Orman Bakanlığı ile yaptıkları anlaşma sonucunda bakanlıktan çam fidesi alarak Bolu'da yetiştiren Belgin Özer, tekrar bakanlığa satarak gelir elde ettiklerini söyledi ve bu işte çalışan kadınların da ciddi anlamda kazanç elde ettiklerini kaydetti.
Orman Bakanlığı ile anlaşma yaparak bakanlıktan çam fidesi alıp büyüttükten sona tekrar bakanlığa satan Belgin Özer, bu anlaşma sayesinde hem ağaçlandırmaya katkı sağladıklarını, hem de fideleri torbalamak için kadınlara iş istihdamı yarattıklarını söyledi.
10 GÜNDE 100 BİN FİDE YERLEŞTİRDİLER
Kıbrıscıklı bayanların torbalama işini yaptıklarını belirten Belgin Özer, “Bu bayanlar çok çalışkan. 10 günde 100 bin fide yerleştirdiler” dedi. Bolu'da 50 yıldan beri “sanayi mi olsun turizm mi” çekişmesi olduğunu belirten Özer; “Ne o olur ne de o. Bolu her tarafı dağlarla kaplı. Dağlarda da orman var. Bolu'da petrol olacak değil ya. Bolu'da orman olur” şeklinde konuştu.
KIRSAL KESİMDEN GÖÇÜ ÖNLÜYOR
Orman Bakanlığı'ndan fide alıp yetiştirdikten sonra tekrar Orman Bakanlığı'na satmanın faydalarını da Belgin Özer, şu şekilde açıkladı: “Kırsal kesimden göç önleniyor. Kadın istihdamını arttırıyor. Küçük sermaye ile küçük araziler kullanılabilir hale geliyor. Küresel ısınma engellenmiş oluyor. Yılda 4 milyon fidan yetiştirmeyle Bolu'ya yılda 1,5 trilyon katma değer geliyor. Bir işten birçok kişi para kazanıyor: Torbacılar, toprakçılar, bayanlar.”
İKİ BİN AİLE PARA KAZANIR
Orman Bakanlığı'nın ve Bolu'daki teşkilatının kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden Özer, şu ifadelere yer verdi: “Bolu, orman fidancılığının başkenti. Bu işten 2 sene sonra, 2 bin kırsal küçük ailenin 10 bin fidan yetiştirmesi halinde yılda net 10 bin lira para kazanır” Özer ayrıca, fidan yetiştiriciliği konusunda uzman olan Ö. Bedri Keskin'le çalışmanın memnuniyetini de dile getirdi.