Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, dış kaynaklarla alınan cihazları, uzman doktor olmaması nedeniyle çalıştıramadıklarını bildirdi.
AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç ile İzzet Baysal Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Soy, basın mensuplarına hastane hakkında bilgi verdi. Kılıç, dış kaynaklarla alınan cihazların uzman yokluğu nedeniyle çalıştırılmamasının sıkıntısını yaşadıklarını söyledi. Daha önceden planlama yapılarak dış krediyle ünitelerin cihazlarının alındığını belirten Kılıç, bu aletler konusunda uzmanın olup olmadığına göre hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti.
MİLYONLAR HARCANAN ÜNİTELER KAPALI
Kılıç'ın verdiği bilgiye göre, İzzet Baysal Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, milyonlarca lira harcanarak kurulan yeni doğan ve nükleer tıp üniteleri, uzman doktor olmadığı için hizmet veremiyor. Geçen yıl 143 bin 878 hastayı kabul eden 250 yataklı İzzet Baysal Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin bazı üniteleri, doktor eksiğinden kapalı bekliyor. Kadın Doğum Bölümüne yaklaşık 5 milyon TL harcanarak yapılan yeni doğan ünitesi, uzman doktor olmadığı için açılamıyor. 1 milyon liraya mal olan nükleer tıp ünitesi de, uzman yokluğu nedeniyle kapalı bulunuyor. Ayrıca, Hematoloji, Endoskopi, Onkoloji gibi ünitelerde de aynı sıkıntı yaşanıyor.
KADRO SIKINTISI YAŞIYORUZ
Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Soy, 7 yıl önce kurulan 250 yataklı hastanede 24 kliniğin bulunduğunu söyledi. Soy, son bir yıl içerisinde doğumhane, hemodiyaliz ünitesi, psikiyatri servisi, tıbbi genetik laboratuarı, ayaktan kemoterapiinfüzyon odası, taş kırma ünitesi, koroner yoğum bakım ünitesinin açıldığının bilgisini verdi. Soy, personel eksikliği nedeniyle bazı ünitelerin çalışamadığını bazıların kısmen çalıştığını şöyle açıkladı: ''Hastanemiz 250 yatak olarak planlanıp şu an şartlar zorlanarak 213 yatağı aktif olarak çalışır durumdadır. Yakın zamanda kalan 40 yatağın da açılması planlanmaktadır. Özetle 400 olması gereken ve 125 tahsisli kadromuzun ancak 75'i doludur. Acilen 50 kadro daha verilmelidir. Laboratuar teknisyeni, röntgen teknisyeni kadrolarımız ise hiç verilmemiştir. Bu tür eksiklerimizi karşıladığımız 4b denen kadrolar ise ücreti döner sermayeden karşılanan kadrolar olup, bu şartlarda daha fazla eleman çalıştırılması mümkün görünmemektedir.''