Bolu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Kent Meydanı ile ilgili hazırlanan projelerin sunumu yapıldı. 7 projenin kamuoyuna tanıtıldığı toplantıda en dikkat çekici çalışma TAB Gıda adına Mimar Nadir Garipoğlu tarafından hazırlanan proje oldu. Garipoğlu yaptığı sunumda hazırladıkları projenin sosyal sorumluluk gerekliliği üzerine planladıklarını ifade etti.
Kent Meydanı ile ilgili projelerin sırayla tanıtıldığı toplantıda ilk sunumu TAB Gıda A.Ş. adına Mimar Nadir Garipoğlu yaptı. Garipoğlu yaptığı sunumda “Kent Meydanı projesi hiç kuşkusuz Bolu için hayati önem taşıyor. Bu alanla ilgili proje çalışması gerçekleştirirken mimar ve mühendis odalarının görüşleri, Belediye’nin bize verdiği liste ve Bolu halkının hassasiyetleri göz önüne alınmıştır. Sivil toplum örgütlerinin hassasiyetleri göz önüne alınmıştır” dedi.
TİCARİ ALAN YÜZDE BEŞ
Garipoğlu hazırlanan proje detaylarını şu şekilde anlattı “Proje hazırlanırken meydanda bir bütünlük sağlanması öncelikli olarak düşünülmüştür. Meydanda bina yoğunluğunun olmamasına dikkat edilmiştir. Projenin hazırlığı bu yönde ortaya çıkmıştır. Meydanda tören alanı, buz pisti ve turizm danışma merkezi düşünülmüştür. Kent Meydanı’nda düşünülen ticari alanların toplamı yüzde beşi geçmemek şartıyla toplam 850-900 metrekarelik bir kapalı alan olarak düşünülmüştür. Bu yapılar tek katlı olarak düşünülmüş çatısız teras çatısı olan bahçe çatısı olan alanlar olarak düşünülmüştür. Meydan anfi şeklinde arena düzenlenmiş ortasında kapanabilen açılabilen ışıklı su oyunlarının yapılabileceği su havuzu düşünülmüştür. Etrafında oturulabilecek gezilebilecek alanlar planlanmıştır”
HİÇBİR ŞEKİLDE AĞAÇ KESİLMEYECEKTİR
Garipoğlu sunumunun sonunda “Alanın kuzeyinde ve güneyinde planlanan kafeler, bu yapıları destekleyen sentetik buz paten sahası ve tören alanı bütün olarak düşünülmüştür. Yaptığımız projede mevcut ağaçların tümü korunmuştur. Yani projeyi uyguladığımızda alanda hiçbir şekilde ağaç kesilmeyecektir. Bu alanın altına düşünülen otoparkta ağaçların olmadığı bölgeden itibaren planlanmıştır. Ayrıca alanda şelale düzenlemesi de yapılmıştır. Otopark girişleri piramit şeklinde düşünülmüş hem yürüyen hem de sabit merdiven konulmuştur. Otopark bölümü için yaklaşık altı buçuk metre yerin altına girebiliyoruz. Bu alanda iki katlı otoparkın yerleştirilmesini sağlamış oluyoruz. İki katlı otoparkta toplam 610 aracın sığabileceği şekilde düşünülmüştür. Bu otopark İzzet Baysal Caddesi’nde Hükümet Konağı’ndan Şekerbank’a kadar biriken toplam 400 aracı topladığı gibi çevrenindeki ihtiyacı da karşılayabilecek şekilde düşünülmüştür. Alt katlar için herhangi bir AVM düşünmedik bu alana AVM düşünüldüğü takdirde buraya mevcut oropark ancak AVM’ye gelen insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecektir. Bu alanla ilgili olarak biz öncelikle sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirdik. Bu alanın Bolu halkının hizmetine sunulmasını öncelikle düşündük. Yaptığımız binaların estetiğine ve şeffaflığına dikkat ettik. Bu alanı çok fazla para kazanayım çok fazla yatırım yapayım düşüncesinden vazgeçerek daha çok bolu halkının hizmeti için planladık. Bolu’ya yakışan bir proje olacağı ümidindeyim” dedi. Garipoğlu’nun sunumunun ardından Öz Yapı Mimarlık adına Hakan Özsoy ve Özgün Çalışkan, Alp Araştırma İnşaat adına Ayşe Yıldırım, Münir Fındık Mimarlık adına Münir Fındık, Tunçok İnşaat adına Mimar Uğur Tunçok, 6’ncı projenin sahibi Mimar Cem Gül toplantı salonunda olmadığından 7’nci projeye geçildi. Bu projenin sunumunu da Uğur Proje adına Mimar Ümit Yardımoğlu gerçekleştirdi.