Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Ak Partili Sayın, CHP ve MHP'ye vurdu www.boluweb.com | Paylas
17.5.2011 09:56:05
Ak Partili Sayın, CHP ve MHP'ye vurdu

 Yapamayacaklarını vaat ediyorlar

Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın, CHP ve MHP'li siyasilerin seçim çalışmalarında açıkladıkları projelere eleştirilerle karşılık verdi. Sayın, popülist yaklaşımlarla seçmenlere yapamayacaklarını vaat etmekle nitelendirdiği muhalefeti umut tacirliği ile suçladı.

Sayın CHP'ye yönelik eleştirilerinde, “CHP, tarihini inkâr etmekte ve kendilerine yeni CHP diye adlandırmaktadır. Oysaki CHP acı demektir, CHP yokluk demektir, CHP fakirlik demektir” dedi. MHP'ye yönelik eleştirilerinde Murat Yapıcı üzerinde yoğunlaşan Sayın, “12 Haziran'da Milletvekili adayı olabilmek için istifa ettiği hastanede ki odasına dönecek” diyerek göndermede bulundu.

Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın, partisinin milletvekili adayları Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü ve Fatih Metin'le birlikte dün Ak Parti İl Teşkilatı binasında bir basın açıklaması düzenledi. Saat 10.00'da başlayan açıklamada Sayın'ın gündeminde CHP ve CHP yer aldı. 
Ak Parti'nin iktidarı süresince yaptığı hizmetlerin vatandaşın gönlünde derin izler bıraktığını ifade eden Sayın, bu durumun muhalefet partilerinde hezeyana yol açtığını ve muhalefeti umut tacirliği yapmaya yönelttiğini belirtti. Sayın, “Muhalefet popülist yaklaşımlarla kim ne duymak istiyorsa, yapamayacaklarını bildikleri halde onları yapacakmış gibi vaat etmektedirler. Özellikle CHP köylüye ucuz mazot, işsize iş, aşsıza aş, fakir fukaraya maaş, askere gitmemiş olan gençlerimize yaz tatillerinde askerlik ve bunlara benzer bir sürü vaatte bulunmaktadır. Yani CHP toplumun her kesimine zenginlik vaat etmektedir. Oysa 88 yıllık Cumhuriyet tarihimize baktığımız zaman CHP ile yoksulluğun, CHP ile adaletsizliğin kardeş olduğunu ve hatta özdeş olduğunu çok rahat görmek mümkündür“ dedi.

“CHP ACI DEMEKTİR, CHP YOKLUK DEMEKTİR”
Sayın CHP'ye yönelik eleştirilerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “CHP'nin 1950'den önceki tek parti dönemindeki 27 yıllık iktidarında bu aziz milletin evlatları ekmeği karneyle almış, çayı kuru üzümle içmiştir. 1970'lerdeki Ecevitli CHP döneminde haftalarca hatta aylarca insanlar benzin ve mazot kuyruğunda beklemiş, sigarayı dolap zulalarından almışlardır. Keza 1991'den sonraki DYP ile yapılan koalisyon döneminde de Türkiye hiç yoktan yere 5 Nisan krizleri ve bir sürü sıkıntılarla karşılaşmış ve bu aziz millet çok acılar çekmiştir. CHP acı demektir, CHP yokluk demektir, CHP fakirlik demektir. Bunu CHP'de herkesten iyi bilmektedir. O nedenle CHP bu aziz milletin bin yıllık tarihini inkâr ettiği gibi kendi tarihini de inkâr etmekte ve kendilerine yeni CHP diye bir isim bulmaya çalışmaktadır. Bu da CHP'nin acziyetini ve CHP'nin bu aziz millete ne kadar büyük eziyetler ettiğinin açık ve net bir göstergesidir.”

“YAPICI UYURKEN AK PARTİ İKTİDAR OLDU, HASTANELER İYİLEŞTİ”
Açıklamalarında MHP'ye yönelik eleştirilerde de bulunan Sayın, MHP 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Murat Yapıcı'ya sert ifadelerle yüklendi. Yapıcı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı, “Şayet milletvekili olursam evimi Ankara'ya taşımayacağım. Muayenehanemin üstündeki dairemi çalışma ofisi yapıp, gelen vatandaşları ücretsiz muayene edeceğim” açıklamasına değinen Sayın, eleştirilerde bulundu. Sayın, “Yapıcı, sanırım Ak Parti iktidarından önce hastaneye giden hastalara “tedavi edilebilmeleri için önce muayenehanenin yolunu tarif edildiği, ameliyat olması gereken hastalardan bazen milyarları bulan bıçak parasının zorla alındığı, MHP'li Osman Durmuşoğlu'nun Sağlık Bakanlığı yaptığı dönemde mi sanıyor? Uyan Sayın Yapıcı. Sen uyurken Ak Parti iktidar oldu, Ak Parti iktidarında hastaneler birleşti. Muayenehaneler kapatıldı. Parası olmayanların hastanelerde rehin kaldığı dönemler sona erdi. 2001 Yılında bütçeden sağlık harcamalarına ayrılan pay 2,9 Milyar TL iken, Ak Parti iktidarında bu pay 14 Milyar TL'ye çıkarıldı” ifadelerini kullandı.

SAYIN, YAPICI'YA TAŞINMAK İÇİN ADRES GÖSTERDİ
Sayın Yapıcı hakkındaki eleştirilerinin devamında ise şöyle konuştu: “Muayenehane açma vaadiniz 2002 yılından önce olsaydı gerçekten önemli olabilirdi; fakat bir tek muayenehane'nin bile bulunmadığı ve böyle bir ihtiyacında duyulmadığı Bolumuzda muayenehane açma düşünceniz, Bu ülkenin Ak Parti İktidarı ile Sağlık alanında nerden nereye geldiğini bilmediğinizi gösterir. Bu boş vaadi vererek, bir sağlıkçı ve bir doktor olarak senelerce görev yapmanıza rağmen ülke meselelerini bırakın sağlık sektörüne bile vakıf olmadığınızın bir göstergesidir. Son olarak, belirtmeliyim ki, Yapıcı'nın taşınacağı bir yer yoktur. Olsa olsa Milletvekili adayı olabilmek için istifa ettiği hastanede ki odasıdır.”

“CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA YAPILMAYANLARI YAPTIK”
Basın toplantısında Ak Parti döneminde Bolu'da yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Ak Parti 3'üncü Sıra Milletvekili Adayı Fatih Metin, şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet tarihi boyunca yapılamayanı biz iktidarımız döneminde yapmayı başardık. 80 senede köylerimize toplamda 20 gölet yapılmış, biz iktidar süresince 115 gölet yaptık. Biz göreve geldiğimizde kanalizasyonu olan köy sayısı parmakla sayılıyordu. Oysa her yıl 20 civarı köyümüzde kanalizasyon çalışmaları gerçekleştirdik. Henüz yarısını bitirebildik. Amacımız kanalizasyon köy bırakmamak. İçme suyu konusuna gelince, biz gelmeden önce birçok köyde içme suyu problemi yaşanıyordu. Ama bugün kaynak problemi olan 3-5 köy dışında susuz köy kalmadı.

Biz iktidarımız süresince her problemi çözebildik mi? Değil. 
Hala Bolu birtakım hizmetlere ihtiyacı olan bir il midir? Evet, öyledir.
Ama şu bir gerçek, Bolu 2002'den çok daha refah seviyesi yüksek, çok daha düzenli bir şehir haline geldi.”

Bu haber 2155 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi