12 Kasım 1999'da meydana gelen depremin birinci yıldönümünde açılışı yapılan deprem anıtının altında bulunan deprem müzesinin tavanından sular sızmaya başladı. Açıldığı ilk yıl ziyarete kapatılan deprem müzesi, aradan geçen 11 yıl sonra başka bir binaya taşınırken, Bolu Belediye Başkanı Ak Parti'li Alaaddin Yılmaz, "Böyle loş, rutubetli yerlerde meğer sirke üretilirmiş. Burası sirke imalathanesi için yapılmış, biz yanlış kullanmışız. Önümüzdeki dönem burası sirke imalathanesi olarak kalacak" dedi.
12 Kasım 1999'da meydana gelen depremde, Bolu'da 48 kişi hayatını kaybetti. 2000 yılında depremin birinci yıldönümünde Umutkent Mahallesi'nde Bolu Valiliği ve Bolu Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan deprem anıtı ile altında bulunan deprem müzesinin açılışı yapıldı. Müzenin açılmasından kısa bir süre sonra tavandan müzenin içerisine sular sızmaya başladı. Deprem müzesi tadilat için ziyarete kapatılırken, yapılan tüm çalışmalara rağmen izolasyon sorunu çözülemedi. Depremin yıldönümünde yapılan anma törenlerinde de vatandaşlar kapalı olan müzeyi ziyaret edemedi. Deprem müzesi aradan geçen 11 yılın ardından 12 Kasım Deprem Anıtı ve Müzesi'nin arka tarafında bulunan başka bir binaya taşındı. Bolu Belediye Ak Parti'li Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin ve vatandaşların katıldığı törenle 12 Kasım Deprem Müzesi açıldı. Vatandaşlar deprem sonrası çekilen fotoğrafların yer aldığı müzeyi ilgiyle inceledi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, müzeyi yaptıran Cahit Çıngı ve Kazım Karsu'ya plaket verdi.
Deprem müzesinin kendisinden önceki dönemde yapıldığını belirten Yılmaz, "Zamanında yapılan bu binanın teknolojik açıdan izolasyonu tam sağlanamadığı için rutubetini ve akışını kesemedik. Burası zaten Valiliğe aitti. Baktım Vali Bey bu konuda çok sıkıntı çekiyor, ben de bunu üzerime aldım. Çok paralar harcamamıza rağmen bu sorunu çözemedik. Toprak altındaki yapıları Bolu olarak çözebilecek teknik düzeye gelemediğimizi gördük. Böyle loş, rutubetli yerlerde meğer sirke üretilirmiş. Burası sirke imalathanesi için yapılmış, biz yanlış kullanmışız. Önümüzdeki dönem burası sirke imalathanesi olarak kalacak. Mahalle sakinleri de "Buraya üzümler yığılacak, her taraf kokudan geçilmeyecek, burada böcekler, sinekler gezecek" diye dedikodu çıkarttılar. Burası sirke imalathanesi olacak ama hiç bir şey olmayacak. Eski deprem müzesini de gelen de gezen de olmadı. Şekli bir yer yapmışız zamanı gelince birilerine vurmak için de onu kullanmışız" diye konuştu.