Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ! www.boluweb.com | Paylas
23.7.2011 09:06:56
DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ!

 Düzce MASDAF POMPA İşçileri Ankara'ya yürüyor… Düzce'de MASDAF POMPA fabrikasında bir yıldır sendikalaşma mücadelesi veren Disk'e bağlı Birleşik Metal İş üyesi işçiler seslerini Ankara'da duyurmak için yollara düştüler. Düzce'den başladıkları yürüyüşte ikinci durak noktası olarak Bolu oldu.

Birleşik Metal iş üyesi işçileri Bolu'da SES 'Sağlık Emekçileri Sendikası” ve EMEP İl Başkanı Sedat Bayram karşıladı. Bolu'da öğle saatlerinde basın açıklaması yapan işçiler, saat 15.oo sularında Ankara istikametine doğru hareket ettiler.
İşçilerin Ankara Yürüyüşü esnasında konakladıkları Bolu'da Emniyetin Güvenlik önlemlerini artırdığı saptandı.
Birleşik Metal İş Kocaeli Şube Sekreteri Telat Çelik ve MASDAF Pompa işçileri Bolu Hükümet meydanında şu açıklamayı yaptılar.

Bizler MASDAF POMPA işçileriyiz. Düzce 1.organize sanayi bölgesinde kurulu fabrikamızda bir yıldan beri sendika için toplu sözleşme hakkı için insan onuruna yakışır bir düzende insanca muamele görmek insanca ücret almak için mücadele eden MASDAF POMPA işçileriyiz. Bir yıldan beri bu mücadelemiz içinde fabrika araçları altında ezilen, jandarmanın defalarca darbına maruz kalan defalarca gözaltına alınan tutuklanan nezaretlerde sabahlayan “faşizme boyun eğmeyeceğiz.'' Geçen senenin yazının sıcağını yaşayan peşinden gelen kışta, karda buzda yağmurda yılmadan bıkmadan usanmadan bu onurlu mücadelesini sürdüren ve tekrar bu mücadeleyle baharı karşılayan şimdide bu yazın sıcağını yaşayan MASDAF işçileriyiz. 

MASDAF İŞÇİSİ DİRENİŞİN SİMGESİ
Bizler bu ülkede Anayasa uygulanır sandık. Bizler Anayasanın 51.maddesinin her yurttaşa sendika kurma hakkını verdiğini bu ülkede uygulanır sandık. Bizler Türk Ceza Kanununun 118.maddesinin, Anayasanın 51.maddesini çiğneyenlere karşı bir set olduğunu sandık. Bizler bu ülkeyi idare ettiğini sananların bu ülkede yasaların yılmaz bekçileri olduğunu söyleyenlerin yasaları da uygulatacağını sandık. Bizler anamızın ak sütü gibi helal olan toplu sözleşme kurma hakkımızı kullanma suçunu işleyen işçileriz.

SENDİKA HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ…
Bir ülkeyi ülke yapan yasaların uygulanmasıdır. Yasalar ülkenin namusudur. 
İnönü'nün ünlü sözünde şöyle diyor; “Bir ülkede namussuzlar kadar namuslularda cesaretli olursa işte o zaman o ülke düzelir” diyor. 
Bizde bu ülkede yasayı çiğneyen namussuzlar kadar bu ülkenin gelişmesine büyümesine emeğine alın terine katkı sunan ve bu ülkenin diğer namuslu yurttaşları gibi üreten çalmayan çırpmayan vergisini veren en namuslu yurttaşları olarak cesaretimizi topladık. 
Bu ülkede yasalar uygulansın istiyoruz. 
Bu ülkede 4bin 857 sayılı yasanın 2.maddesinde olduğu gibi yasak olmasına rağmen taşeron uygulamalarında inim inim inleyen işçiler olmasın istiyoruz.
Artık mesleki hastalıklarda iş kazalarında makinelerde fabrikaları kanlarıyla sulayan ve canını ruhunu teslim eden işçiler olmasın istiyoruz.

DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ
Sadece kendimiz için değil demin saydığım tüm işçiler için yürüyoruz.
Türkiye'nin kanla alınmış, bedel ödenmiş, 70 yıldan beri bize emanet olan ve bugün 70 yılın en büyük saldırısıyla ortadan kaldırılmak istenen kazanılmış ve anamızın ak sütü gibi helal olan kıdem tazminatı içinde yürüyoruz.

BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ
Düştük yollara Düzce'den başlayarak Ankara'ya gideceğiz. 
Türkiye'de uygulanmayan yasaları, çiğnenen anayasayı bu çiğnenmeye göz yumanları bu ülkeyi yönettiğini iddia edenleri ve bu sebeplerden dolayı her yıl bu güzelim ülkeyi uluslar arası çalışma örgütü kara listesine sokanları bu ülkeyi ayıplar listesine sokanları bu ülkenin ayıbı değil yönetenlerin ayıbı olduğunu uluslar arası çalışma örgütüne şikâyet edeceğiz.

Türkiye'yi yönetenlerin altına imza koyduğu uluslar arası çalışma normlarının uygulanmasını isteyeceğiz. 
MASDAF'da yaşanan aslında Türkiye'nin bir kanayan yarası olan kullanılmayan sendika hak ihlallerine bakanın el koymasını bu ayıbı bu insanlık dramını bu kepazeliği ortadan kaldırmasını isteyeceğiz. “Patronların kölesi olmayacağız''“ Direne direne kazanacağız'' Türkiye'de 80 yıllık çalışma ve sendika mücadelede nice yiğitleriniz, nice büyüklerimiz, nice ağabeylerimiz sendikal mücadele için hak mücadele için bedel ödedi.

Bugün 22 Temmuz Türkiye işçi sınıfının ölümsüz lideri ve Genel Başkanı DİSK' in kurucusu ve sendikamız Maden İş'in Genel Başkanı Kemal Türklerin ölümünün 31.yıl dönümü. Bakınız bizler MASDAF işçileri olarak Salı günü yola çıktığımızda jandarma engeliyle karşılaştık. 
Darp edildik, 3 defa gözaltına alındık. Saatlerce sorguya çekildik. Karakolda bekledik, yılmadık ve buraya kadar geldik. Herkes şunu bilecek bu ülkede özgürlük mücadelesinde hak mücadelesinde sendikal mücadelede nice yiğitler bazen yaşı büyültülerek idam edildi. 
Ama baskılar bizi yıldırmadı, haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz.



 
 

Bu haber 1139 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi