Her bitkinin kendine özgü faydası olduğu ancak şifalı bitkilerin yanlış kullanımı hastalıkların daha ileri seviyelere gitmesine sebep olmaktadır.
Bazı yiyecek ve içecekler hastalıkları tetikleyebiliyor. Beslenme alışkanlığına dikkat edilmediği takdirde hastalığın oranı artıyor.
Panikatak bir kişinin kafein içeren içecekler ve tatlı tüketilmesi
Migren hastasının peynir, turunçgil, bakla gibi gıdalarla beslenmeleri sağlığı olumsuz yönde etkiliyor.
Türkiye'de her yüz erişkinden yaklaşık yedisinde, yüz çocuktan on beşinde astım görülüyor. Astım doğru tedaviyle beslenme ile kontrol altına alınabilen ancak dikkat edilmediği takdirde günlük hayatta hastayı ciddi olarak kısıtlayabilen kronik bir hastalık.
Uzmanlar özellikle astım hastalarının tuz tüketiminde dikkat etmesini konserve, turşu, zeytin, maden suyu gibi tuz ve tuz içeriği yüksek olan besinleri kesinlikle tercih etmemeleri gerektiğini söylüyorlar.
Migren Hastaları Şarküteriden Uzak Durmalı
Migren hastalarının her türlü peynir, sucuk, salam, sosis, pastırma gibi şarküteri ürünleri hazır et ve tavuk suyu tabletleri, deniz ürünleri, konserve besinler, turunçgiller, yağlı ve baharatlı yiyecekler, kafeinli içecekler, bakla ve mayalar gibi migreni tetikleyen besinlerden uzak durması gereklidir.
Diyabet(şeker) hastalarının posa içeriği zengin yiyecekler tercih edilmeli. Bu gıdalar kan şekerini yavaş yükseltir, ensülin ihtiyacını azaltır, tokluk hissinin oluşmasını sağlayarak ağırlık kontrolüne yardımcı olur. Yemeklerde posa miktarını artırabilmek için pirinç yerine bulgur, meyve suyu içmek yerine meyve yenilmeli. Çavdar ya da buğday ekmeği tercih etmeliler.