Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  ATAM MEMLEKET YANGIN YERİ www.boluweb.com | Paylas
7.9.2012 12:20:49
ATAM MEMLEKET YANGIN YERİ

 6.Eylül.2012

İŞTE MEHMET SEHİT OLDU 
BAYRAM BENİM NEYİME
DÜŞMANLARIN GÖNLÜ OLDU
KAN DAMLAR YÜREĞİME

 

Ocaklara ateş düştü,
Analar askerde yitirdikleri oğullarına ağlıyor,
Dört bir yanda cenaze törenleri, gözyaşı, yas
Analar karalar bağlamış,
Dağ gibi yiğitler hayatlarının baharında toprakla buluşuyor, Analar bağırlarına taş basıyor…
Böyle bir günde bayram he mi?
Festival he mi?

***

Türkiye şehidine yanıyor, Ulusal Kurtuluş Savaşından, Kıbrıs Barış Harekâtından bu yana bir haftada 36 şehit verdiğimiz bir haftayı yaşamadık. Yüreğimiz yanıyor, Yürekler suskun,
Yürekler paramparça. Ocaklara kor düştü.
Bu kör, uğursuz hafta Bolu Beyaz Et Festivali ile aynı haftaya denk düştü.
Bu beyaz et ve kentimiz açısından bir şansızlıktır.
Bunu kabul ediyoruz, ama öte yandan Türkiye şehitlerine ağlarken Gülşen'in “Kömür gibi yanıyoruz of of” şarkısı ile coşmak, el çırpmak Bolu Halkına yakışmaz.
Bugün siyasi partiler, odalar, sendikalar, halkımız ve Bolu Gündem köşe yazarları taziye mesajları verdiler ve beyaz et tertip komitesinden festivalin eğlence, davul zurna, havai fişek gösterisi gibi etkinliklerinin iptalini dilediler.
Şimdi duyarlı davranma sırası Bolu Beyaz Et Festivali Tertip Komitesinde.



NE DEDİLER?


BTSO BAŞKANI EMİN SEMERCİOĞLU
Beyaz Et Festivali eğlence kısmı iptal edilmeli. Huzursuz edici olumsuz davranışlara sebebiyet verilmemelidir.


BESOP BAŞKANI TAHİR GAYRET
Yapılmaması gerekiyor. Bu şekilde olan kutlamalar iptal edilmeli. Milletin cenazesi olacak biz burada eğlenemeyiz.

TANJU ÖZCAN – CHP BOLU MİLLETVEKİLİ

Maalesef 25 askerimiz elim bir olaydan dolayı şehit oldu, Allahtan rahmet diliyorum. Böyle üzücü bir olay yaşanırken 25 ailenin evine ateş düşerken Bolu olarak eğlenmeye hakkımız olmadığını düşünüyorum. Bu günler eğlenecek, gönül eğlendirecek zaman değil. Gazetenizin başlattığı kampanya son derece doğru. Bende Beyaz Et Festivalinin hiçbir etkinliğine katılmayarak tepkimi dile getiriyorum. Sizin yapmış olduğunuz demokratik tepkidir. Bolular olarak 25 asker şehit düşmüşken sanki burası başka bir ülkeymiş gibi sanatçıların gelip çalıp oynadığı bir ortamın olmasını istemiyorum. Belediye Başkanının çıkıp böyle bir ortamda festivalin iptal edilmesini istemeyeceğini biliyorum. Bunlar hep aynı zihniyetin adamları 6 parmak gibi, 6'ncı parmak doğal olmayan ortamda çıkar ya, Hüseyin Çelik'te feyiz aldığı bir adam, ne demişti Çelik, “Bir kaç Mehmet öldü diye Meclis toplanır mı?” demişti. Bu askerler şehit olmadı mı bu ülkede. Yazıklar olsun diyorum. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz TRT gibi bir ulusal kanalda çıkıp, “Festivali iptal edersek PKK'nın ekmeğine yağ süreriz” diye açıklamada bulunuyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu açıklama Bolu halkı tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Bir tarafta şehitlerimiz bir tarafta şarkılar, türküler. Olmaz böyle şey. Ben kesinlikle festival etkinliklerine katılmıyorum ve tepkimi bu yolla gösteriyorum.

GAZANFER GÜNLER BOLU BARO BAŞKANI

Tereddütsüz derhal 6. Uluslararası Beyaz Et Festivalinin iptal edilmesi gerekir. Özellikle Bolu Komanda Tugayı şehitler vermekte Bu vatan için. Böyle bir ortamda eğlence olamaz. Eğlenceyi ve eğlendirmeyi ayıp sayıyorum.

HÜSEYİN İKA BOLU DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ

Böyle bir günde festival yapılmamalı. Beyaz et festivali derhal İptal edilmelidir.

CHP İL BAŞKANI FÜGEN KARA

Biz CHP olarak Beyaz Et Festivalindeki eğlenceleri kesinlikle tasvip etmiyoruz. 9 Eylül'de yapacağımız kutlamaları bile kısıtladık ve sadece Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak, eğlence programlarını iptal ettik. Bolu'da düzenlenen olan Beyaz Et Festivalinin de yapılmaması gerekir. Bu kadar şehitlerimiz varken, kan dökülürken, bu festivalin derhal iptal edilmesi gerekir.

MUSTAFA RAMAZAN – MHP İL BAŞKANI

Bolu 6. Uluslar arası Beyaz Et Festivali Bolu ve Türkiye için çok önemli bir faktör. Ancak, terör olayları varken, her gün şehit verirken, yurdun dört bir yanındaki evlere ateş düşerken şen şakrak bir eğlenceye yapmayı doğru bulmuyorum. Hiç olmazsa festivalde işin eğlence kısmının iptal edilmesi doğru olur

YÜKSEL ÖZDEMİR – HEPAR İL BAŞKANI

Bir taraftan gözyaşı dökülürken bir taraftan da gülenler varken böyle bir festivalin yapılması doğru değildir. Herkesin şehitlerimizi kendi evladı gözüyle bakması gerekir, iktidarın ve PKK'nın terbiyesizliği iyice artmış durumda. Neşe kime gereklidir, olana gerek. Böyle bir eğlence bu dönemde bize gerek değildir. Beyaz Et Festivalinin derhal iptal edilmesi gerekir ve tepki verilmelidir.

HAKAN BAKAN – İŞÇİ PARTİSİ İL BAŞKANI

Tören ve kutlamaları kesinlikle onaylamıyorum. Şehitlerimiz varken, kan dökülürken davul zurna eşliğinde eğlence yapılması doğru mudur?Eğlence yapılması çok yanlıştır. İşçi Partisi İl Başkanı olarak Bolu'da şarkıların söylenmesini ve eğlence tertiplenmesini kınıyorum.

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI İLHAN ÇALIŞKAN

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile birebir görüşerek, Beyaz Et Festivalinin iptal edilip edilmeyeceği konusunda görüştüm. Kendisi festivalin yapılacağını söyledi. Şehitlerimiz varken benim gönlüm kutlamalardan yana değil, içimiz buruk. Ama, yetkililer buna karar vermelidir.

MİMARLAR ODASI BAŞKANI SEMİH DİMİCİOĞLU

Kutlamaların hiçbir dönemde yapılmaması gerekir. Beyaz Et Festivalinin yapılmasını da onaylamıyorum. Bu masraflar daha iyi yerlerde harcanması gerekir.

MURAT ATAMAN MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI

Beyaz Et Festivali iptal edilmelidir.

ELFAZ TEMİZ – ADD BAŞKANI

Bu festival zaten gereksiz bir festivaldir. Ticari amaçlı yapılıyor. Boşu boşuna sanatçı getiriyorlar. Bolu halkı bile buna itibar etmiyor zaten. Bu kadar acılar varken, bu kadar ocaklar sönerken, Tugayımız şehit verirken bu festivalin iptal edilmesi gerekir. Zaten lüzumsuz bir festival…

YILMAZ BECİKOĞLU ESKİ BOLUSPOR BAŞKANI İŞ ADAMI

Ben Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın ne yaptığını anlayamadım. Şehitlerimi rahmetle anarken, ailelere de baş sağlığı dileklerimi sunuyorum. Bizim derdimiz başka Başkanın derdi başka. Böyle bir ortamda et festivalimi yapılır. Festival yapacağına önce yollara bir baksın, esnaf açlıktan ölüyor. Bolu'nun haline iyi baksın ondan sonra kararlar versin. Festivali iptal etsin ve oraya harcanacak paralı şehit ailelerine verelim. Bende seve seve bu katkıyı yapayım.

NİHAT ALPAT ÖZTÜRK ŞÖFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI BAŞKANI

Festival ters zamana denk geldi, piliç eti ile tanıtımlar devam etmeli ancak eğlenceler iptal edilmeli, Bolu’ya yakışmaz.

BASRİ TÜRK TARIM ORMAN İŞ

Herkes ağlıyorken bizim eğlenmemiz doğru değil. Beyaz Et Festivali iptal edilmelidir.

CAHİT ÇINGI – İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI

Ben ailevi nedenlerden dolayı Bolu dışındayım. Şu anda Bolu’da ne yapılıyor ne ediliyor bilmiyorum. Beyaz Et Festivalinin, şehitlerimiz için iptal edilmesini ve ertelenmesi konusunda yorum yapmak istemiyorum.

DURSUN YENİN – EĞİTİM-SEN VE KESK ŞUBE BAŞKANI

Önceki yıllarda Beyaz Et Festivali için Tarkan getirilmişti. Biz buna karşı gelmiştik. O dönem Tarkan’a 500 bin lira para verilmişti. Bizde bu paranın Tarkan’a harcanacağına işçilere verilmesi istemiştik. Buna karşılık bizi tehdit ettiler. Eğitim-Sen ve KESK olarak askerlerimizin, gençlerimiz öldürülmesini şiddetle kınıyoruz. Olayı tek taraflı düşünmemek gerekir. İki taraftan da insanlar ölmekte. Böyle bir dönemde eğlencenin yapılmasını istemiyoruz.

HÜLYA ÇINAR EĞİTİM-İŞ BOLU ŞUBE BAŞKANI

Yürek kan ağlıyorken eğlence olan her şeye karşı çıkıyoruz. Anaların yüreği kan ağlarken, ciğerleri yanarken biz eğlenemeyiz. Beyaz et festivali iptal edilmelidir.

HÜSNÜ YAMAN – KAMU-SEN BAŞKANI

Eskiden büyüklerimiz köylerinde veya mahallerinde bir cenaze olduğunda televizyon bile açmazlardı. Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler de paylaşıldıkça çoğalır. Bizler böyle bir günde hiç olmazsa festivalin eğlence kısmının iptal edilmesini bekliyoruz. Ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramın da bile birçok programlar iptal edilmişti. Beyaz Et Festivali Zafer Bayramımızdan daha mı önemli. Bir an önce empati yapmamız gerekir.

HÜLYA GÜRCAN BOLU HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ BAŞKANI (BOLHAYKO)

Şehit haberlerine insanlar alıştı artık ateş düştüğü yeri yakıyor. Kimse o şehit ailesinin yaşadığı acıyı bilemez her ne kadar acınızı paylaşıyoruz deseler de ortada paylaşılan bir şey yok. Ölen çünkü onların evlatları değil. Hayat devam ediyor. İnsanlar eğlenmek isteyecektir.

H. HÜSEYİN AYKAN – MEYDA-KA YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Ülkemiz terör illetiyle uğraşıyor. Her gün şehitler veriyoruz. Yurdumuzun dört bir tarafındaki ailelerin evlerine ateşler düşmekte. Gencecik evlatlarımızı, genç yaşta şehit veriyoruz. Birinin acısı bitmeden bir diğer acıyı yaşıyoruz. Böyle bir ortamda ülkemiz yas içindeyken, kutlama yapmayı yanlış buluyorum. Şarkılar söyleneceğine, dualar edilmeli. Ben Bolu halkının eğlencelere katılacağını da tahmin etmiyorum.

ERHAN BEYKOZ BOLU OLAY GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ

Bence yapılmalı. Her şey haddini bilerek yapılmalı. Şehit var diye 30 Ağustos yapılmıyor mu? Son zamanlarda yaşanan şehitlerin haberleri karşısında içimiz yanarken uluslararası olma yolunda Beyaz Et Festivali mutlaka yapılmalıdır. Belki bu şekilde insanlar bir nebze olsun yaşanan olaylardan uzaklaşırlar. Yapılan Beyaz Et Festivali abartılmamalı ‘’Kaş yapalım derken göz çıkartılmamalıdır’’

SERKAN ERKAN – BOLSPOR İNTERNET SİTESİ SAHİBİ

Şehitlerimiz acısını her gün yaşıyoruz. Gün geçmiyor ki şehit haberi duymayalım. Öncelikle terör örgütü PKK’yı lanetle kınıyorum. Tamam bir festival düzenlenmiş ama bence eğlence kısmını iptal etmek gerekir. Şehit aileleri ağlarken, ocaklarına ateş düşerken, bizlerin alanlarda şarkılar eşliğinde eğlenmemizi doğru bulmuyorum.

OSMAN AYKAN – BOLU FM YAYIN KOORDİNATÖRÜ

Böyle bir ortamda, Bolu meydanında şarkıların, türkülerin söylenmesini asla onaylamıyorum. Bir taraftan analar gözyaşı dökerken, diğer taraftan biz Bolu halkı olarak eğlenmemizi hiç doğru bulmuyorum. Şehitler verirken, eğlenmek doğru mudur? Bence Bolu halkının gece düzenlenecek eğlence törenlerine katılmayıp, tepki göstermesi lazım. Hatta Türk bayraklarımızı alıp, PKK terör örgütünü protesto etmemiz gerekir. Şimdi birlik zamanıdır.

HÜSEYİN EMEL - RADYO YANKI YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Kınıyorum, yarın memleketimizin bir çok şehrinden şehit cenazeleri kalkacak, evlerden ağıtlar yükselecek ve biz burada şarkı söyleyeceğiz, böyle bir duyarsızlık olmaz, derhal şenlikler iptal edilmeli

AVUKAT FİKRET ÇIRACI

Miili birlik ruhu böyle bir günde bu tür organizasyonların iptalini gerektir.Ertelenmesi yerine iptal kararı alınmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Bu yas ortamında maliyet hesabı yapılamaz. Yürekler yangın yeri olmuştur.Bu vesileyle milletimizin bir kez daha başı sağolsun, duamız o ki bu son olsun... 
 

KÖŞE YAZARLARIMIZ

VOLKAN ÖZCAN

Yapılmasın ama festival için harcanacak paranın şehit ailelerine verilmesi gerekir.

HASAN DİNÇ

Geçen sene de aynı durumdaydık iptal olmamıştı. Bolu’yu yönetenlerin ve bu festivali hazırlayanların milli duyarlılıklarından şüphe ederim. Milletin gönül sızısı 75 milyonun gönül sızısı olmalıdır. Böyle hissetmeyenlerin milli duyarlılıklarından şüphe ediyorum.

 TUNCAY ALNIAK

Festivalin eğlence kısmı iptal edilmelidir.

NADİR GARİPOĞLU

Festivalin en azından eğlence kısmının kaldırılması gerekir. Tavuk tanıtımı yaptırabilir, çünkü teröristle olan bir mücadele de şehit olması farklı. (Sevindirmemek adına )kazada şehit olması farklı.

 EYÜP AHİ (ESNAF) KÖŞE YAZARI

Festivalden önce insanların duygularının esiri olmaması gerekir. Bir iş yapılsın diye yapılmaz. Neden yapılacak önemi nedir? Bolu'yu bu festival kaldırır mı kaldırmaz mı? Etkisi ne olacaktır? Festivalle birlikte Bolu dış pazarda yer bulur mu, bulmaz mı? Bir iş olacaksa iyi olmalı.İnsanların yüreği kan ağlarken her gün şehit haberleri gelirken illaki bir şey yapılacak diye yapılıyor ise yapılmasın.Zaten bu festivali yapacak bizim bir yerimizde yok.İzzet Baysal Caddesi'nde ki yollar ne festivale ne de il dışından gelecek insanları gösterecek yerimiz yok.Bu haliyle kime göstereceğiz Bolu'yu utanmayacaklar mı Bolu'yu böyle gösteremeye? Kavga etmekle ben bu işi yapıyorum demekle bir şey olmuyor. İlk önce bunu düşünsünler sonra festivale karar versinler.

HÜSEYİN KAYA

Düşmanlarımıza ezik ve üzüntümüzü göstermemeliyiz. Birlik beraberliğimizi göstermeliyiz. Şehitlerimize kahraman muamelesi yapmalıyız. Festival kelime anlamı olarak eğlence demek değildir. Eğlence kısmının mutlaka kaldırılması iptali gerekiyor.

 AYKUT KARAGÜZEL

Önceden olsa yapılmamalı. Ama alıştırdılar artık.3 gün sonra yine şehitler olacak. Şehitlerimize saygıdan dolayı yapılmamalı.

 BÜLENT DİNÇTÜRK

Hükümet nasıl 30 Ağustos resepsiyonlarını iptal ediyorsa bu festivalinde iptal edilip yapılmaması gerekiyor. Şehitlere saygı yönünden çok önemli.

 MUSTAFA NAMDAR

Yapılmaması gerekir. En azından ertelenmelidir.

GÜLŞEN OSMANOĞLU

İptal edilmeli yapılmamalı.

Aydın HİTİT

Kesinlikle yapılmamalı.

VATANDAŞLAR

EMRE ÜRKMEZ

Bolu Komando Tugayından geçtiğimiz günlerde 10 şehit verdik. Bir grup insan elinde bayraklarla caddede terörü lanetledi. O insanların çoğu beyaz et festivaline katılacak Gülşen'in bütün şarkılarını ezbere söyleyecek. Bence festival iptal edilmeli Bolulular şehitlerine sahip çıkarak festivalde etkinliklere katılmamalı.

CEYHAN ÇİLESİZ

Şehit olsa da olmasa da festival olmamalı. Binlerce lira harcayıp Tarkan'ı bile getirdiler. Tavuk fabrikaları ilk önce çalışanlarına sahip çıksın 15 saat çalıştırıp insanları 750 Lira maaş vereceklerine festivali iptal edip çalışanlarının maaşlarına zam yapsınlar. Onları sevindirsinler. Biz o sanatçıları televizyonda ve radyoda yeterince dinliyoruz. Paralar boşa gidiyor.

SEBAHAT CENGİZ

Vatan kan ağlarken festivalin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Yürek kan ağlarken eğlence olmaz. İptal edilmese de gitmeyeceğim.

DİYAR KARACA

Ya iptal edilmeli ya da ertelenmeli. Ben etkinliklere gitmeyi düşünüyordum şimdi ise düşünmüyorum. Bolu Komando Tugayından dünde şehit verdik. Cenaze evinde hiç eğlence olur mu?

MUSTAFA KARA

Sektörün cebi dolu şehitler için festival iptal edilirse bu konuda duyarlı olduğumuz hissedilir diye düşünüyorum. Yine bizim önerimizle iptal edileceğini de düşünmüyorum.

HURİYE ŞAHİN

Festival iptal edilmeli. O kadar fidanın kanı yerde kalırken onun üstünde eğlence olmaz. Yüreğimiz buruk…

AYŞE GÜLEN

Şehitler olduğu için yüreğimizin acısı yeni, aradan zaman geçerse acı soğur o zaman eğlence yapılabilir.

HAMİYET ARMAN

Festival olmalı PKK’lıları sevindirmemek gerekiyor. Biz ağladıkça onların hoşuna gidiyor. Hayat devam ediyor.

NURİ SARI

Festival iptal edilmemeli fakat analar ağlarken de eğlence olmaz. Festival ileri bir tarihe alınsın eğlenmek şehitlerimize büyük saygısızlık olur. Kazada olsa 25 gencecik Mehmetçiğimizi kaybettik.

NURETTİN AKKAYA

Festival iptal edilmeli eğer festival yapılırsa da Bolular şehitlerine sahip çıkarak etkinliklere katılmamalı.

Bu konudaki görüşlerinizi bize yazın, yayınlayalım...



Bu haber 1422 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi