Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  LED EKRAN VE TEMSİL GİDERLERİ TBMM'YE TAŞINIYOR ÖZCAN; www.boluweb.com | Paylas
12.9.2012 09:25:59
LED EKRAN VE TEMSİL GİDERLERİ TBMM'YE TAŞINIYOR ÖZCAN;

 

Bolu Gündem Gazetesi tarafından geçtiğimiz hafta kamuoyuna belgeleriyle birlikte sunulan Kent Meydanı'nda ki LED ekrana Belediyenin 2011 yılında 311 bin liralık reklam vermesi ve Belediyenin temsil ve misafir ağırlama giderlerinin günlük 5 bin 856 lira olmasının inanılmaz rakamlar olduğunu söyleyerek tepki gösteren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, “Bolu Gündem'i gazetecilikteki başarısından ötürü kutluyorum. Çok önemli iki konuya dikkat çektiniz. Bolu halkı kaç yıldır bunu merak ediyordu. İki önemli konuya parmak bastınız. TBMM aracılığı ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a sormuştum günlük ne kadar giderin var diye, kıvırıp kıvırıp cevap vermemişti, Ama kendi Belediye Meclis üyeleri tarafından oluşan, Başkanı ve Başkan Yardımcısı AKP'li olan meclis üyeleri tarafından hazırlanan sizin kamuoyuna açıkladığınız 2011 yılı Meclis Denetim Kurulunun denetleme raporunda “takke düştü kel göründü”.Belediye LED ekrana 311 bin lira reklam parası ödüyor. İyi güzelde, piyasayı araştırdım o LED ekran 40-50 bin dolara kurulabiliyor. Yani yatırım bedeli 70 bin lira. Sen yatırım bedeli 70 bin lira olan bir yere 311 bin lira reklam veriyorsun. Alaaddin Yılmaz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemiştir, yazıklar olsun” dedi.
 

“İÇİŞLERİ BAKANINI GÖREVE DAVET EDİYORUM”
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarını şöyle sürdürdü: “ LED Ekranın bağlı olduğu şirkete bakıyorsunuz limitet şirket. Sorumlusunun soyadı Güner olan bir kardeşimiz eski Milletvekili Mehmet Güner'in yeğeni. Peki, ister istemez şu soru geliyor insanın aklına. Belediyenin paralarını Eski milletvekili ve kader arkadaşın olan birine peşkeş mi çekiyorsun? Bunu açıkça soruyorum. LED ekrana inanılmaz rakamlarda Belediyeden reklam verdirmesinin altında yatan Mehmet Güner ile aranızdaki ilişkinin, bir ahde vefanın sonucu mu? Kamuoyunda başka iddialarda var. Oğlu Burak Yılmaz'ında LED ekranın ortak olduğu söyleniyor, bunları da araştırıyorum. LED ekran için İçişleri Bakanını, Bolu Valiliğini ve Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyorum. Bu paralar Alaaddin Yılmaz'ın şahsi paraları değil, Belediyenin paraları. Şehrin göbeğine kuracaksın LED ekranı, yılda 311 bin lira Belediyenin reklam adı altında parasını harcayacaksın. Su parası ödeyen, vatandaşın ne suçu var bunda. Vatandaşın elini cebine attı bir türlü çıkartmıyor. Bu şirkete babasının parasını mı veriyor? Mehmet Güner'inde eski bir Milletvekili ve eski ortağı olarak açıklama yapmasını bekliyorum.
 

“TEMSİL GİDERLERİNİ BAŞBAKANA SORACAM”
Bolu Belediyesi'nin günlük yaklaşık 6 bin lira temsil ve misafir ağırlama gideri olması konusuna da değinen Tanju Özcan; “Bu Alaaddin Yılmaz'ın ilk icraatı değil. 2008 yılında da 3 milyon lira temsil ve ağırlama gideri yaptı. Bu dönem 2009 yılı seçimlere giden bir yoldu ve bunu oy uğruna yaptı, bu paraları kendi seçilmesi için harcadı. Harcamaların çoğunluğunu da Ankara'dan getirdiği eş dost ağırlama masrafları oluşturuyor. Bizim Bolu'daki insanların birçoğu Kartalkaya ve Abant Palace gitmemiştir. Ama Ankara'dan, İstanbul'dan sudan sebeplerle gelen misafirlerinin masraflarını buradan karşılamıştır. Bütün iftarlar yemekler buradan, düğünlere gönderdiği çelenkler, taktığı altınlar, hep Belediye parasından harcanmıştır” dedi.
 

“DIŞARDAN GELENLER BAŞKANI POP STAR SANIYOR”
Belediye'nin ayda yaklaşık 180 bin lira temsil ve ağırlama gideri yapmasını eleştiren Özcan, “ Belediye Başkanının aylık 6 bin lira maaşı var ama günde ortalama 6 bin lira Belediyenin kasasından para harcıyor. Bu rakamlara ulaşan başka Belediye Başkanı yok. Ben Milletvekili olarak kendi cebimden para veriyorsam, kendi cebimden para harcayarak takı takıyorsam, sen nasıl oluyor da Belediyenin parasını harcıyorsun. Her yere kendi afişlerini asıyor, dışarıdan gelenler başkanı pop star sanıyor. Eski Vali şimdiki Bilecik Valisi bile bundan rahatsız olmuştu, ve ne oluyor kardeşim diyerek vicdanının sızladığını belirtmişti. Başbakan'a açıkça soracağım Bolu'da bir başkanınız var, memlekete günde 6 bin liraya mal oluyor diyeceğim ve içinize siniyor mu? Diyeceğim. Başbakandan derhal konuyu araştırmak için müfettiş talebinde de bulunacağım. Eş dosta harcama gideri ayda yaklaşık 180 bin liraya mal oluyor. Bunların yerine öğrencilere burs verse daha iyi değil mi. Bunla ilgili açıklama yapmakla yetinmeyeceğim. Halkın içinden geldiğini hep söyleyen Başbakan'ın bilgisine sunacağım bakalım ne diyecek. 311 bin liralık LED ekran reklam harcamasını da soracağım. Mehmet Güner sizin eski milletvekiliniz bu olayları doğru buluyor musunuz? Müfettiş araştırması yapacak mısınız? diyeceğim. Bolu halkı sahipsiz değil” dedi.

 
Bu haber 1409 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi