Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Millilere Estonya morali www.boluweb.com | Paylas
HABERLERSPOR
12.9.2012 09:44:15
Millilere Estonya morali

 2014 Dünya Kupası elemelerine 2-0'lık Hollanda yenilgisiyle başlayan A Milli Takım'ımız, ikinci maçında Estonya'yı 3-0 mağlup ederek Brezilya 2014 yolunda önemli bir adım attı. Amsterdam'ın ardından Kadıköy'deki mücadeleye de Selçuk İnan'dan yoksun çıkan Milliler, ilk dakikalarda atak göründü. Ay-Yıldızlılar, 7'de Burak Yılmaz'la mutlak bir golü kaçırdı. Gökhan Gönül'ün pasında topla buluşan Burak, kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen meşin yuvarlağı dışarı attı. Estonya'nın iki tehlikeli atağının ardından oyunun kontrolü yeniden Türkiye'ye geçti. 19. dakikada Jaager, ceza sahasına hareketlenen Burak Yılmaz'ı düşürünce Polonyalı hakem, kırmızı kartı tereddütsüz gösterdi.

Yedeklerin ısınmasıyla tribünler 'Selçuk İnan' sesleriyle inlerken 43'te Emre Belözoğlu sahneye çıktı. Nefis çalımlarla ceza sahasına sokulan tecrübeli futbolcu sert vurdu; ancak top üst direği sıyırdı. Kaptan, aynı dakikada bu kez Ömer ve Arda'nın getirdiği topu penaltı noktası üzerinden mükemmel bir şutla filelere gönderdi: 1-0. İkinci yarıya skor üstünlüğünün ve rakibinin 10 kişi kalmasının rahatlığıyla giren Abdullah Avcı'nın öğrencileri, oyunu rakip sahaya yıktı. Tribünlerin gözü ise Selçuk İnan'daydı. Taraftarlar, onun için tezahüratta bulunurken 60'da ikinci golümüz geldi. Soldan Sercan, sağ ayağıyla Umut'a kesti. O da kafayla topu ağlarla buluşturdu: 2-0. Bu gol hem maçı koparmamızı sağladı hem de Selçuk İnan'ı ilk 11'de oynatmayan Abdullah Avcı'ya nefes aldırdı. Genç hoca beklenen değişikliği yaptı ve ikinci golün kahramanları Sercan ile Umut'un yerine Tunay ve Selçuk ikilisini sahaya sürdü. 75'te Arda'nın topuk pasına soldan hareketlenen Hasan Ali, kavisli ortaladı, Burak topun üzerinden atladı. Selçuk İnan klasını konuşturup skoru 3-0'a taşıdı. Kalan dakikalarda kendini sıkmayan Milliler, sahadan 3-0 galip ayrıldı.

 

 

Ali Aydın

maçın analizi

Polonyalı Borski'den başarılı yönetim

-Karşılaşmanın Polonyalı hakemi Marcin Borski, sonuca etki eden önemli üç kritik karar verdi. Bunlardan ilkinde, Milli Takım'ımızın ceza alanı içinde rakip penaltı bekledi. İkincisinde Estonyalı defans oyuncusu Enar Jaager, Burak Yılmaz'a yaptığı hareket sonrasında kırmızı kart gördü. 11. dakikada ise Milli Takım'ımızın ceza sahasında, yerden atılan topta Lindpere direkt kalemize yöneldi. Arkadan Ömer Toprak'ın müdahalesiyle (var ya da yok denebilecek gri denilen pozisyon) yerde kaldı. Burada Polonyalı hakem penaltı verseydi (kimse bir şey diyemezdi), Ömer bariz gol şansından kırmızı kart görecek ve Ay-Yıldızlılar on kişi kalacaktı. Demek ki inanmadı. 19. dakikada Burak Yılmaz, topla buluştuğu anda direkt kaleye doğru giderken Jaager tarafından kontrolsüz biçimde düşürüldü. Borski hem faulü verdi, hem de bariz gol şansından Estonyalı futbolcuyu oyundan ihraç etti. Bunun yukarıda bahsettiğimiz pozisyondan tek farkı çok net olmasıydı. 42. dakikada ise Burak Yılmaz'ın vuruşunda top gol çizgisini geçmiş, ancak faul gerekçesiyle gol iptal edilmişti. Burak, önündeki Kruglov'u iterek rakibinin dengesini bozdu. Burada da faul kararı ve golün iptali doğruydu.

Maçın adamı

EMRE HEM OYNADI HEM OYNATTI. Milli Takım'ımızın tecrübeli futbolcusu Emre Belözoğlu, yıllarca oynadığı Şükrü Saracoğlu'nda bu kez kulüp takımını değil, Ay-Yıldızlı ekibi coşturdu. Kaptan ayrıca ilk yarının son dakikasında attığı şık golle Estonya'nın direncini kırarak farkı getiren isim oldu.

Hayal kırıklığı

JAAGER, ESTONYA'YI YAKTI. Estonya'nın defansında oynayan Enar Jaager, 19. dakikada kaçırdığı Burak Yılmaz'a kontrolsüz faul yaptı. Norveç'in Aalesund takımında forma giyen 28 yaşındaki sağ bek, bu pozisyon sonrasında bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle kırmızı kart gördü. Ardından Millilerin golleri geldi.

Kırılma noktası

ESTONYA'NIN KIRMIZI KARTI. Dakika 19... Enar Jaager kırmızı karttan oyun dışı kalınca Estonya direncini kaybetti. Rakibimiz kalan yaklaşık 70 dakika boyunca 10 kişiyle mücadele edince Ay-Yıldızlı ekibimize farklı mağlup oldu. Gruptaki ilk maçında Rumenlere evinde 2-0 kaybeden Estonya, puanla tanışamadı.

 

 

 

Bu haber 1918 defa incelenmistir. Paylas

Kaynak:zaman

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi