Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  KONGREDE CEMAAT TARTIŞMASI www.boluweb.com | Paylas
17.9.2012 09:39:22
KONGREDE CEMAAT TARTIŞMASI

 

Bolu Mimarlar Odası 12. Dönem Olağanüstü Genel Kurulu dün Köroğlu Otel'de yapıldı. Genel Kurulda Semih Dimicioğlu, Feridun Yılmaz, Ayten Kansız, Cihan Tutal ve Cem Gül'e karşılık ikinci liste olarak Cengiz Ulus, Uğur İlhan, Sibel Taşçı, Ertuğrul Aydemir ile Tuğba Eygün Nayır katıldılar. Seçim sonrası Ulus 29, İlhan 28, Taşçı 22, Aydemir 25 ve Eygün Nayır 22 oy alarak yedek üyeliklere seçildiler. Kongrede 60 Mimar oy kullanıldı.


TUNÇOK DAMGASINI VURDU
Genel Kurul öncesi Mimar Nadir Garipoğlu Divan Başkanlığına seçilirken, Katip üyeliklere ise Talha Kök ile Serpil Koç Gül getirildi. Faaliyet Raporu ile Mali durum üyeler tarafından oy çokluğuyla kabul edildi. Kürsüye gelen Mimar Semih Dimicioğlu, “Tarihi binaların yıkılmak istendiği, SİT alanların açılmak istendiği bir dönemde görevimize devam etmek için göreve talip olduk. Yanlışlıklara dur demek istiyoruz. İnandığımız doğrular üzerinde devam edeceğiz. Gördüğümüz kadarıyla kişilere özel imarlar verilmek istenmekte. Bizler bu işlerin takipçisi olacağız. Biz Bolu için aday oluyoruz. Hiçbir güdümün altında çalışmayacağız. Amacımız tartışma veya kavga ortamı yaratmak değildir. Üzerimize çevrilmiş tehditlerin baskıların ve gücün farkındayız. Bu baskı ve engellemelerin sonucu içinde bulunduğumuz ortamın ne kadar zor ve sıkıntılı olduğunu da biliyoruz. Kimsenin ekmeğiyle geleceğiyle oynama niyetimiz yok. Kimseyi makamından indirme gibi siyasi bir ikbal peşinde de değiliz. Bizim kişilere değil yapılanlara karşı itirazımız var. Ancak Biz mimarlar olarak yaşadığımız çevreye, bu toprakların kültürüne ve en önemlisi geleceğimize yani çocuklarımıza karşı mesleki sorumluluklarımız vardır. Mimarlar odası sadece meslektaşlarının çalışma şartlarını düzenleyen ve sadece onların kazancı için çalışan kurum değildir. Geleceğe karşı sorumlu halka karşı sorumlu sivil toplum örgütüdür” dedi.


“Alaaddin Yılmaz'ın cemaatinden misiniz?”
Daha sonra kürsüye gelen Mimar Uğur Tunçok, Dimicioğlu'nu hedef alarak, “Dimicioğlu geçen dönem oda başkanlığına seçildiği zaman davul, zurna çalmıştık. Açıklanan faaliyet raporlarındaki imar uygulamalarına katılmıyorum. Dimicioğlu çok iyi birisi ama çok da kötü bir başkan. Yöntemleri yanlış, tarzları yanlış. Belediye Başkanına 'Tarihi katleden başkan' dediniz. Kızılay hamamının sahibi Belediye başkanı değil ki. Kızılay buranın sahibi. Alaaddin Yılmaz, 'Afyon yutmuşlar' dedi. Ne yaptınız arkadaşlar bu sözün söylenmesinden dolayı, hiç. Bizler, Semih Dimicioğlu'nun cemaati miyiz?” demesi üzerine söz alan Mimar Mehtap Özcan Mısırlıoğlu'da, Tunçok'a karşı, “Sizde Alaaddin Yılmaz'ın cemaatinden misiniz?” sözleri ortamı gerdi. Bu sırada Divan Başkanı Nadir Garipoğlu ise sinirlerine hakim olamayarak, sürekli olarak konuyu uzatmaya çalışan Tunçok'a, “Böyle bir Genel Kurul olamaz. Mahalle'ye çevirdiniz burayı. Bir an önce konuşmanı özet olarak yap ve bitir” diyerek tepki gösterdi.


“TUNÇOK, ALAADDİN YILMAZ'IN KÜFÜRLERİNİ KABUL ETMİYORUM”
Yaklaşık bir saatti aşkın Mimarlar Odası üyelerine konuşma yapan Tunçok, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Tarihi katleden diye bahsettiğiniz Belediye Başkanı Kızılay hamamı için ne yaptı? Alanı yeşil alan ilan etti ve hamamı da müze haline getirme kararı aldı. Küfürlü konuşmasını, üslubunu ve tarzını da kabul etmiyorum. Fakat sizler neyin mücadelesini yaptınız?” diye konuştu. Daha sonra söz alan Semih Dimicioğlu ise Tunçok'un kendisine karşı söylemlerinin yanlış olduğunu vurguladı.
Genel Kurulun tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde yeni yönetim kurulunun bir araya geleceği ve Mimarlar Odası Bolu Temsilcisini seçecekleri Başkanlık için Semih Dimicioğlu'nun göreve getirileceği belirlenirken, Genel Kurulda 87 üyeden 60 üye oy kullanırken ilk oyu ise Bolu'nun en eski Mimarlarından olan ve duayen olarak görülen Orhan Bilen kullandı.

Bu haber 1941 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi