Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  PAMUK ELLER CEBE www.boluweb.com | Paylas
21.9.2012 10:12:22
PAMUK ELLER CEBE

 Bolu Belediyesi'nin iddialı projesi İzzet Baysal Caddesi'nin yaya ve araç trafiğine kapatılan bölümünde yapılacak olan estetik düzenlemeler ile ilgili uygulanacak proje İzzet Baysal Caddesi'nde mülkü olan vatandaşlara da ek külfet getiriyor. Bolu Belediye Meclisinin 10 Mayıs 2011 tarihinde almış olduğu kararlar apartman yöneticilerine, daire ve dükkan sahiplerine gönderilmeye başlandı.

Bolu Belediyesi Kent Meydanı Projesi ve İzzet Baysal Caddesi'nin araç ve yaya trafiğine kapatılan bölümlerindeki yenileme projeleri ile ilgili ihaleleri gerçekleştirerek projelerin uygulama safhasına geçti:
27 Ekim 2013'de yapılacak olan yerel seçimlere hummalı bir şekilde hazırlanan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz İzzet Baysal Caddesi'nin uygulama sonrası Paris'in ünlü caddesi Şanzelize Caddesine benzeyeceğini iddia etmişti. Çalışmalar konusunda beğeni ya da eleştiriler kamuoyunda sürerken Bolu Belediyesi'nin İzzet Baysal Caddesi'nde mülkü bulunan vatandaşlara ve apartman yöneticilerine göndermeye başladığı tebligatlar mülk sahiplerinde şaşkınlık yarattı.

BİNALARIN DIŞ CEPHE GİYDİRMESİ MAL SAHİPLERİNE AİT
Buna göre İzzet Baysal Caddesi'nin araç ve yaya trafiğine kapatılan bölümlerinde bulunan apartmanlar bina cepheleri ile yeni getirilen standartlara uygun olarak düzenlemeleri kendileri gerçekleştirecek. Tabii, bu da mülk sahiplerine yeni mali külfetler getirecek.Cephe düzenlemeleri masraflarının ne kadar olacağı ve yeni düzenlemelerin mali boyutu ise bilinmiyor.Konuyla ilgili olarak bina sahiplerinin tebligattan en geç 30 gün içinde çalışmalara başlamaları gerektiği de işaret edilen yazıda, aksi halde Bolu Belediyesi'nin İmar Kanunu'nun 21, 40 ve 41. Madde doğrultusunda işlem yapacağı da ilgililere duyuruldu.
İmar Kanununun 41. Maddesi “Arsaların yola bakan yüzleri” ile ilgili düzenlemeleri içeriyor.
İmar Kanunu Madde 41: Belediyeler veya Valiliklerce belirli yollar üzerinde mahzurlu bina bulunan veya binasız arsaların yola bakan yüzlerinin tayin edilen tarzda kapatılmasına karar vermeye salahiyetlidir. Bu takdirde gayrimenkulün sahipleri, belediye veya Valilikçe verilen müddet içinde bu yerleri kapatmaya mecburdular.
Bu mükellefiyete uyulmaması halinde belediye veya valilikçe gereği yapılarak masrafı arsa sahibinden tahsil edilir.
Madde 40: Tebliğde belirtilen müddet içinde tebliğe riayet edilmedi takdirde belediye ve valilikçe mahzur giderilir, masrafı % 20 fazlası ile arsa sahibinden alınır veya mahzur tevlit edenlerin faaliyeti durdurulur.
Buna göre Bolu Belediyesi İmar kanununun ilgili maddeleri uyarınca İzzet Baysal Caddesinde binalarda yapılacak cephe düzenlemelerini bina sahipleri olarak siz yapacaksanız yapın bu faaliyete ise en geç 30 gün içinde başlayın, yoksa bu düzenlemeleri ben yaparım sizlerden cephe düzenlemeleri masraflarını % 20 fazlası ile tahsil ederim diyor.
İzzet Baysal Caddesindeki binalar ile ilgili Bolu Belediyesinin aldığı karar bu.Bina sahiplerinin bu konuda nasıl bir değerlendirme yapacakları ise merak konusu.

 İzzet Baysal Caddesi'nin Bolu kent kimliğine yakışacak standartlara getirilmesi en önemli projelerimizden biridir. Amacımız kentimizin bu değerli caddesini gerekli sağlıklaştırma çalışmalarıyla birlikte kentimize yakışır biçime getirmek ve bu cadde üzerinde oturan veya iş sahibi olan yurttaşımıza layık olduğu kazanımları sağlamaktır.

'' İzzet Baysal Caddesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi '' bina cephelerine ilişkin bakım ve onarım çalışmaları Belediyemiz kontrollüğünde yürütülecektir. Söz konusu çalışmalara bina sahipleri tarafından bu yazının tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde başlaması gerekmektedir. Başlanmaması halinde, bina cepheleri ilgi Meclis Kararı doğrultusunda İmar Kanunu'nun 21, 40 ve 41. Maddesi uyarınca işlem yapılacaktır.
Bu konudaki yasal yatırımları gerektirmeyecek duyarlılığınız ve desteğiniz için şimdiden teşekkürlerimiz sunar;
Gereğini bilgilerinize rica ederim.

                                                            ALAADDİN YILMAZ

                                                            BELEDİYE BAŞKANI

 

İmar Kanunu 21, 40 ve 41. Maddesi

 
Yapı Ruhsatiyesi:

Madde 21:- Bu Kanunun kapsamına giren bütün yapılar için 26'ıncı maddede belirtilen istisna dışında belediye veya valiliklerden (…)(1) yapı ruhsatiyesi alınması mecburidir.
Ruhsat alınmış yapılarda herhangi bir değişiklik yapılması da yeniden ruhsat alınmasına bağlıdır. Bu durumda; bağımsız bölümlerin brüt alanı artmıyorsa ve nitelik değişmiyorsa ruhsat, hiçbir vergi, resim ve harca tabi olmaz.
Ancak; derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması ve yönetmenliğe uygun olarak mahallin hususiyetine göre belediyelerce hazırlanacak imar yönetmenliklerinde belirtecek taşıyıcı unsuru etkilemeyen diğer tadilatlar ve tamiratlar ruhsata tabii değildir.
Belediyeler veya valilikler mahallin ve çevrenin özelliklerine göre yapılar arasında uyum sağlamak, güzel bir görünüm elde etmek amacıyla dış cephe boya ve kaplamaları ile çatının malzemesini ve rengini tayin etmeye yetkilidir. Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce yapılmış olan yapılar da bu hükme tabidir.

Kamunun Selameti İçin Alınması Gereken Tedbirler:
Madde 40: - Arsalarda, evlerde ve sayir yerlerde umumun sağlık ve selametini ihlal eden, şehircilik, estetik veya trafik bakımından mahsurlu görülen enkaz veya birikintilerin, gürültü ve duman tevlideden tesislerin hususi mecra, lağım, çukur, kuyu; mağara ve benzerlerinin mahzurlarının giderilmesi ve bunların zuhuruna meydan verilmemesi ilgililere tebliğ edilir.
Tebliğde belirtilen müddet içinde tebliğe riayet edilmediği takdirde belediye veya valilikçe mahsur giderilir; masrafı %20 fazlasıyla arsa sahibinden alınır veya mahsur tevlit edenlerin faaliyeti durdurulur.

Arsaların Yola Bakan Yüzleri:
Madde 41:- Belediyeler veya valiliklerce belirli yollar üzerinde mahzurlu bina bulunan veya binasız arsaların yola bakan yüzlerinin Tahir edilen tarzda kapatılmasına karar vermeye salahiyetlidir. Bu takdirde gayrimenkulün sahipleri, belediye veya valilikçe verilen müddet içinde bu yerleri kapatmaya mecburdurlar. Bu mükellefiyete uyulmaması halinde belediye veya valilikçe gereği yapılarak masrafı arsa sahibinden tahsil edilir.

 

Bu haber 1485 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi