Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  “AKİL ADAM” TARTIŞMASI www.boluweb.com | Paylas
“AKİL ADAM” TARTIŞMASI

 

Bolu Belediyesi Mart ayı Meclis toplantısının birinci oturumunda, heyacanlı ve hararetli tartışmalar meydana geldi. CHP'li Meclis üyesi Cahit Görüş, Kent Meydanı projesi ile akil adamlar konusunu yine CHP'li Meclis üyesi Erhan Beykoz ise BESOB'da yaşanan olayları Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a sorması üzerine, Başkan Yılmaz tepki gösterdi. Özellikle Görüş ile Başkan Yılmaz arasında sözlü tartışmalar, meclis toplantısında heyacanı doruk noktasına çıkartırken, isteği cevapları alamayan Görüş, toplantı sona ermeden meclis salonuu terk etti. Bu ikilinin tartışmaları daha sonra Belediye'nin koridorlarına taşındı .Olayı yatırtışma görevini ise AK Parti Meclis üyesi Burak Balaban üstlendi. Mecliste yaşanan tartışmanın birebir ses kayıtlarını yayınlıyoruz.

Cahit Görüş : Sayın Başkanın dediği gibi akil adamlarımız var bizim. Bizim üzerimizde meclisin üzerinde. Bunlar gelsede şu ekranda bize Kent Meydanı Projesini bir gösterselerde görsek. Gerçekten ben meclis üyesi olarak bundan utanıyorum. Meclisin haberi yok birşeyler yapılıyor. Neler yapılacak. Bende bilmiyorum sizin gibi ama bu ayıp bizim değil. 
Erhan Beykoz : 4 senedir meclisteyim. Uzun süre Bolu gündeminde sizinde tartıştığınız, esnafla yüzyüze geldiğiniz, gırtlak gırtlağa olduğunuz, kavgaya varacak tartışmaların yaşandığı sanayi sitesinin yeni sanayi sitesine taşınması ile ilgili bir duruş sergilediniz. 1500-2000 kişilik bir müracaatla Bolu halkı evine gidecek paralardan ayırarak, size güvenerek oraya ortak oldu. Bolu halkı mülayim, ve herşekilde size destek oldu. BESOB' ta son yaşanan olaydan sonra, size güvenen, size inanan ve sizin ortaya koyduğunuz henüz göremediğimiz projelere destek veren arkadaşlarımızın yarınları ile ilgili bir karar alacakmısınız? Sanayi esnafının yaşadığı sıkıntıyı, bu esnafların yaralarını nasıl saracaksınız diye merak ediyorum. 
Alaaddin Yılmaz: Sanayi Sitesi ile ilgili çalışmaları bitirmeye çalışıyoruz. Mart ayı içerisinde ihale yapılmak üzere bütün dosyaları İller Bankasına sunmuş olacağız. Karadere sularının tahsisi Bolu Belediyesi'ne yapılmıştır. Şu anda oradan açılacak tünelle ilgili çalışmayı yapıyoruz .Temiz Su İsale hattı ile ilgili normal çalışma sürüyor. İller Bankası açısından bir problem yok. Sanayi Sitesinin taşınmasıyla BESOB olayı arasındaki ilişki nasıl kuruldu onu bilemiyorum 
Erhan Beykoz : Sayın Başkan insanlar paralarını BESOB'a yatırırken, bu insanlar bu paraları sizin yönlendirmenizle yatırdı. 
Alaaddin Yılmaz: BESOB'un kendi iç meselesi kendini ilgilendirir. Bizim paramız kaybolmaz. Bunun için canınızı sıkmayınız. Bizim inşaatımızın süresi ile ilgili bir sorun yok. BESOB ayrı bir kuruluştur. Sanayi Sitesinin taşınması ile ilgili protokolümuz içerisinde Bolu Valiliği, Belediye Başkanlığı; Ticaret ve Sanayi Odası ve BESOB vardır. Biz şu anda 4'lü bir grubuz. Bize güvenen insanlarla ilgili bir problem yok. 
Alaaddin Yılmaz: Akil adamlarla ilgili bazı sıkıntıları var bazı arkadaşlarımızın. Akil Adamlık lafından mı sıkıldılar yoksa, bizim yaptığımız çalışmalardan mı rahatsızlar. Çünkü aynı yapılar bizi akşam düşündüğünü sabah yapan bir adam olarak lanse etmeye çalışıyorlardı. Yaptığımız bütün çalışmalar en az 15 yılık birikimin icraatıdır. Şu an aşağıdan geçen D-100 ,Necdet Gören zamanında tasarlanmıştır. Meclisi bu kadar şahsiyetsiz duruma düşürmeyin. Şu anda bu oylamayı Akil Adamlar size dediği için mi yapıyorsunuz? Biz bilgi sahibi olan herkese danışırız. Yeterki bilgi ve projesi olsun gelsin. Bolu'nun geleceğe taşınması ile ilgili kimin bir projesi varsa kimin bilgisi varsa bizim ihtiyacımız var. Bolu'yu geleceğe taşıma çalışmalarını biz yapıyoruz, bunlar birilerini rahatsız edebilir. Türkiye'de ilk Temizlik Çevre Planı yapan il Bolu'dur. Kimle yaptık, işte bu ekiple yaptık. Bu ekibin siyasi tarafı yok, bizim akıl sahibine ihtiyacımız var partiye değil. Onlar sadece fikir verir, uygulayacak olan onlar değil. Bu konuda kararlar İmar Komisyonundan gelir. Ama bir çok konuyla ilgili herkes herkese herşeyi sorabilir. Bende soruyorum, sormaya da devam edeceğim. Ben Türkiye'de Bolu'yu Dünya'ya taşımak istiyorum. Bende hiçbir soru cevapsız kalmaz. Bolu Belediyesi'nde Necdet Gören zamanından beri Belediye Meclis Üyeliği yapmış bu arkadaşlara soruyorum diye birileri rahatsız oluyorsa sadece onlara sormuyorum, Bolu dışındaki birçok kişiye soruyorum. Sanki biz kozmik odalarda proje tartışıyoruz. Bazı arkadaşlarımızın boşluklarından istifade ederek, güya bir iş başarmış gibi davranıyorlar. Bunlar olacaktır, bizim yaptıklarımızı hayalleri olmadıkları için hazmedemiyorlar.
Cahit Görüş : Başkan, Kent Meydanı Projesini ben burada öğrenmek istiyorum. Orada görmek zorunda değilim.
Alaaddin Yılmaz: Kent Meydanı ile ilgili projeleri kimse bilmiyorsa, İzzet Baysal Caddesi'nde resimler var gidin bakın oraya. Orada resimler var git bak. Görmeyeceksen ben yaparken görürsün, anlamıyorsan anlayacaksın diyorum.

Karşılıklı bu atışmaların ardından Cahit Görüş Meclis salonunu terk etti ve ardından Aladdin Yılmaz'da Belediye Meclisinin Mart ayı birinci birleşim toplantısına son verdi. Meclis içersindeki tartışmalar, daha sonra Belediye koridorlarına taşındı. Dışarıda Başkan Yılmaz'ı bekleyen, Görüş, Başkan'a, “Kaçma bana bir cevap ver. Hep kaçamak yapıyorsun ve bizleri aydınlatmıyorsun” diyerek parmaklarını başkana gösterirken, olaylara AK Parti Meclis üyesi Burak Balaban'da dahil olarak olayları yumaşatmaya çalışırken, Başkan Yılmaz, “Ben kimseden kaçmıyorum. Halka da hesap vermeye her zaman hazırım” diyerek makamına geçti.



Bu haber 2695 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi