Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Özbek'in dudak uçuklatan serveti! www.boluweb.com | Paylas
22.1.2009 14:09:31
Özbek'in dudak uçuklatan serveti!

 

Ergenekon operasyonlarının 11. dalgasında bu sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince evinde arama yapılan ve  daha sonra gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in mal varlığı çok tartışılcak gibi.


Timeturk'de yer alan haberde Ergenekon'un finansörü' olduğu iddia edilen Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in, Kuzey Kıbrıs'taki mal varlığı herkesi şoke etti.

Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in Kıbrıs'ta edindiği gayrimenkulleri ortaya çıktı. 'İşçi maaşıyla geçinen sendikacı' Özbek, Rauf Denktaş'ın cumhurbaşkanlığı döneminde KKTC'nin emekli sandığı olan 'İhtiyat Sandığı'nın mallarını komik bedellerle satın almış...

Üç otuz parayla yapılan süper servet!

Ergenekon iddianamesinin birçok yerinde adı geçen ve 'örgütün finansörü' olduğu ileri sürülen Özbek'in, Kıbrıs'ta adeta üç otuz paraya edindiği gayrimenkullerin şu anki değeri ise milyonlarca dolar ediyor... Mustafa Özbek'e ait Yavru Vatan'da 40'ın üzerinde tapu bulunuyor.

'İşçi maaşı'yla zengin olmanın Özbek'çesi!

İşte size Özbek'in gayrimenkullerinden birkaç örnek... Özbek, Girne'nin lüks bir semtinde 200 bin sterlinlik lüks evi sadece 13 bin sterline alır. Kıbrıs'ın en pahalı yeri Ozanköy'de 4 milyon dolarlık villayı 677 bin dolara Özbek satın alır. 70 milyon dolarlık zeytinlik ise Özbek'e 2 milyon dolara verilir.

Özbek'in yurt içindeki serveti dudak uçuklatıyor

Mustafa Özbek'in yurt içindeki mal varlığı da duyanları hayretler içinde bırakıyor. Özbek Hanedanlığı'nın mal varlığında dairelerden tüp gaz dolum tesisine kadar her şey var.

* Kırıkkale-Samsun yolunda HABAŞ Gaz Dolum Tesisleri
* Ankara Çankaya'da 2 apartman
* Kuşadası'nda villa
* Ankara'da 12 dönümlük arazi üzerinde havuzlu villa
* Ankara Çubuk yolunda Metal Kooperatifi'nde bulunan dubleks villa
* Ankara Keçiören'de 2 daire
* Ankara Bahçelievler'de 2 daire
* Ankara Bilkent'te villa
* Ankara ODTÜ Kooperatifi'nde hisse
* Ankara Gazi Üniversitesi Kooperatifi'nde dubleks villa
* Bursa'da ultla lüks bir daire
* Kırıkkale'de 5 katlı, 10 daireli apartman, (Burada, Orman İşletme Müdürlüğü kiracı olarak oturuyor)
* İzmir'de kooperatif hissesi
* Kırıkkale'de 40 dönüm arazi
* Ankara OSTİM'de tüp gaz dolum tesisi
* Kendisine ait bir jeep, eşi ve çocuklarına ait 4 otomobil
* Ankara Beysukent'te 4 katlı villa
* Ankara Beysukent'te villa
* Ankara Çayyolu'nda kooperatif hissesi
* Çubuk'ta havuzlu çiftlik

Başkan Özbek'ın 'yavru vatanı'

Adı Ergenekon soruşturmasının birçok yerinde geçen Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, servetini Kıbrıs'a taşırdı. atv haber, sendikanın 33 yıllık başkanı olan Özbek'in Yavru Vatan'daki hanedanlığını ortaya çıkardı. Özbek'in Kıbrıs'taki tapu sayısının 40'ı aştığı açıklandı.

Adı Ergenekon terör örgütünün finansörü olarak geçen Türk Metal Sendikası'nın Genel Başkanı Mustafa Özbek'in serveti, Türkiye sınırlarını aştı, Kıbrıs'a kondu. Tam 33 yıldır sendika başkanlığı koltuğunu bırakmayan Özbek, holding patronlarını bile kıskandıran hatırı sayılır servetini Yavru Vatan Kıbrıs'a taşırdı. atv haber, Özbek'in Kıbrıs'ta tapu zengini olduğunu ortaya çıkardı. Rauf Denktaş'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde Kıbrıs'a el atan Başkan Özbek'in, Ada'nın her yerinde mülk sahibi olduğu belirlendi.

İhtiyat Sandığı'ndan almış

Buna göre Özbek Hanedanlığı'nın Kıbrıs'taki tapu sayısı, 40'ı aşıyor. Evlerin, villaların ve arsaların büyük çoğunluğunu, Kıbrıs'ın emekli sandığı olan devletin en önemli sosyal güvenlik kurumu İhtiyat Sandığı'ndan alınan gayrimenkuller oluşturuyor. Özbek hanedanlığı, bazı daireleri ve arsaları deyim yerindeyse üç otuz paraya almış. Örneğin Girne'nin en lüks semtinde lüks bir eve, sadece 13 bin sterlin ödenmiş. Bu dairenin bugünkü değeri ise en az 200 bin sterlin. Kıbrıs'ın en pahalı yeri olan Ozanköy'de emlakçıların 4 milyon dolar fiyat biçtiği yaklaşık 10 dönüm arazi üzerindeki kartal yuvasını andıran dağ ve deniz manzaralı villa için Özbek'in cebinden sadece 677 bin dolar çıkmış. Özbek, 70 milyon dolarlık zeytinliği ise 2 milyon dolara kapatmış.

İşte Mustafa Özbek portresi...

1971'de Türk Metal Sendikası'na girdi. 4 yılda başkan oldu. Türkiye'de ve Orta Asya'da da gayrimenkulleri var. Sahibi olduğu ART televizyonundan Ergenekon'a para aktardı.

İki adet 5 yıldızlı oteli var

Türk Metal Sendikası'nın 33 yıllık Başkanı Mustafa Özbek'in oldukça ilginç bir hayat hikayesi var. 1957'de MKE'ye giren Özbek, 1971 yılına kadar işçi olarak devam etti. O yıl kayıt yaptırdığı Türk Metal Sendikası'nın 4 yıl sonra başkanı oldu. KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'la olan iyi ilişkileri sayesinde Kıbrıs'ta 'iyi bir yer edindi.' 6 çocuk sahibi Özbek'in iki 5 yıldızlı oteli ve bir televizyon kanalı var.

Fatura oyunuyla transfer

Özbek'in Ergenekon davasında da 'müstesna' bir yeri var. Özbek tarafından görevden alınan Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın, Özbek'in fatura oyunlarıyla Ergenekon'a para aktardığını iddia etmişti. Yazarlar Emin Çölaşan ve Mustafa Balbay'a da sendikadan para verildiğini iddia eden Özaltın, sendikanın mallarının Özbek'e ait ART televizyonuna peşkeş çekildiğini de söylemişti.

Kıbrıs'taki Özbek varlıkları

* Kıbrıs-Girne Çatalköy'de 15 dönüm arazi üzerinde 2 villa
* Kıbrıs-Girne Karaoğlu Mahallesi'nde daire
* Kıbrıs Ozanköy'de 15 dönüm arazi
* Yukarı Girne'de 1 daire
* Küçükkaymaklı'da 1 daire
* Kızılbaş Organize Sanayi'de tekstil fabrikası
* Kıbrıs'ın en lüks semtinde 15 daire
* Tarla, arsa, bahçeli bir ev ve değerli ağaçlar...

Daireler, arsalar, fabrikalar...

Özbek'in Kıbrıs'taki mallarının haddi hesabı yok.

* Kıbrıs-Girne Çatalköy'de 15 dönüm arazi üzerinde 2 villa
* Kıbrıs-Girne Karaoğlu Mahallesi'nde daire
* Kıbrıs Ozanköy'de 15 dönüm arazi
* Yukarı Girne'de 1 daire
* Küçükkaymaklı'da 1 daire
* Kızılbaş Organize Sanayi'de Tekstil fabrikası
* Kıbrıs'ın en lüks semtinde 15 daire
* Tarla, arsa, bahçeli bir ev ve değerli ağaçlar.

'Ergenekon'a para aktardı'

Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın'ın 7 Ekim 2008'de görevden alındığı öne sürülmüştü. Özaltın, sendikayla ilgili şu şok açıklamalarda bulunmuştu: Sendikada onlarca yolsuzluk olayı var. Sendikanın mal varlığını, otellerini örneğin 10 bin YTL ile kiraya veriliyor. Daha sonra aynı yere 400-500 bin YTL 'eğitim semineri' gideri olarak fatura karşılığı para aktarılıyor. Parayı paylaşılıyor.

'Türkiyem grubunun finansörü'

Mesela sendikaya ait bir binayı, kendi taşeron firmasının patronuna satış gösteriyor. Oradan da şu anda oğlunun yönetim kurulu başkanlığı yaptığı ART'ye satıyor. Satış bedeli olarak da komik bir meblağ gösteriliyor. Böylece sendikanın malı, ART'ye peşkeş çekiliyor. Ayrıca sendikanın paraları Ergenekon'a aktarılıyordu. Bununla da kalınmadı. Ulusalcıların kurduğu 'Türkiyem' grubunu da tamamen Türk Metal finanse ediyor.

Koltuğunu bırakmadı

1957'de, Makine Kimya Endüstrisi'nde (MKE) işe başlayan Mustafa Özbek, 1975 yılında Türk Metal Sendikası'nın genel başkanlık koltuğuna oturdu. Evli ve 6 çocuk sahibi olan Özbek, tam 35 yıldır sendikanın başkanı... Özbek, KKTC'nin eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile kurduğu iyi ilişkiler sayesinde, Türk Metal Sendikası'nın bazı yatırımlarını Ada'ya kaydırdı. İki 5 yıldızlı otelin yanı sıra Avrasya TV adı altında yayın yapan televizyonun gizli sahibinin de Mustafa Özbek olduğu öne sürülüyor.

En büyük sendikalardan

Takvim'in haberine göre, emlak zengini Mustafa Özbek'in koltuğuna oturduğu Türk Metal Sendikası, Türkiye'nin en büyük sendikalarından biri. 270 bin civarında üyesi bulunan Türk Metal Sendikası, her işçinin bir günlük yevmiyesini, sendika üyelik aidatı olarak alıyor. Yani 1000 YTL ücret alan bir işçiden 33 YTL, sendikaya gidiyor. Mustafa Özbek'in yönettiği aylık gelir yaklaşık 10 milyon YTL tutarında.

 

 

Bu haber 2931 defa incelenmistir. Paylas

Kaynak:haber7

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi