Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Bolu’da güneş Tabaklar Mahallesi’nden doğar www.boluweb.com | Paylas
25.2.2009 09:43:27
Bolu’da güneş Tabaklar Mahallesi’nden doğar

Tabaklar Mahallesi Muhtarı Emin Pulatlı, Tabaklar Mahallesi'nin Bolu açısından önemine değindi ve; “Bolu'nun kalbi Tabaklar Mahallesi'nde atmaktadır” dedi.

Tabaklar Mahallesi Muhtarı Emin Pulatlı, Tabaklar Mahallesi için ilginç iddialarda bulundu. Bolu'nun kalbinin Tabaklar Mahallesi'nde attığını ileri süren Muhtar Emin Pulatlı, konuşmasına Nasrettin Hoca'nın bir fıkrasıyla başladı. “Nasrettin Hoca'ya sormuşlar 'Dünyanın merkezi neresi' diye. O da yere çarpı işareti koyup 'İşte burası' demiş. 'Hocam nasıl olur?' demişler. O da 'İnanmayan ölçsün' demiş. Ben de muhtarınız Emin Pulatlı olarak Bolu'nun merkezi Tabaklar Mahallesi'dir diyorum. Bundan da adım gibi eminim” diyen Pulatlı, Bolu deyince akla Tabaklar Mahallesi'nin geldiğini vurguladı.

“TABAKHANEYE B…YETİŞTİRMEK”
DEYİMİ DE BU MAHALLENİN

“Tabakhaneye b…yetiştirmek” deyiminin de yine bu mahalleden çıktığını dile getiren Muhtar Pulatlı; “Şu anki Cumhuriyet Parkı'nın bulunduğu yerde Tabakhane varmış. Tabakhanede gönler köpek pisliğine yatırılıp tabaklanırmış. Birçok tabak esnafı varmış bu tabakhaneyi kullanan. Tabak ustalığı en gözde meslekmiş. Her tabak ustasının da ayrı ayrı ekipleri varmış. Bunlar çocuklardan ve gençlerden oluşurmuş. Sabahleyin erkenden gençler sokaklardan topladıkları köpek pisliklerini tabaklara satarlarmış. Bir gün elinde bastonu ile yaşlı bir amca sabah namazından çıkmış. Hızlı hızlı köpek pisliği toplayan çocuklar yaşlı amcaya çarpmışlar kazara. Yaşlı amca da kızmış. “Tabakhaneye b... mu yetiştireceksiniz” diye sitemde bulunmuş. 'Tabakhaneye b…yetiştirmek' deyimi de böylece bizim mahallemizden çıkmış” diye konuştu.

“CADDELERİN İSİMLERİ DEĞERLİ ŞAHSİYETLERDEN ALINDI”

Mahallede 5203 seçmen, 2118 hane ve mahalle sakini olarak yaklaşık 7703 kişi yaşamakta olduğunu ifade eden Pulatlı, mahallede bazı cadde ve sokakların isimleri Türkiye'nin ve Bolu'nun yetiştirdiği çok değerli şahsiyetlere atfedildiğini de sözlerine ekledi.

Pulatlı, bu cadde ve sokakların isimlerini de şu şekilde açıkladı: “İzzet Baysal Caddesi; Bolumuzun babası merhum İzzet Baysal'dan ismini almıştır. Karakoç Sokak; Kara Kuvvetleri Komutanı merhum Nazmi Karakoç'tan, İbn-i Sina Caddesi; ünlü Türk bilgini İbn-i Sina'dan, Hattat Emin Barın Caddesi; hat ustası sanatçı merhum Hattat Emin Barın'dan, Salim Gündoğan Caddesi; merhum eski Bolu Valisi Salim Gündoğan'dan, Ali Rıza Tekemen Caddesi; merhum Jandarma Albay Ali Rıza Tekemen'den, Taşman Sokak; hayırsever merhum Emin ve Ahmet Taşman kardeşlerden ismini almıştır”

ÇOK SAYIDA KURUM VE KURULUŞ DA BU MAHALLEDE

Çok sayıda kurum ve kuruluşun da yine Tabaklar Mahallesi'nde olduğunu kaydeden Muhtar Emin Pulatlı; “Mahallemizde Valilik, Garnizon Komutanlığı, Askerlik Şubesi, Bolu Adliyesi, Defterdarlık, Vergi Dairesi, Tapu Sicil Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Nüfus Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İş Kurumu Müdürlüğü, TSE Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğü, Kızılay Bolu Şubesi, İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Sakarya İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, İzzet Baysal Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli, İzzet Baysal Anadolu Lisesi, İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi, İzzet Baysal Anadolu Endüstri Meslek Lisesi, Refika Baysal Toplum Sağlığı Merkezi, Tevfik Atay Sağlık Ocağı, İzzet Baysal Vakıf Huzurevi ve Kız Yetiştirme Yurdu, Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi, Kardelen ve Doruk Sinemaları, irili ufaklı birçok ticarethane, bankalar, alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Yanı sıra mahallemiz Tabaklar Hamamı, Tabaklar Camisi, Somuncu Camisi gibi tarihi mekânlara ev sahipliği yapmaktadır” dedi.

COĞRAFİ KONUMUNDAN BAHSETTİ

Ayrıca mahallede bulunan Anıt Park ve Salim Gündoğan Meydanı (Kardelen Sineması önü) gibi özel günlerde halkın ve resmi protokolün buluşma noktalarının da merkezi olduğunu belirtti. Pulatlı son olarak da mahallenin coğrafi konumundan şöyle bahsetti: “Mahallemizin doğusunda ve güneyinde Karaçayır Mahallesi, kuzey doğusunda Büyükcami Mahallesi, kuzeyinde Karamanlı Mahallesi, kuzeybatısında Bahçelievler ve Borazanlar Mahallesi, batısında da Sümer Mahallesi'yle çevrelenmiştir. Yani Bolu'nun kalbi Tabaklar Mahallesi'nde atmaktadır. Ne dersiniz? Siz de emin misiniz?”

Bu haber 12455 defa incelenmistir. Paylas

Kaynak:bolugundem

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi