Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  İstanbul bir anda beyaza büründü www.boluweb.com | Paylas
19.3.2009 16:13:46
İstanbul bir anda beyaza büründü

Özellikle, Trakya'da etkili olan kar bu sabah saatelerinden itibaren İstanbul'da da yağmaya başladı.

Yurdun büyük bir bölümü uzun bir aradan sonra yeniden kar yağışının etkisine girdi. Meteoroloji yetkilileri, Balkanlar'dan gelen soğuk havanın etkisiyle Bulgaristan-Türkiye sınırındaki Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ve yüksek kesimlerde başlayan kar yağışının ardından kar kalınlığının 3 santimetreye ulaştığını bildirdi. İstanbul'da da bu sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı. Özellikle kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor.

Eskişehir'de bir kişi donarak öldü

Eskişehir Kurtuluş Mahallesi Gamgam Sokak'ta yol kenarında tahtaların üzerinde hareketsiz yatan Selahattin Çiftçibaşı'nın (53) hareketsiz yattığını gören yurttaşlar, olayı polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ve 112 Acil Servis sağlık ekibinin yaptığı incelemede Selahattin Çiftçibaşı'nın donarak öldüğü belirlendi.

Sokaklarda yaşadığı ve alkol bağımlısı olduğu bildirilen Çiftçibaşı'nın cesedi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna gönderildi.

 Bolu Dağı'nda etkili kar yağışı

Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşım zaman zaman tek şeritten sağlanıyor. Trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Karayolları ekipleri de güzergahta tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

KAR YARIN ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Murat Şahin, kentte etkili olan yağışlı havanın, sıcaklıkların da düşmesiyle öğle saatlerinde kar yağışına dönüştüğünü, ancak yarın yağış beklenmediğini bildirdi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şahin, dün Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava akamı dolayısıyla İstanbul'da sabah erken saatlerden itibaren yağışın yağmur şeklinde kendisini gösterdiğini, hava sıcaklığının da düne göre düştüğünü söyledi. 

İstanbul'da bugün en yüksek hava sıcaklığının 4 derece olarak ölçüldüğünü bildiren Şahin, ''İstanbul'da etkili olan ve sabah yağmur şeklinde görülen yağış, hava sıcaklıklarının da düşmesiyle öğlen saatlerinde kar yağışına dönüştü. Kar yağışı kıyı kesimlerde sulu kar, yüksek kesimlerde ise kar yağışı olarak gerçekleşti'' dedi.

Şahin, yağışlı havanın gece saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğini, hava sıcaklığının bu gece sıfır derece civarında beklendiğini ifade ederek, ''Kentte, yarın yağış beklenmiyor. Havanın çok bulutlu, hava sıcaklığının da en yüksek 9 derece olacağı tahmin ediliyor'' diye konuştu.

Rüzgarın bugün karayelden şiddetli estiğini ifade eden Şahin, yarın da rüzgarın karayelden esmeye devam edeceğini, ancak hızının orta şiddette olacağını bildirdi.

EGE'NİN İÇ KESİMLERİNDE DON OLAYINA KARŞI ÜRETİCİLERİN TEDBİR ALMALARI İSTENDİ

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce Ege'nin iç kesimlerinde meydana gelebilecek don olayına karşı üreticilerin tedbir almaları istendi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yarın ve 21 Mart gecesi Ege'nin iç kesimlerinde hafif, yükseklerde orta şiddette don olayının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, çiçeklenme dönemindeki meyve ve fide üreticilerinin, sera üretim yapan yetiştiricilerin tedbir almaları istendi.

Bu haber 1731 defa incelenmistir. Paylas

Kaynak:haber7

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi