Alınan bilgiye göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulunu, Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve ilgili ikincil mevzuatın yürürlüğe girdiği tarihten sonra sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası uygulamalarında karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirmek üzere toplantıya çağırdı.
SGK Başkan Vekili Fatih Acar, yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu toplantısı öncesinde, sosyal taraflardan gündem konularıyla ilgili görüş ve önerilerini istediklerini söyledi.
Toplantıda, Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında hayata geçirilen düzenlemeleri ele alacaklarını belirten Acar, şöyle konuştu:
''Sosyal taraflarla özellikle sigortacılık ve sağlık konusundaki durum nedir, sivil toplum kuruluşlarının karşılaştıkları bir sıkıntı var mıdır, yok mudur, onlardan gelen talepler, öneriler nedir, bunları enine boyuna tartışacağız. Bu toplantı, reformun hayata geçmesinin ardından önemli bir fırsat. Bu değerlendirme sonunda Sosyal Güvenlik Reformu konusunda eksiklerimiz, yasal olarak yapmamız gereken ilave düzenlemeler var mı, bütün bu konularla ilgili çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Her şeyden önce sosyal tarafları dinleyeceğiz. Çünkü kurulda bütün sivil toplum kuruluşları bulunuyor ve reform sonrasında ilk kez böylesi bir toplantıda bir araya geleceğiz.''
TÜM KESİMLER TEMSİL EDİLİYOR
Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı başkanlığında, SGK Başkanı, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve Hazine Müsteşarlığından en az genel müdür düzeyinden birer temsilci, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü, Özürlüler İdaresi Başkanı, Üniversitelerarası Kurul tarafından fakültelerin çalışma ekonomisi, sosyal güvenlik veya iş hukuku bilim dallarından seçilecek bir öğretim üyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Kuruluna üye gönderen kuruluşların başkanları, TOBB, TTB, Türk Dişhekimleri Birliği, Türk Eczacıları Birliği, TMMOB, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği başkanları ve bakanın uygun gördüğü kişilerden oluşuyor.
Kurul, yılda bir kez en geç Mart ayı sonuna kadar bakan tarafından tespit edilen günde ve gündemle toplanıyor.