Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Kazanın hesabı sorulacak www.boluweb.com | Paylas
18.4.2009 20:10:48
Kazanın hesabı sorulacak

Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasına ilişkin ön rapor BBP yöneticilerini ikna etmedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopterin düşmesinin ardından arama-kurtarma çalışmalarında bir çok aksaklıklar yaşandığını, yapılanların takipçisi olacaklarını ve hesap soracaklarını söyledi.

Şanverdi, parti genel merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici ile düzenlediği basın toplantısında, kazaya ilişkin bazı konuların halen aydınlatılmadığını iddia etti.

Kazaya ilişkin ön rapor hazırlayan Alman kaza kırım ekibinin raporunun kesin hükme varmak için yeterli olmadığını belirten Şanverdi, ''Ön rapor hadisenin ne yüzde 100 sabotaj ne de yüzde 100 sabotaj olmadığını belirtmektedir'' dedi.

Aydınlatılması gereken noktalar için kurumları göreve çağırdıklarını ifade eden Şanverdi, helikopterin yakıt ikmali yaptığı Kahramanmaraş Havaalanı'ndaki güvenlik kameralarının kayıtlarından helikopter ve pilot hareketlerinin incelenmesini, helikopterin kule ile yaptığı görüşmelerin kayıtlarının alınmasını istedi.

Kazanın ardından ''helikopterin bulunduğu, Yazıcıoğlu'nun hastaneye sevk edildiği yönünde kamuoyuna açıklama yapan kamu görevlisinin bu bilgiyi kimden aldığını, bölgeye neden kazanın olduğu gün seyyar baz istasyonu gönderilmediğini ve enkazın bulunmasında neden uydu fotoğraflarından, görüntülerinden yararlanılmadığını'' soran Şanverdi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün helikopterde bulunmadığını söylediği GPS aletinin Alman ekibi tarafından bulunduğunu ancak aletin hafıza kartına ulaşılamadığını savundu.

Şanverdi, kaza sonrası oluşturulan Başbakanlık Kriz Merkezinden sözlü olarak talep ettikleri zincirli kar traktörlerinin ilk gün araziye sevk edilmemesinin, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün kötü hava şartlarına rağmen VIP yolcusu bulunan helikoptere uçuş izni vermesinin nedenlerinin araştırılmasını istedi.

Enkazın kaldırılmaması ve korunması için içişleri ve ulaştırma bakanları ile görüştüklerini, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne resmi başvuru yaptıklarını anlatan Şanverdi, buna rağmen helikopterin kokpit ve ELT cihazının Ankara'ya getirildiğini, Alman ekibin de bu parçaları Ankara'da görebildiğini söyledi.

Şanverdi, ''Olay yerindeki ne valide ne garnizon komutanında ne emniyet müdüründe ne de sivil havacılık personelinde uydu telefonu vardı. Acı olaylara hazırlıksız olduğumuzu gördük, Ankara ile valiliğin irtibatını tesadüfen orada bulunan başka bir vilayetin kaymakamının uydu telefonu ile sağladık. Arama-kurtarma çalışmalarında bir çok aksaklık yapıldı, bunların takipçisi olacağız, hesabını soracağız. Biz bu aksaklıkların, yapılan ihmallerin araştırılmasını istiyoruz'' dedi.

Bir gazetecinin sorusu üzerine de Şanverdi, BBP'nin büyük kurultayının 31 Mayıs 2009 tarihinde ASKİ Spor Salonu'nda yapılacağını söyledi.

Bu haber 1816 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi