Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Atilla Kılıç gazetemizin yeni yayın dönemini kutlamak için ziyaret etti. Kılıç gerçekleştirdiği ziyarette, üniversitenin yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
Gazetemizi ziyaret etmek için gelen Kılıç yaptığı açıklamada, “Güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi, alternatif enerji kaynakları olarak kullanılması gereken kaynaklar. Bizim üniversitemizin bulunduğu alan alternatif enerji kaynaklarının kullanılması için iyi bir alan. Yeni bir Alman firmasıyla anlaştık, alternatif enerji kaynaklarının kullanımının arttırılmasıyla ilişkili analizler yapacaklar” diyerek, enerjiyi verimli kullanma ve yeni enerji kaynakları yaratma konusuna üniversite olarak çok önem verdiklerini belirtti.
2009 YILI İÇİNDE PEK ÇOK ETKİNLİK YAPILACAK
Açıklamalarına devam eden Rektör Kılıç, “Bilimsel çalışma ve sempozyum çalışmalarımız sürecek bu kapsamda. Önümüzdeki dönemde yapmayı planladığımız Abant Şiir Günleri var, bu organizasyonu ulusal ölçekte düşünüyoruz. Ekim, Kasım gibi Uluslararası Köroğlu Sempozyumu yapacağız. Azerbaycan Bilimler Akademisi'nden, Kırgızistan, Tacikistan Türkmenistan ve Balkanlardan katılım sağlayacağımız bir sempozyum olacak bu. 12 Kasım Depremi'nin 10. yılında Kandilli Rasathanesi'nin eski müdürlerini ve yeni müdürlerini çağırıyoruz. Ahmet Mete Işıkara da dahil olmak üzere, bütün duayenleri bu sempozyuma dahil edeceğiz”dedi.
ÜNİVERSİTEYİ BOLU'YLA BULUŞTURACAĞIZ
Bolu'da üniversiteyle kentimizi buluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz diyen AİBÜ Rektörü Atilla Kılıç; “Köylerde bile araştırmalar yapıyoruz. Yeni bir şey varsa hemen araştırıp neler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bunun dışında Gülezler Konağı bizim için çok sevindirici bir proje. Gülezler Konağı'nda Bolu iline ait farklı görüntülerin yer aldığı sergi çalışmaları olacak. Üniversitemizin Gülezler Konağı dışında merkezden bir yer alabilmesi çok zor artık. Belki Karacasu'da bu tip bir çalışma yapılabilir. Veterinerlik Fakültesinin çalışma alanı olarak değerlendirilebilir” diye açıklamalarına devam etti.
GEREDE ÇOK ÖNEMLİ BİR İLÇE
Deri sektörüne çok önem verdiklerini belirten Kılıç, “Gerede'nin ikinci bir il olma özelliği var. Deri sektöründe, reel sektöre çok ciddi anlamda girdileri var. Gerede'de bulunan dericilik bölümünün geliştirilmesi için çalışmalarımız var. Örneğin ayakkabıcılık üretiminin geliştirilmesiyle ilgili çalışmalarımız var. Gerede'de ayakkabıcılığın geliştirilmesi için teknolojik teçhizatlar kurmaya çalışıyoruz. Adan Z'ye bütün ayakkabı imalatının yapılabileceği bir çalışma alanı gerçekleştireceğiz. Gerede bu anlamda deri sektöründe ikinci bir Tuzla olma yolunda ilerliyor” diyerek sözlerini bitirdi.