Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Erdoğan öyle bir isim hatırlattı ki www.boluweb.com | Paylas
5.5.2009 15:35:54
Erdoğan öyle bir isim hatırlattı ki

Başbakan Erdoğan'dan Bahçeli'ye jet cevap. Davutoğlu'nun atanmasına tepki gösteren MHP liderine yanıtı gecikmedi.

Başbakan Erdoğan'ın gündeminde kabine değişikliği ve küresel kriz vardı. Davutoğlu'nun Meclis dışından Dışişleri Bakanlığı'na atanmasını egemenlik ilkelerine aykırı bulan Bahçeli'ye tepki gösterdi,

Erdoğan Bahçeli'ye koalisyon döneminde Kemal Derviş'i getirmelerini hatırlattı ve elmayla armutu birbirine karıştırmakla suçladı.

Kabine değişikliğini de değinen Erdoğan başarısızlıktan değil, yenilenme tazelenme ihtiyacından dolayı yapıldığını sözlerine ekledi.

Başbakan Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda milletvekillerine hitap etti. İşte konuşmasından önemli bölümler:

MARDİN'DEKİ SALDIRI

Köyünde düğün merasiminde yapılan saldırı sonucu 17'si kadın 6'sı çocuk 21'i erkek olmak üzere 44 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şu ana kadar aldığımız bilgiler, saldırının bir terör saldırısı olmadığına, iki aile arasındaki husumetten kaynaklandığına işaret ediyor. Ancak, tabii bunlar bizim acımızı hafifletmiyor. Düğün yapan, bir mutlu anı yaşayan insanlara, namaz kılan insanlara, 3 yaşındaki -hatta ölenlerin içinde 1 yaşındaki çocuk da var- bu çocuklara silah doğrultmak, savunmasız, masum insanları katletmek, kelimelerle ifade edilemeyecek kadar menfurdur, insanlık dışıdır.

EĞER VİCDANLARI VARSA

Zanlılarla ölenlerin soy isimlerinin aynı olması da cinayetin acımasızlığını bir kat daha artırıyor. Hiç bir töre, hiç bir gelenek, hiç bir anlayış bu katliamı mazur gösteremez. İnsanlıktan nasibini alamamış saldırganlar, hiç bir gerekçenin arkasına sığınamazlar. Ve eğer varsa, vicdanlarının altında ezileceklerine de ben inanıyorum. Ben inanıyorum ki bu vicdan, onların bu acıyı dindirmelerine müsade etmez, eğer varsa. Bu olay; inanıyorum ki tüm Türkiye'de çok farklı yankı uyandırıyor.

TÖRE TÖRE DİYEREK

O da olumsuz bir gelenek anlayışının ve 'töre, töre, töre...' diyerek yıllar yılı ülkemize ödettiği bedel. Bu acı, bunun, açık ve net faturası olmuştur. Bu olay vesilesiyle bir kez daha bölgedeki üniversitelerimizi, medya kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini, eğitim kurumlarını, kanaat önderlerini göreve davet ediyorum. Bu tür olayların uzun ve orta vadede tekrar yaşanmaması için herkes toplumsal sorumluluğunu yerine getirmelidir..

DEĞİŞİM CESARET İSTER

Her an değişmeyi her an kendini yenilemeyi sürekli atılım yapmayı kendimize şiar edindik. Her an değişen acımasız rekabetin hüküm sürdüğü küresel dünyada yaşıyoruz. 6.5 yıldır yüzümüz her an geleceğe dönük oldu. Hız kaybedersek ülkemizin de kaybedeceğinin farkındayız. Dış politikada farklı bir ağırlığa kavuşmuş, üst üste 27 çeyrek büyüme rekoru bu dönemde kırılmıştır. Kısacası Türkiye hasretini çektiği reformlara bu dönemde kavuşmuştur. Ancak yapacak çok daha işimiz var. Sevdamızı aşkımızı güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz

Değişim güç ister cesaret ister. Değişim her türlü engeli göğüs germeyi gerektirir. Eğer kolay olanı seçseydik, geir adım atsaydık, milletin emanetine ihanet etmiş olurduk. Millet bizden emaneti alana kadar asla ihanet etmeyeceğiz. Bu can bu tende olduğu müddetçe milletimize asla hizmet etmekten vazgeçmeyeceğiz. (Türkiye seninle gurur duyuyor sloganları atıldı)

TAKIM OYUNU OYNADIK

Uyum içinde çalıştık takım oyunu oynadık. Heyecanla çalıştık, çalışıyoruz. Önce milletin sonra bu partinin ve teşkilatın ortak eseridir. Partimizde önemli olan isimler, makamlar ya da rütbeler değildir, esas olan hizmettir. Ehli gönüldür eser üretme coşkusudur. Bundan sonra da buna benzer değişiklikler olabilir. Bu siyasetin doğasından kaynaklanan bir kavramdır.

Ülkemizde bir sıkıntı var. Dünyadaki sıkıntıdan kaynaklanıyor. Bunu görmezden gelebilir. Biriileri zil takıp oynamak istiyor. Enflasyonada istedikleri gibi çıkmayınca çılgına dönenler var. Enflasyon düştükçe rahatsız oluyorlar.


KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ NEDEN YAPILDI?

Arkadaşlarımız devir teslimlerini dün yaptılar. Kabine değişikliği arkadaşlarım yetersiz olduğu ya da coşkusunu kaybettiği için yapılmamışır. Yenilenme tazelenme ihtiyacı için yapıldı.. Haddi aşan değerlendirmelere şahit olduk, akla hayale gelmedik ithamlar yapıldı. Bunlara gülüp geçiyoruz. En son ihtiyaç duyulan şey gerilimdir Biz gerilime taraf olmadan yolumuza devam edeceğiz. Bizi sadece milletin talepleri ilgilendiriyor.

ALLAH MAHÇUP ETMESİN

Bir kez daha görevi teslim eden bakan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlarımın yeni atanan bakanların yanında olacağına başarısı için tasarruf edeceklerine gönülden inanıyorum. Görevi devralan arkadaşlara başarılar diliyorum. Allah mahçup etmesin.


BAHÇELİ'Yİ NASIL CEVAP VERDİ?  

Tarihte eşine az rastlanır bir finans krizinin içinden geçiyoruz. AK Parti öncesi Türkiye'de 2-3 yılda bir krize sürüklendiğini görüyorsunuz. Ülke olarak ağır bedeler ödedik. Seçim teleffuz edildiğinde ekonomiler alt üst oldu. Güven zemini yok oldu. Dar gelirliler, yoksullar küçük işletmeler en çok etkilendi. Ne ulusal ve küresel meseleler ekonomideki kararlılığımızdan geçirmedi.

Küresel finans krizini bu sağlam tutumla karşıladı. AB üyesi olmadan kriteri yakaladık. Avrupa'da birçok banka iflas etti. Hiçbir banka zorluk yaşamadı. Açık popizyonda çalışmaların önüne geçildi. BDDK sermaye yeterliliğini yüzde 12'ye çekti.


BAHÇELİ ELMAYLA ARMUTU KARIŞTIRDI

Muhalefet lideri 'kabineye dışarıdan bakan almayı egemenlik ilkelerine uygun bulmadığını' söyledi. Sayın Bahçeli elmayla armutu birbirine karıştırmak gibi bir şey. Önce aynaya bak. Kendi koalisyonunda ülkeyi batırırken, Derviş'i dışardan aldınız. Lütfen söylerken samimi olalım. Kendi yaptığınız oluyorda başkası yapınca niçin olmuyor? 20'ye yakın dışarıdan girmiş bakanlar var. Yasalar buna müsade ediyor Mesele bitmişir. Ne demek o. Ülke bundan ülkem istifade edecekse senin düşüncen beni ilgilendirmiyor.
 

ENFLASYON DÜŞTÜ DİYE ÜZÜLENLER VAR 

Ülkemizde işsizlik yüzde 15 yüksek bir oran. Mart sonu itibariyle ABD'de işsizlik yüzde 8.5. İspanya'da yüzde 17.4 oldu. Bir başka çarpıcı örnek borsada yüzde 17 düşüş kaydetti. Diğerlerinde bu oran daha yüksek. Gelişmekte olan ülkelerde ortalama risk primi 216 baz puan artarken, Türkiye'de 100 baz puan. Bizde felaket tellaları var. Kendileri için şahsi çıkara dönüştürme gayreti var. Nobel ödüllü iktisatçı iflas listesinde olduğu yazıldı. MB'nin 5 sayfalık raporunda bir cümle cımbızla seçildi. Türkiye'de çift haneli oranda küçülecek diye. Aziz milletin bu tavra dikkat etmesini istiyorum. Eğer Türkiye kazanacaksa AK Parti kaybetmeye hazırız. Bizim farkımız bu.


Kendi şirketleri söz konusu olduğunda dünyayı ayağa kaldırırlar, Türkiye olunca moral bozmaya kendilerine şahsi çıkar sağlamaya çalışırlar. 'Hükümet krizi ciddiye almadı' diye yaklaşımlar var. Direksiyonda biz varız, vagonlarla beraber şarampole biz de yuvarlanırız. Makul yapıcı önerileri hayata geçirdik. Şu ana kadar 60 tedbiri aldık. Hiç bir kompleksimiz yok, uzlaşmadan asla çekinmeyiz. Sürekli eleştirmek itham etmek, moral bozucu açıklamalar yapmak haksızlık olur.

YÜZÜNCÜ YILDA 1 TRİLYON DOLAR

Hazine tarihinde ilk kez Türkiye'nin borç stoku geriliyor. Ülkenin 271. 6 milyar dolar seviyesinde borcu var. İŞKUR'a yapılan başvurular Ocak'tan itibaren gerilemeye başladı. 12 aylık TÜFE'de tek haneli oranlarda yüzde 6.1 oranında gerçekleşti. Küresel kriz geride kaldığında cumhuriyetin yüzüncü yılında 1 trilyon dolar GSYİH hedefine kilitlenmiş şekilde yoluna devam edecek. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma yolunda ilerliyor.

Bu haber 1897 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi