Mahalle haline getirilen 16 köyün muhtarıyla toplantıda bir araya gelen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yerel seçimler öncesi köylerin mahalle olmasından kaynaklı çıkan tartışmalarla ilgili yorumlar yaptı ve; “Seçimler, yalan üzerine kuruldu” dedi.
Bolu Belediyesi'ne dâhil olan 16 köyün muhtarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; Belediye Meclisi Salonu'nda, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yamantürk, İhsan Ağcan, Mücahit Engin, Belediye Meclis Üyeleri ve daire müdürlerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, mahalle olan köylerin yeni statüleri sonrası meydana gelen değişiklikler ele alındı.
“İNANDIRICI OLAMADIK”
Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler dedik ki hiçbir köy mahalle olduğu zaman kayba uğramayacak. Karı olacak, zararı olmayacak. Buna karşılık seçim sürecinde karşımızdaki siyasi yapılar köyler mahalle olursa zor durumda kalacaklar dediler. Bu konuda vatandaşlarımızı asılsız açıklamalarına ikna etmek için suyu bulandırdılar. Bizler sorumlu bir şahıs olarak söylemiştik ama, siyasi arenada seçimler, yalan üzerine kuruldu. Bu yalan laflardan birçok insanımız etkilendi. Bizler doğruyu söylememize rağmen inandırıcı olmadık.”
SÖZÜMÜZÜ TUTTUK
Köyleri mahalle yapma sevdasında olmadıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Bizler, Bolu sevdalısıyız. Bolu'yu geleceğe düzgün taşımak istiyoruz. Düzgün oluşum içine girmesi için düzgün imar yapısının şimdiden oluşması gerekmektedir. Elimizden geldiği kadar köyleri mahalle yapmaya karar vermiştik. Bunu yaparken de hiçbir köyümüzün mahalle olduğu zaman zarar görmeyeceğini, mutlaka fayda göreceğini belirtmiştik. Dolayısıyla seçimler bunun üzerine yapıldı. Şu anda 16 köyümüz mahalle haline dönüştü. Mahalle haline dönüşen köylerle ilgili ilk defa toplantı yapıyoruz. Seçim öncesi demiştik, bizler muhtarlarımızla oturacağız müşterek aldığımız kararları müştereken uygulayacağız demiştik. Bu toplantıyı da müşterek kararlar almak için yapıyoruz” dedi.
SU METREKÜPÜNÜN 0.70 KR. OLMASINA KARAR VERİLDİ
Yılmaz'ın konuşmasının ardından; köy konakları, imam evleri, hayratlar ve okul gibi köy kullanımında olan mülkiyetler, dernekler, su ücretleri ve su saatleri, kat mülkiyetleri ve köy meralarının durumları gündemiyle yapılan toplantıda muhtarların da uygun bulduğu kararlar alındı. Buna göre; köy mülkiyetindeki yapılar ve kör arazileri, mahalledeki derneklere ya tahsis edilecek ya da cüzi bir ücret karşılığı kiraya verilmesi kararlaştırılırken, en çok tartışılan konu olan su ücretinde ise atık su bedeli dâhil yeni yerleşim yerlerinde suyun metreküpü 0.70 Kr. olarak toplanmasına karar verildi.