Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Abant’ın gelirleri İl Özel İdaresi’ne verilmeli www.boluweb.com | Paylas
3.7.2009 21:33:39
Abant’ın gelirleri İl Özel İdaresi’ne verilmeli

Abant Tabiat Parkı Gelirleri'nin kime verileceği tartışmaları devam ederken, konuya ilişkin bir değerlendirme de AKP İl Başkanı Ali Ercoşkun'dan geldi.

AKP İl Başkanı Ali Ercoşkun konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Abant'ın Davos olabilmesi için öncelikli olarak alt yapı çalışmalarının yapılmış olması gerektiğini söyledi. Ercoşkun gazetemize yaptığı açıklamada, Abant'ın kongre ve cazibe merkezi olabilmesi için mevcut otellerin, çevreye zarar vermeden kapasitelerinin yükseltilmesi gerektiğini ve yeni otel yapım çalışmaları olması gerektiğini söyledi. Ercoşkun; “Bugün Abant'ın Davos olmasını istiyoruz. Ama Abant'ta bulunan otellerin toplam yatak sayısı 660. Şimdi Abant'ta 1500 kişilik bir toplantı yapılmaya kalkılsa, mevcut yatak sayısı ile bunu sağlayabilmek mümkün değil. Dolayısı ile buradaki mevcut otellerin yatak kapasitelerini arttırıp, Abant'ın doğasına zarar vermeden orada yeni otel çalışmaları yapılması gerekiyor. Orada bir turizm kümelenmesi gerçekleştirilebilirse, o zaman Abant, Davos olma yolunda adım atmış olur”dedi.

BOLUSPOR'UN BU KADAR BİR GELİRLE BİR ŞEY YAPABİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Ercoşkun açıklamasının devamında, Abant Tabiat Parkı'nın gelirleri ve son dönemde yapılan tartışmalar ile ilgili, “Abant Tabiat Parkı'nın gelirleri ile ilgili çeşitli tartışmalar yaşanıyor. Abant'ın yıllık gelirlerine baktığınızda, toplam 485 bin TL'lik bir geliri var. Bu gelirlerin içine personel giderleri dâhil edilmemiş. Çevre düzenlemeleri ile ilgili yapılacak çalışmalara gidecek paralar dâhil edilmemiş. Yani bütün olarak baktığınızda 485 bin TL'den ancak 152 bin TL civarında bir para kalıyor. Boluspor'un bu kadar bir gelirle bir şey yapabilmesi mümkün değil. Ayrıca Boluspor'a, İl Özel İdaresi tarafından bu güne kadar 1 Milyon TL'lik kaynak aktarımı sağlanmış. Dolayısı ile bu alanın İl Özel İdaresi'ne verilmesinin daha sağlıklı ve doğru olacağını düşünüyorum” dedi.

İL ÖZEL İDARESİ BU KONUDA DAHA KAPSAMLI OLARAK ÇALIŞABİLİR

Ercoşkun açıklamasının sonunda, Abant Tabiat Parkı'nın gelirlerinin İl Özel İdaresi'ne verilmesi ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Abant'ın gelişebilmesi için, Abant Tabiat Parkı'nın gelirlerini devletin kamu teşekkülü olarak gördüğü bir kuruma vermek daha mantıklı olacaktır. Devlet belediyeleri kamu teşekkülü olarak görmüyor. Ama İl Özel İdaresi'ni bir kamu teşekkülü olarak görüyor. İl Özel İdaresi tarafından bu alanın değerlendirilmesi halinde, konuyla ilgili bakanlıklardan gerekli desteklerin sağlanarak ilk başta söylediğim turizm yatırımlarının sağlanması daha kolay olur. İl Özel İdaresi bu konuda daha kapsamlı olarak çalışabilir. Olaya sadece Abant Tabiat Parkı'nın araç parklarından, giriş ve çıkışlarından elde edeceği gelirler olarak bakmazsak, daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.”

 

Bu haber 1611 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi