Geçtiğimiz gün Olağanüstü Kongre Toplantısı yapan Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namdar, konuyla ilgili gazetemize açıklama yaptı. Namdar, “Ben iki vakfın birleşmesine karşıyım. Genel Sekreter olarak bu vebalin altına girmek istemiyorum” dedi.
Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namdar, geçtiğimiz gün yaptıkları Olağanüstü Kongre sürecini gazetemize değerlendirdi. Namdar yaptığı açıklamada, “Genel Sekreter olarak göreve başladığımdan bu yana, her ayın ilk Çarşambası toplantı yapıyoruz. Toplantılarımıza Bolu Kalkınma Vakfı'nı da çağırıyoruz. Görüş almak amacıyla kendileri de toplantıya geliyor. Vali göreve başladıktan sonra, 'Neden iki vakıf var? Birleştirelim” gibi bir konuşma yaptı. O günden bu yana bu konu sürekli gündeme geldi” dedi.
BİRLEŞME OLMASI İÇİN VAKFIN FESHEDİLMESİ GEREKİYOR
Namdar, “İki vakfın birleşmesi için vakıflardan birinin feshedilmesi gerekiyor. Bolu Kalkınma Vakfı'nın 10 üyesinden 4'ü vefat etmiş. Şu an 6 kişi varlar. Bizim kurucu üyelerimiz hala yaşıyor. Bizim 202 tane de üyemiz var. Karar alabilmemiz için üyelerin üçte iki çoğunluğuna ihtiyacımız var. Bu çoğunluğu sağlamamız mümkün değil. Bu kararın çıkması da zaten zor. Ben Genel Sekreter olarak böyle bir vebalin altına girmek istemem” diye konuştu.
SİZ KENDİNİZİ TASFİYE EDİN DEDİK, KABUL ETMEDİLER
Birleşme tartışmalarının artması nedeniyle olağanüstü toplanma kararı aldıklarını belirten Namdar şöyle konuştu: “İlk toplantımızı 20 Haziran'da yaptık. Çoğunluk sağlanamadığı için, ikincisini 4 Temmuz'da yaptık. Toplantıda karar almak için gereken üçte ikilik çoğunluğu sağlayamadık. Diğer vakfa kendinizi tasfiye edin dedik, kabul etmediler. Mal varlıkları, paraları varmış diye. Üstelik biz onlardan daha çok aktivite yapıyoruz. Toplantıda kapatmama kararı aldık, ama iç tüzükte değişiklikler yapmayı düşünüyoruz.”
BİRİLERİ VALİ'NİN KULAĞINA KAR SUYU KAÇIRMIŞ
Birleşme konusunun neden gündeme geldiğini açıklayan Namdar, “Birileri Vali'nin kulağına kar suyu kaçırmış. Diğer vakıf zaten bize tepkili. Onlardan 6 ay sonra 1985 yılında dönemin Valisi Gökhan Aydıner tarafından kurulduk diye, bize bürokrat vakfı dediler. O zaman AİBÜ'nün kurulması görüşülüyor. Vali de vakfa Bolulu ne kadar üstü düzey bürokrat varsa kaydetmiş. Aslında amaç, üniversitenin kurulması yolundaki bürokratik engelleri aşmak içindi. Diğer vakfa göre daha faal bir yapımız var. Fuarlara katılıp Bolu'yu tanıtmaya çalışıyoruz. Bolu için gerekli bir vakfız biz. Bu yüzden birleşme ya da tasfiye söz konusu değil” dedi.