Kamu personeli alımı değişti. Kurum ve kuruluşların personel alımlarındaki değişiklik, dün Resmi Gazete'de yayımlandı.
Gazetede yayımlanan bilgiye göre, personel alımının belirlenmesi için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nın tarihi, Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM'nin vereceği ortak kararla belirlenecek. Ayrıca verilen bilgiye göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda da yapılan değişiklikle, çeşitli koşullar yer alacak.
ENGELLİ VE ŞEHİT AİLELERİNE DESTEK
Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarınca açık olan kadrolara engelli personel alımı yapılacak.
Devlet Personel Başkanlığı'nca yapılacak olan sınavlarla, engelliler boş kadrolara yerleştirilecek. Ayrıca korunmaya muhtaç çocuklara da bir kısım kadro ayrılarak, bu kadrolara sınavla muhtaç çocuklar yerleştirilecek. Şehit olan veya çalışamayacak derecede malul olan kamu görevlilerinin, ererbaşların, geçici köy korucuları ve gönüllü köy korucularının varsa eşlerinin, yoksa çocuklarından birisinin, çocukları da yoksa kardeşlerinden birisinin veya malul olup da çalışabilir durumda olanların, yerleşimi için de sınırlı bir kontenjan ayrılacak. Bu şartları taşıyanlar, ikamet ettikleri veya şehitlik ya da malullük olayının meydana geldiği yerin Valilik veya Kaymakamlığına başvuracak.
KENDİ İSTEKLERİ İLE AYRILMIŞ OLANLAR GERİ DÖNEBİLECEK
Daha önce memur olarak çalışmış olup da kendi istekleri ile meslekten çekilenlerden yeniden memurluğa dönmek isteyenlerin bekleme süreleri dolmuşsa, kamu kurum ve kuruluşların ilanlarına başvurabilecek. Ayrıca en az iki yıl çalışmış ve görevlerinden kendi istekleriyle ayrılmış olan ya da görev süreleri sona eren subay, astsubay, sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubaylar, uzman jandarmalar, hakim, savcı, profesör, doçent ve yardımcı doçentler de 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre boş kadro bulunduğu takdirde başvurabilecek. Yeni düzenleme ile uzman çavuşluktan sağlık nedeniyle ayrılanların da memuriyete geçişleri kolaylaştırıldı.