İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün, Mudurnu ilçesindeki bir yaylada başlattığı fidanlama ve teraslama çalışması, köylünün tepkisi üzerine geçici olarak durduruldu. Tek geçim kaynağı hayvancılık olan köylüler, bu işe bir anlam veremediklerini ifade ettiler.
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kacık köyü yaylasında bir süre önce fidanlama ve teraslama çalışması başlattı. Öncelikle yaylada, iş makinesiyle yaklaşık 6 kilometre yol açıldı. Fidanlama ve teraslama çalışmasının yapılacağı 1400 dönümlük alanın büyük bir kısmını mera olarak kullandıklarını belirten ve ''merasız kalacağız'' diyen köy muhtarı İsmail Akdemir, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne başvurarak, çalışmanın durdurulmasını istedi.
HAYVANCILIKTAN BAŞKA GELİRİMİZ YOK, ONU DA YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR
Çabalarından sonuç alamayan muhtar ve köylüler, yaylaya gelerek iş makinesinin önüne geçip, çalışma yapılmasını engelledi. Muhtar Akdemir, burada yaptığı açıklamada, ''Az bir otlak yerimiz var, her yer taş zaten... Hayvanlarımız nerede otlayacak? Burada teraslama istemiyoruz. Aslında burada devlet çok zarar edecek. Emeklere yazık. Hayvancılıktan başka gelirimiz yok, onu da yok etmeye çalışıyorlar'' dedi. Müdürlük orman mühendisleri ise köylülere uygulamayı anlatarak ikna çabası içine girdi. Mühendislere, ''Beni neden aramadınız?'' diye tepki gösteren muhtar Akdemir, ''Benim bu teraslamadan haberim yok, nasıl böyle iş olur'' ifadesini kullandı. Ardından, köylülerle orman mühendisleri arasında varılan mutabakat sonucu dozerin çalışması 3 gün süreyle durduruldu. Bölgedeki 15 işçi ile mühendisler daha sonra yayladan ayrıldı.