Sağlık çalışanlarının lisans yapmaları önündeki eşitsizlikler devam ediyor. Yaşanan bu eşitsizliğe bir de lisans için istenen yüksek harç bedeli eklendi. Sağlık emekçileri duruma tepki göstererek, bir basın açıklaması yaptı.
Sağlık çalışanlarının lisans yapması önündeki engellerin kaldırılması için, daha önce sendika olarak imza kampanyası, basın açıklaması ve eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Bolu SES Şube Başkanı Serdar Koçyiğit, “Bütün çabaların sonucunda Sağlık Bakanlığı Erzurum Atatürk Üniversitesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ve Malatya İnönü Üniversitesi'yle ebelik, hemşirelik ve sağlık eğitimi lisans tamamlama programlarının açılması için protokol imzaladı. İmzalanan protokolde sağlık memurluğu, hemşirelik, ebelik mesleklerinin dışındaki meslekler dışarıda bırakıldığı için, binlerce sağlık emekçisinin mağduriyetine, eşitsizliğe ve adaletsizliğe neden olundu” dedi.
BİZLER HARÇ ADI ALTINDA VURGUNU VE SOYGUNU KABUL ETMİYORUZ
Koçyiğit açıklamasına şöyle devam etti: “Bu da yetmezmiş gibi harç bedelleri üniversitelere bırakılarak, soyguna davetiye çıkarılmıştır. İnternet sitesinde yaptıkları açıklamaya göre, Erzurum Atatürk Üniversitesi yıllık harç bedelini 2. 000 TL olarak belirlemiş, ilgili diğer üniversiteler bu konuda henüz açıklama yayınlamamışlardır. En pahalı bölüm olarak bilinen tıp fakültelerinin bile yıllık harç tutarları 700 TL'yi geçmezken, açıktan öğrenim bedelinin 2.000 TL olarak belirlenmesi, fırsattan yararlanarak sağlık emekçilerinin soyulmasından başka bir şey değildir. Bizler harç adı altında vurgunu ve soygunu kabul etmiyoruz. İzah edilmesi bile imkânsız bu vurgundan vazgeçilmesini bekliyoruz. Bu vurguna karşı hukuksal ve demokratik tepkilerimizi göstermekten imtina etmeyeceğimizin bilinmesini isteriz.”