Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Ödüllendirilmek yerine tepki alıyoruz www.boluweb.com | Paylas
29.10.2009 10:32:04
Ödüllendirilmek yerine tepki alıyoruz

Bolu'ya doğalgaz ha geldi gelecek derken, nihayetinde ilimiz de doğalgaz kullanan illerden biri haline gelecek. Her gün 6 ekiple doğalgaz çalışmalarını ilimizin dört bir yanında sürdüren Beygaz firmasının Yapım İşletme Şefi Evren Tepelioğlu,yapılan çalışmalara ilişkin gazetemize bilgi verdi.

Kış aylarında yoğun olarak hava kirliliğinin gözlendiği Bolu, doğalgaza geçerek bu kirlilikten kurtulmayı amaçlıyor. Şu ana kadar 300 eve gaz verdiklerini ifade eden Beygaz Yapım İşletme Şefi Evren Tepelioğlu, Bolu'ya 10 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ve gece gündüz çalışarak Bolu'ya gaz vermeye çalıştıklarını ifade etti. Bolu'ya hizmet vermeye çalıştıklarını söyleyen Tepelioğlu, “Yaptığımız hizmete rağmen eleştiri alıyoruz. Ödüllendirilmek yerine tepki alıyoruz” dedi.

Hangi bölgelerde çalışma yaptınız? Şu an nerelerde çalışmalar devam ediyor?

6 ekip olarak çalışıyoruz. Her gün Bolu'nun farklı bir yerinde çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar Borazanlar, Bahçelievler, Beşkavaklar Mahallesi'nde çalışmalar bitti ve vatandaşlarımız doğalgaz kullanmaya başladı. Karamanlı ve Tabaklar Mahallesi'nde ise çalışmalar sürüyor. Sanırım bir aya kadar oradaki çalışmalarımız bitecek. İzzet Baysal Caddesi'nde 2 ekip, Tabaklar Mahallesi'nde 2 ekip ve Karamanlı Mahallesi'nde de 2 ekip çalışma yapıyor.

Doğalgaz çalışmalarından vatandaşlar oldukça şikayetçi. Özellikle yolların kazılması ve bundan haberdar olmadıkları için sıkıntı yaşadıklarını ifade ediyorlar.

Çalışmalarımızı Belediye ve Emniyet ekipleri ile koordinasyonlu yürütüyoruz. Belediye'nin ve Emniyet ekiplerinin çalışma yapacağımız yerle ilgili bilgileri var. Hatta yolu kapattıktan sonra gelip kontrolünü yapıyorlar. Belli bir program çerçevesinde yürütüyoruz. Evet, sıkıntılar oluyor ama biz iki türlü çalışma yapıyoruz. Ana hat ve servis hattı çalışması. Ana hattı yol boyunu kazarak yapıyoruz, servis hattını ise yolu enlemesine kazarak gerçekleştiriyoruz. Bolu'ya artı bir değer katacaksak, bu sıkıntılara katlanmak zorundayız. Biz daha iyisini yaparız diyen varsa da buyursun yapsınlar.

Firmada 2 mühendis istihdam ediyorsunuz. İki mühendis yeterli mi?

Bolu'da iş potansiyeli çok fazla değil, bu yüzden 2 mühendis yeterli. 10 mühendis de istihdam edebiliriz, ama iş bitince o insanları nereye göndereceğim? İş konusunda bir sıkıntı yok. Projenin onaylanması, kontrolü ve gaz verilmesi 3 gün içinde gerçekleşiyor. Gaz vermede bir gecikme yaşanmıyor. Gecikme doğalgaz firmalarından kaynaklı. Ya son güne sıkıştırıyorlar projeyi ya da projede eksiklikler oluyor. Onların tamamlanması zaman aldığı için, gecikmeler yaşanıyor.

Peki doğalgaz fiyatları nasıl olacak?

Bolu doğalgazı Ankara ve İstanbul'a göre yüzde 15 daha ucuz kullanacak. Bölgedeki en ucuz doğalgaz kullanan illerden biri Bolu. Düzce'yle aramızda yüzde 1 ya da 2 gibi bir fiyat farkı var, o da çok önemli değil. Vatandaşlar kömürün doğalgazdan daha ucuz olduğunu düşünüyorlar, ama bu konuda bir hesaplama hatası yapıyorlar. Doğalgazda gelecek en yüksek fatura Ocak, Şubat ayında olur. Diğer aylarda fatura çok küçük miktarlarda gelir. Ama kömür için her ay aidat ödeniyor. Kömüre verilen para daha çok.

Bu haber 2777 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi