CHP Belediye Meclis Üyesi Erhan Beykoz, kent sorunlarının görüşülmesi ve çözümü için yerel yöneticilerin ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturdukları Kent Konseyi hakkında açıklama yaptı. Beykoz yaptığı açıklamada, Kent Konseyi'nin doğru ve sağlıklı çalışmadığını söyledi.
Erhan Beykoz yaptığı açıklamada, kent konseyinde yapılan seçime ve sonrasına değinerek, “Geçtiğimiz günlerde aniden bir kent konseyi toplantısı yaptık. Kent konseyi toplantısına katılacak kişiler çoğu bir gün önceden, bazılarına aynı gün haber verilerek toplantı apar topar yapıldı. Yapılan toplantıda 34 tane gündem maddesi görüşüldü. Toplantı gündeminin en önemli maddesi, seçim maddesiydi. Kent konseyinde yapılan toplantıda, ortaya çıkan durum AKP teşkilatı içinde yaşanan çatırdamaların da göstergesiydi. Daha önce Belediye Meclisi'nde 1. Başkan Vekili Abdullah Yücesan görevinden istifa etmişti. Dolayısıyla oraya yeni birinin seçilmesi gerekiyordu. Yapılan seçimde yeni bir yönetim kurulu oluşturularak, Mehmet Özbostancı seçildi” dedi.
TOPLANTILAR DAYATMA ESASLI YAPILIYORDU
Beykoz açıklamasının devamında şunları söyledi: “Yapılan seçim öncesinde kent konseyinin gerçek yapısı, dayatmalara esaslı olarak yapılıyordu. Birçok sivil toplum örgütü siyasi partiler, yani kent konseyinde olması gereken üyeler, muhtarlar ya bir gün evvelden ya da günü birlik hiç hazırlık yapılmaksızın kent konseyi toplantılarına katılmaları sağlanıyordu. Kent konseyinin daha önceki yönetiminin bunu yapmalarından amaç, kendi belirledikleri gündemin dışına çıkılmamasını sağlamak ve yapılan toplantıyı diledikleri gibi yönetmek için yapmışlardı. Beni bu konuda en çok sevindiren gelişme ise, hem belediye başkanının, belediye başkan yardımcılarının, birçok sivil toplum örgütü üyesinin köy muhtarlarının ve bürokratın katılımıyla yapılıyor olması. Geçmiş dönemdeki kent konseyinden daha ağırlıklı ve daha güçlü isimlerden oluşuyor olması beni sevindirdi. Fakat yapılan toplantının çok doğru olmadığını düşünüyorum.”
GÜNDEM 15 GÜN ÖNCEDEN BELİRLENİP ÜYELERE HABER VERİLMELİ
Beykoz açıklamasının sonunda, kent konseyinin toplantı gündeminin nasıl oluşturulması gerektiği ile ilgili, “Bence kent konseyi ile ilgili yapılacak toplantılarda gündem 15 gün önceden belirlenmeli, 15 gün evvelden katılımcı üyeler gündem maddeleri üzerine çalışmalı, Bolu'yla ilgili sorunlara yapılacak yatırımlar konusunda değerlendirme yapılması lazım.
Bolu'yla ilgili acil önlemler alınması gereken plan ve programlara, kent konseyi üyeleri hazırlıklı olmalı. Bu türlü bir çalışma yöntemi gerçekleştirilmediği zaman, sağlıklı bir çalışma yapılabilmesi mümkün olmuyor” dedi.