Kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığı Abant'ta, geyik ve kuşlar için yem bırakıldı. Kar motoru ile ormanın içerisinde ilerleyen orman muhafaza memurları, daha sonra karda bata çıka geyiklerin izlerinin bulunduğu yerlere yonca,dere yataklarına ise kuşlar için mısır ve buğday bıraktılar.
Bolu İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, Abant Yaban Hayatı Koruma Sahası ve Abant Deresi yatağına yem bıraktı. Kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığı Abant'ta, kamyonetin kasasındaki kar motoru aşağıya indirilerek, yonca balyaları kar motoruna yüklendi. Abant Yaban Hayatı Koruma Sahası'nın içerisinde bulunan Soğuksu Yaylası'nda geyiklerin ayak izleri bulunarak yonca balyaları bırakıldı. Daha sonra Abant Deresi'nin kenarına gidildi. Orman muhafaza memurları, 1,5 metre kalınlığındaki karların içerisinde bata çıka ilerleyerek buğday ve mısır yüklü mısırı derenin kenarına taşıdılar. Ördeklerin bulunduğu alana buğday ve mısır dolu çuval döküldü.
KIŞ BOYUNCA ARALIKLARLA BU ÇALIŞMAMIZ SÜRECEK
Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Özkan Yavuz, Abant Yaban Hayatı Koruma Sahası'nda 120 geyiğin bulunduğunu belirterek, "Abant'ta 1,5 metre kalınlığında kar var. Hayvanlar yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar. Biz de kar yağışının yoğunlaştığı zamanlarda hayvanlara yem desteğinde bulunuyoruz. Geyiklerin bulunduğu sahaya yonca, kuşların bulunduğu dere yatağına ise buğday ve mısır bırakıyoruz. Kış boyunca aralıklarla bu çalışmamız sürecek" dedi.