Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Halkımızı deprem konusunda bilinçlendireceğiz www.boluweb.com | Paylas
1.2.2010 08:46:26
Halkımızı deprem konusunda bilinçlendireceğiz

TBMM'de oluşturulan Deprem Komisyonu'nda Katip Üyeliğe seçilen Bolu AK Parti Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Türkiye genelinde ve Bolu'da alınan deprem tedbirleri hakkında açıklama yaptı. Coşkunyürek yaptığı açıklamada, “Halkımızı deprem konusunda bilinçlendireceğiz” dedi.

Yüksel Coşkunyürek yaptığı açıklamada, “Deprem malum bir gerçeğimiz. Bu gerçeği kabul etmemiz lazım. Deprem olduğu zaman bütün bilim adamları depremle yaşamaya alışmamız gerekiyor dedi. Bizler de Bolu olarak deprem bölgesinde yaşıyoruz. Depremin acılarını hissetmiş, yaşamış bir vilayetiz. Son yaşanan depremlerde, Türkiye olarak çok ciddi dersler aldık. Bu durumun neticesinde hem şehirleşme kültürü olarak, hem de insanlarımızın yaşayışında deprem kültürü hakkında bilgisi biraz daha arttı” dedi.

ÖNERGELER DOĞRULTUSUNDA KOMİSYON KURULDU

TBBM'de deprem konusunda verilen önergeler sonrasında kurulan komisyon hakkında açıklamasını sürdüren Coşkunyürek, “Ancak o günden bu güne gerekli olan tedbirlerin alınıp alınmadığı, depremde hasar görmüş yapıların hangi noktada olduğu onlara ne tür tedbirler alındığı vatandaşımızın depremle ilgili bilgilendirilmesinin ne derece olduğu konusunda bir takım tereddütler var. Dünya'da yaşanan Haiti depremi, bu işin bize ne kadar ciddi olduğunu gösterdi. TBMM'de bu konuda yaklaşık olarak 10 tane önerge verilmişti. Bu önergeler doğrultusunda bir deprem komisyonu kurulmasına karar verildi. Bu komisyon, depremin zararlarının araştırılması ve depreme karşı alınan tedbirlerin hangi safhada olduğunu incelemek amacıyla kuruldu” dedi.

DEPREM GERÇEĞİNİ BİRAZ DAHA DENETİM YAPARAK GÖZ ÖNÜNE SERMİŞ OLACAĞIZ

Coşkunyürek komisyonun çalışma süresi hakkında, “Komisyonumuz geçen hafta kuruldu, orada bize katip üye görevi verildi. Komisyonumuzda yerinde çalışmalar yapılarak, 3 aylık bir program yapıldı. 3 aylık çalışma belki 1 ay daha uzatılabilecek. 4 ay sonunda yapılacak çalışmaların sonrasında deprem gerçeğini biraz daha denetim yaparak göz önüne sermiş olacağız. Bu komisyonun çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Komisyon olarak Bolu'yu da mutlaka mercek altına alacağız. Bolu'da incelemeler yapacağız” dedi.

YENİ YAPILAR DAHA PLANLI VE DAHA BİLİNÇLİ YAPILIYOR

Deprem sonrası imar yasasında yapılan değişikliklere dikkat çeken Coşkunyürek, şu açıklamayı yaptı: “Deprem olduktan sonra imar yasalarımız ve inşaat mevzuatımız fazlasıyla değişti. Bu değişen mevzuatla bu yeni yapılar daha planlı ve daha bilinçli yapılıyor. Depreme karşı daha dayanıklı yapılıyor. Minimum 8 şiddetinde depreme dayanıklı binalar yapıyoruz. Ama bu arada geçmişte yapılan yapılarımız var. Bu yapıların güçlendirme çalışmaları var. Kamu binalarımızı var ve bu binaların güçlendirilmesi var. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu konuda çok ciddi adımlar attı. Okullarımızın % 60-70'i depreme karşı güçlendirmeleri yapıldı.

YERİNDE İNCELEMELER YAPACAĞIZ

Coşkunyürek açıklamasının sonunda, “Bolumuz Kalıcı Konutlar'da bulunan deprem konutlarıyla beraber hem de yeni yapılaşmayla birlikte kooperatiflerin, hem de müteahhitlerimizin yaptığı binaların kalitesinin arttığını görüyoruz. Burada da yapacağımız çalışmada, bu yapılaşmada hangi kriterlere göre yapıldığını, ne gibi tedbirleri alındığının Bolu'da da gerekli incelemeleri yapmış olacağız. Tabi halkımızın bu konuda bilinçlenmesi önemli. Bunu öne çıkartacağız. Halkımızın deprem esnasında nasıl davranması gerektiği ortaya konulacak” dedi.
 


Bu haber 1591 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi