Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  YETER Kİ CHP YÜZDE 30’LARA VARAN OY ALSIN www.boluweb.com | Paylas
17.6.2010 08:38:37
YETER Kİ CHP YÜZDE 30’LARA VARAN OY ALSIN

AK Parti Bolu İl Başkanı Ali Ercoşkun’la gündemi değerlendirdik. Önce ülke meselelerini konuştuk daha sonra Bolu’daki siyasi yaşamı değerlendirdik. Ercoşkun çok çarpıcı değerlendirmelerde bulunarak gündemi değiştirecek açıklamalarda bulundu. Ercoşkun gazetemize yaptığı açıklamada, “Yeter ki CHP yüzde 30’lara varan oy alsın. Bunu gerçekten temenni ederim çünkü bu bizim yüzde 50’lileri geçmemize neden olur” dedi.

Gündemim hızla değiştiği bugünlerde gündemi yakalamak ve doğru analiz etmek gerek. Uzun yıllardır siyasetin içinde yer almış ve AK Parti İl başkanlığı görevini sürdüren Ali Ercoşkun gündeme dair ilginç saptamalarda bulundu. Ercoşkun’un CHP’de yaşanan değişimle ilgili yorumları CHP tarafında nasıl karşılanacak şimdiden merak konusu.

AK Parti İl başkanı Ali Ercoşkun, son dönemde AK Parti iktidarının İsrail’e yönelik politikaları hakkında yaptığı değerlendirmede, “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Genel Başkanımız ve Başbakanımızın söylediği gibi İsrail’le olan ilişkiler noktasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü sadece ve sadece insani yardım amaçlı, bir çakı bile sokulmadan gidilen bir yardım filosuna uluslar arası sularda, Türkiye Cumhuriyeti toprağı sayılan gemimize sırf karşı koydular diye alçakça ve haince bir saldırı söz konusu. Sonuçta bizim gözümüzde 9 tane şehidimiz var. Bu basite alınacak bir mesele değil. Bu meseleyi Türkiye, gerek bölgesinde gerekse dünyada artık sözü dinlenen ve şekillendiren yapısı itibariyle uluslararası platformlara da her anlamda taşıdı. Türkiye, bunu sadece kendisi İsrail ekseninde değil daha çok uluslar arası bir değerlendirme alanına getirmiş oldu” dedi.

YAŞANAN BÖYLE BİR OLAYI YOK SAYMAK DA ANCAK AK PARTİ ÖNCESİ HÜKÜMETLERE ÖZGÜ BİR ŞEY OLURDU

Ercoşkun, Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu söyleyerek, “Büyük Ortadoğu Projesi ve Genel Başkanımızın bu projede üstlendiği rol hakkında yorumlar getirildi. Genel Başkanımız ise aksine böyle bir şey olmadığını defalarca dile getirdi. Ama bu bir şekilde anlaşılmak istenmedi. Aslında yaşanan son olay böyle bir şey olmadığının bir göstergesi. İsrail’e karşı alınan tavır Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası meselelerde adaletli ve hakça bir tutum izlediğinin göstergesidir. Türkiye’nin böyle bir projede yer almadığının net ve açık bir açıklamasıdır bu aslında. Şu an bölgeyi şekillendiren bir ülke konumundayız. Dünya ölçeğinde bakarsak da hiç kimsenin cesaret edemediği İran’la arabuluculuk yaparak ve bu süreci neticelendirecek kadar da büyük bir ülkeyiz. Yaşanan böyle bir olayı yok saymak da ancak AK Parti öncesi hükümetlere özgü bir şey olurdu. AK Parti’de böyle bir şey söz konusu olmaz. Şunun da altını çizmekte fayda görüyorum, bu olayı tüm İsrail halkına ya da Yahudilere mal etmek de doğru değil. Ülkenin en büyük gazetelerinden biri manşetten “7 tane aptal” diye bir başlık attı. Kendi bakanları ile ilgili yaptı bunu. Bu 7 tane aptal Gazze’de yaşanan meseleyi atom bombası atarak çözmeyi düşünecek kadar gaddar, cani, insanlık dışı yaratıklar.  Gazze meselesinde hükümetimizin ve ülkemizin duruşu dik ve bunun karşılığında da faturası neyse ödemeye de hazırız” diye konuştu.

EKSEN KAYMASI YA DA BATI’YA SIRTIMIZI DÖNMEK DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL

Son dönemlerde Türkiye’nin Doğu’ya doğru bir eksen kayması yaşadığı yönündeki yorumlara Ercoşkun şöyle cevap verdi: “Yapılan Doğu’ya kayma eksenindeki yorumların hiçbirine de katılmıyorum. Nedeni ise bir eksen kaymasından söz etmek mümkün değil. Türkiye gerek Birleşmiş Miletler gerek NATO gerek AB nezdinde attığı tüm adımlarda cevabı aldı ve istediği kararları istediği gibi çıkarttı. Bunu yaparken de kendini soyutlayarak değil kendini olduğu gibi ortaya koyarak yaptı. Eksen kayması ya da Batı’ya sırtımızı dönmek diye bir şey söz konusu değil. İsrail gibi küçücük bir ülkenin de tüm dünyadaki lobi faaliyetleri ile bizi böyle göstermeye çalıştığını da ortaya çıkarmak lazım. Aktif dış siyaset politikamız sayesinde bu Siyonist faaliyetin de bizi bu şekilde gösterme çabalarının da boşa çıktığını söylemek istiyorum.”

UMUT ORAN’IN BOLU’YA BİR GRAM FAYDASININ OLMADIĞINI SADECE BİR ÇÖKME EDEBİYATI YAPTIĞINI NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜYORUZ

Önceki gün CHP il örgütünün yaptığı üye katılım töreni hakkında ilginç değerlendirmelerde bulunan Ercoşkun, “CHP çok büyük hazırlıklardan sonra ancak bu sayıyı bulabilmiş. CHP’nin Bolu’daki toplam üye sayısı kaç ona bakmak lazım. Tam sayıyı bilmiyorum ama sanıyorum 2 bin civarında bir üyesi var. Bu son üyelerle sayısını yüzde 50 arttırdı, ama 2 bin rakamı tabi komik bir şey. Bu sayıyı tahmin ediyorum çünkü hiç açıklamadılar. Ama ben AK Parti Bolu İl Başkanı olarak hemen açıklıyorum bizim 13 bin 5 yüz üyemiz var” dedi.  Kendisine sorduğumuz ‘CHP Genel Merkez’de 3 tanıdık isim var. Bu isimlerin Bolu’ya bir katkısı, faydası olur mu?’ sorusuna Ercoşkun şöyle cevap verdi: “Umut Oran’ın geçtiğimiz dönemde Bolu’ya ne kadar fayda sağladığını gördük. Ben Bolululara ekmek veriyorum gibi çirkin bir söylemde bulunan Umut Oran’ın, ticaret odası meclis başkanlığı yaptığı dönemde Bolu’ya bir gram faydasının olmadığını sadece bir çökme edebiyatı yaptığını net bir şekilde görüyoruz. Gerek Umut Oran olsun gerekse diğer kişiler olsun siyasi anlamda belki CHP İl örgütü için bir anlam ifade edebilir ama Bolu siyaseti için hiçbir anlam ifade etmedikleri kanaatindeyim. Bunu şu anki söylemlerine göre değil, bundan önceki icraatlarına göre söylüyorum. Umut Oran 4-5 yıl meclis başkanlığı yaptı ama o dönemde Bolu’yu ön plana çıkaracak bir şey yaptı mı ben hatırlayamıyorum. Ben bir tane olumlu katkısını göremedim. Bunda sonra olsa olsa CHP il örgütüne bir katkısı olur diye düşünüyorum. Bolu’ya ve Bolu siyasetine de hiçbir katkı yapmayacağını törende yaptığı konuşmada da göstermiştir.”

OLSA OLSA ÇARE SARIGÜL HAREKETİ VAR YA CHP’YLE BELKİ ARALARINDA BİR PAYLAŞIM, BİR KAYMA YAŞANABİLİR

CHP’de yaşanan değişimin seçmen kitlesinde bir değişiklik yapmayacağı düşüncesinde olduğunu belirten Ercoşkun açıklamasının sonunda şunları kaydetti: “CHP’de yaşanan bu değişimin AK Parti seçmenleri için bir değişiklik yaratacağını düşünmüyorum, kayma gibi bir durumun söz konusu olacağı düşüncesinde değilim ve böyle bir kaygı da taşımıyoruz. Biz AK Parti olarak Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti’deki insanlarla oturup konuştuğumuz zaman asgari müştereklerde buluşamadığımız pek fazla bir mesele olmuyor. Ama ne zaman Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri veya mensuplarıyla herhangi bir konuyu tartışsak bizim ak dediğimize onlar kara, bizim kara dediğimize onlar ak diyor. Şimdi ben bu anlamda AK Parti’ye oy veren insanların hiçbir şekilde Cumhuriyet halk partisine kayma gibi bir durum yaratacağına inanmıyorum. Olsa olsa Çare Sarıgül hareketi var ya CHP’yle belki aralarında bir paylaşım, bir kayma yaşanabilir. Bu durum bizi negatif anlamda etkilemek yerine pozitif anlamda etkileyecektir. Yeter ki CHP yüzde 30’lara varan oy alsın. Bunu gerçekten temenni ederim çünkü bu bizim yüzde 50’lileri geçmemize neden olur. Netim bu konuda, çünkü benim siyasette yaptığım tahminler yüzde 1 yanılmıştır. Eğer CHP’de böyle bir hareketlenme olursa bunun ciddi bir şekilde AK Parti’yi pozitif olarak etkileyeceği kanaatindeyim ama sözümü sakınmadan söylüyorum, 67 yaşında bir liderin şişirilerek bir ümitle sahneye sürülmesinin de ne Türkiye’ye ne de Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir katkı sağlayacağı kanaatinde değilim”

Bu haber 1505 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi