Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Tanju Özcan’dan Kırklareli Valisi’ne yanıt geldi: www.boluweb.com | Paylas
28.6.2010 09:22:34
Tanju Özcan’dan Kırklareli Valisi’ne yanıt geldi:

“Bu vali görevden alınmaz ise önümüzdeki ilk Abant Platformu toplantısında çok büyük bir eylem yaparız”

Geçtiğimiz hafta sonu başlayan ve bu yıl “Vesayet ve demokrasi” başlığının tartışıldı Abant Platformu’na Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’nun konuşması damgasını vurdu. Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan CHP İl Başkanı Tanju Özcan, “ Bu vali görevden alınmaz ise önümüzdeki ilk Abant Platformu toplantısında çok büyük bir eylem yaparız.Bunu burada ifade ediyorum, net bir şekilde bu toplantıyı Bolu’da yaptırtmayız. Eğer bu kötü niyet devam ederse bu toplantıların yapılmasına izin vermeyiz” diyerek sert tepki gösterdi.

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğru yaptığı konuşmada, “DP’nin 1950’de iktidara geldiğinde CHP’yi kapatıp, İnönü’yü de tarihteki huzurlu yere göndermemiş olması en büyük talihsizliktir” dedi.  Bu açıklama CHPliler tarafından çok büyük tepkiyle karşılandı. Konu hakkında gazetemize açıklama yapan CHP İl Başkanı Tanju Özcan, “Dün ben de basın aracılığı ile takip ettim. İyice ölçü kaçtı. Abant Platformu adı altında bir Fetullah Gülen cemaatinin düzenlediği bu toplantılarda ülkeyi rahatsız edecek, toplumu gerecek tarzda açıklamalar yapılması insanı rahatsız ediyor. Hele hele bu tür açıklamaları devletin valisi olması gereken, her dinden her görüşten değişik siyasi partilere toplumun değişik kesimlerine mensup olup temsilcisi olması gereken devletin valisinin böyle partizanca açıklama yapması kabul edilir değil. Baktığınızda Cumhuriyet Halk Partisine karşı tepki var. Cumhuriyet Halk Partisine karşı içinde kin biriktirmiş. Cumhuriyet Halk Partisi’ni Demokrat Parti 1950’de kapatmalıydı. Hangi siyasi partinin haddine düşer bir siyasi partiyi kapatmak?  Siyasi partileri ya anayasal ilkelere aykırı davrandığı için anayasa mahkemesi kapatır ya da halk gönül sayfasında o partinin defterini kapatır. Bu AKP zihniyetinin geldiği noktayı gösteriyor. Başbakan fütursuzca bürokrat atamalarında o kadar siyasi davranıyor ki liyakata hiç önem vermiyor. Bu adam işin ehli mi diye hareket etmiyor. Bu adam bize yakın mı diye hareket ettiği için bu tür valiler, Başbakana yaranmak için böyle saçma sapan açıklamalar yapıyor” diye tepki gösterdi.

ABANT’IN ADININ KİRLENMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Özcan platforma gelenlerin konuşmalarında iyice hadlerini aştığını belirterek şunları söyledi: “Sayın Genel Başkanımız dün ifade etti. Bu vali görevden alınmalı. Bu vali görevden alınmaz ise önümüzdeki ilk Abant Platformu toplantısında çok büyük bir eylem yaparız.Bunu burada ifade ediyorum, net bir şekilde bu toplantıyı Bolu’da yaptırtmayız. Eğer bu kötü niyet devam ederse bu toplantıların yapılmasına izin vermeyiz. Bolu CHP İl Başkanı olarak Bolu’nun adının böyle çirkin insanlar tarafından çirkin bir şekilde ulusal basına taşınmasına kesinlikle razı değiliz. Abant’ın adının kirlenmesine izin vermeyeceğiz. Bundan sonra Abant’a gelecek olanlar ya haddini bilip gelecek yani sözlerini ölçüp biçin nasıl konuşulacağını öğrenerek gelecekler ya da gelmeyecekler. Suç duyurusunda bulunup bulunmamayı tartışıyoruz. Bu konuda genel merkezimiz mi harekete geçer biz mi harekete geçmeliyiz genel merkezle değerlendiriyoruz.Bu cemaat niye Abant’ın adını devamlı kirletiyor.Said-i Nursi platformu toplantısı demiyor.Bu tür söylemlerin kasıtlı yapıldığını düşünüyorum.Bu toplantıda söylenecekler çok önce birilerinden öğrenilerek gelinip burada söyleniyor.İki yıl önce eski Bolu Valisinin söyledikleri iki yıl sonra, hükümetin partizanı AKP il başkanı gibi davranan valinin dün söyledikleri bunlar yenilir yutulur şeyler değil, iyice haddi aşan sözler.Bunun arkasında Fetullah Gülen cemaati var. Hem de Başbakanın AKP zihniyetinin ta kendisi var. Bu insanları fütursuzca davranmaya sevk eden AKP zihniyeti Bolu Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak kınıyorum.”

ÖTEDEN BERİ TOPLANTIYA KONUŞMACI OLARAK KATILAN İNSANLARIN CUMHURİYETLE SORUNU VAR

Muhabirimizin sorduğu “Platform sonrası yapılan değerlendirmelerde Niyazi Öktem adlı bir öğretim görevlisi  ‘Türküm doğruyum andı ve onuncu yıl marşı içerik olarak faşizm içermektedir’ diyor. Ne düşünüyorsunuz?” sorusunu Özcan şu şekilde cevapladı: “Bu zihniyetteki insanların öteden beri toplantıya konuşmacı olarak katılan insanların cumhuriyetle sorunu var. Öteden beri Mustafa Kemal Atatürk’le sorunu var. Cumhuriyet Halk Partisinin bu ilke ve değerlere sahip çıktığı için Cumhuriyet Halk Partisiyle sorunları var. Yaşadığı şartlarda en demokratik liderinden bahsediyoruz, faşizm olarak değerlendirilecek hiçbir söyleminde tek bir kelimeye rastlamak mümkün değil”

O VALİ O KOLTUKTAN İNMELİDİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tepki gösterdiği Vali Aydoğdu ile ilgili İçişleri Bakanlığı inceleme başlattı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Vali Aydoğdu'nun CHP ile ilgili konuşması nedeniyle konuyu soruşturmak üzere mülkiye başmüfettişi görevlendirdi. Kılıçdaroğlu Ak Parti hükümetinde valilerin halka değil, Ak Parti'ye hizmet ettiğini öne sürerek, “AK  Parti'nin valisi, Ak Parti'nin valisi olarak kalıyorsa, Ak Parti'ye hizmet etmeyi  devlete hizmet etmek olarak algılıyorsa o vali o koltuktan inmelidir. O vali bindiği arabaya Türk bayrağını çekemez artık” demişti.

Bu haber 1104 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi