Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  TARTIŞMALI PROJE ONAYLANDI www.boluweb.com | Paylas
30.6.2010 08:42:05
TARTIŞMALI PROJE ONAYLANDI

Bolu İl Özel İdaresi'nin, Abant Tabiat Parkı'nda iç ulaşım yollarında yapacağı çek çek, yaya ve bisiklet yolları projesi, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandı.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında İl Özel İdare tarafından başlanan ve hem yerelde, hem de ulusalda ciddi tepkiler toplayan Abant Uzun Vadeli Gelişim Planı kapsamındaki proje, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandı. Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama ile Abant Gölü'nün çevresinde dolgu çalışmaları yapılan yolda yapılacak çek çek, yaya ve bisiklet yolu projesinin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandığı belirtildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, Abant Tabiat Parkı'nın işletilmesi ve Abant Uzun Devreli Gelişme Planı'nın gerektirdiği yatırımların gerçekleştirilmesi işini, 1 Eylül 2009 tarihinde Bolu İl Özel İdaresi'ne devrettiği ifade edilirken, alt yapı çalışmaları tamamlanan yollarda yapılacak çek çek yolu, yaya yolu ve bisiklet yolu ile ilgili üst yapı projelerinin İl Özel İdaresi'nce hazırlandığı ve Çevre ve Orman Bakanlığı'nca incelenen projelerin 25 Haziran'da onaylandığı açıklandı.

Açıklamada, Abant Tabiat Parkı iç yollarında kullanılacak olan doğal taş alım ihalesinin hemen yapılarak, projelerin hayata geçirileceği belirtildi.

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Müdürlüğü tarafından dün BSM'de açılan “Doğanın Seslenişi” sergisine Vali İbrahim Özçimen de katıldı. Sergiyi Vali Özçimen'e gezdiren Yüksek Orman Mühendisi Mehmet Tokcan, Abant'ın endemik ürünü olan Abant çiğdeminin fotoğrafının önüne gelince Vali Özçimen'e, Abant çiğdeminin neden endemik bir tür olduğu konusunda bilgiler verdi. Tokcan açıklamasında, Özçimen'e Abant çiğdeminin “Yavru Abant” denilen bölgede yetiştiğini ve o bölgede özel bir koruma bandı geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Tokcan'ı dikkatle dinleyen Vali Özçimen, bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Bu sırada usta gazeteci Metin Ferah, Bolu eski Valisi H. İbrahim Akpınar döneminde Abant'ta yaşanan tahribatla ilgili kısa bilgiler verdi ve Vali Özçimen'in Abant konusunda görüşünün ne olduğunu sordu. Vali Özçimen bunun üzerine yeni hazırlanan Abant Uzun Vadeli Gelişim Planı'nın bakanlık tarafından bugün onaylandığını, planın ayrıntısına gireceklerini, her şeyin çok güzel olacağını, bu konuda kamuoyuna bilgiler vereceklerini belirtti.

Son onaylanan Abant Uzun Vadeli Gelişim Planı'nda eskiye göre ne gibi değişiklikler olduğu doğa severler tarafından merakla bekleniyor.

 


 

 

 

Bu haber 1158 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi