Abant Tabiat Parkı'nda göle 180 bin, Yedigöller'deki iki göle ise 60 bin Abant alası bırakıldı. Tankerden boru ile balıkların göle bırakılışı sırasında çimlerin üzerine düşen balıklar toplanarak göle bırakılırken, tankerin altında kalan balıkların ölmemesi için gölden kovalarla tankere su takviyesi yapıldı.
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, Trabzon'un Maçka İlçesi'nde bulunan balık üretim tesislerinde üretilen 240 bin Abant alası, kamyonun kasasındaki 3 tankerle Abant'a getirildi. Abant'a özgü balıkların göle bırakılması için tankere bağlanan boru göle uzatıldı. Bu sırada boru ile tanker arasındaki bağlantıdan kaçan balıklar çimlerin üzerine düştü. Abant'taki tesislerde çalışan aşçı, garson, gazeteciler ve orman muhafaza memurları çimlerin üzerindeki balıkları toplayarak göle attılar. Tankın dibinde kalan balıkların ölmemesi için ise gölden kovalarla su taşınarak tanka dolduruldu. Su takviyesi yapıldıkça tankta kalan balıkların da göle bırakılmaları sağlandı.
Bolu İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Milli Parklar Av ve Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Özkan Yavuz, Trabzon'dan 3 tankla 240 bin Abant alası getirildiğini belirterek, "240 balığın 180 bini Abant'a bırakıldı. 60 bini ise Yedigöller'de bulunan Büyük ve Derin göle bırakılacak. Abant alasının diğer balıklara yem olmaması için sığ olan yere ve sazlık kısma bıraktık" dedi.