Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Bolu'ya Akıllı Evler Geliyor. www.boluweb.com | Paylas
2.8.2010 08:34:51
Bolu'ya Akıllı Evler Geliyor.

 

Beşkavaklar Mahallesi'nde, eski Abant Parke'nin olduğu alanı Yılmaz Becikoğlu, Bolu'da bugüne kadar örneği olmayan bir projeyi uygulamak için satın aldı. Yaklaşık Yirmi Bin metrekarelik arazide gerçekleştirilen yoğun çalışmalar dikkatimizi çekti. Şantiye alanını ve yapılan çalışmaları yerinde görmek istedik. Yılmaz Becikoğlu şantiye kıyafetleri ile bizi karşıladı ve süren çalışmalardan duyduğu heyecan,inşaat alanını gezerken hissedilebiliyordu. Yılmaz Becikoğlu proje hakkında sorduğumuz sorulara yanıt verdi.

Yılmaz Becikoğlu, inşaat alanı gezisinde yapılan proje hakkında bilgi verdi. Becikoğlu, “Bolu'da olmayan bir proje yapacağız. Bolu'ya bu tür bir inşaat bugüne kadar yapılmadı. Kalite ve malzeme bakımından bugüne kadar böyle bir proje gerçekleştirilmedi. Örneğin biz bu konutlarda depreme dayanıklı sismik demir kullanacağız. Bolu'da bugüne kadar böyle bir malzeme hiç kullanılmamış. Yaptığımız projede bütün malzemeyi kaliteli malzeme kullanacağız” dedi.

BOLU'DA OLMAYAN BOLU'YA YAKIŞAN BİR PROJE OLACAK

Becikoğlu açıklamasının devamında, “Yirmi Bin Metrekarelik arazide, yüzde altmışa varan yeşil alanıyla sosyal tesisleriyle tam bir yaşam alanı olacak. Yaptığımız konutlarda konfora çok dikkat edeceğiz. Isı ve ses yalıtımında çok dikkatli olacağız. Son teknoloji ürünü malzemeler kullanacağız. Konutlarımız akıllı evler olacak. Evden ayrıldığınızda evinizin içini cep telefonu ve kamera aracılığıyla görebileceksiniz ve yönlendirebileceksiniz. Bolu'da olmayan, Bolu'ya yakışan bir proje olacak."

GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE OLACAK

Yapılan projenin içinde alışveriş merkezinin de olduğunu belirten Becikoğlu; "Konutların bulunduğu alanda yaklaşık Altı Bin Beş Yüz metrekarelik üç katlı alışveriş merkezi olacak. Konutlarda oturacak vatandaşlarımız, istedikleri standartta alışveriş merkezimizden faydalanabilecek. Ayrıca konutlarda maksimum seviyede güvenlik sağlayacağız. Burada yaşayan ailelerimizin çocukları, buradaki sosyal tesislerden istedikleri rahatlıkta yararlanabilecekler” dedi.

GÜVENLİK ARTI ESTETİK BİR BÜTÜN HALİNDE DEĞERLENDİRİLMİŞ OLACAK

Becikoğlu açıklamasının sonunda, “Gerçekleştireceğimiz projede uygulayacağımız malzemelerin büyük bir çoğunluğu, Bolu'da ilk kez kullanılan malzemeler olacak. Örneğin betonarme çeliği farklı statüde bir malzeme özelliğinde deprem bölgesinde kullanılma zorunluluğu olmamasına rağmen, pek kullanılmayan bir çelik kullanacağız. Bu kullandığımız malzeme depreme çok daha dayanıklı. Hayata geçirdiğimiz projede güvenlik artı estetik bir bütün halinde değerlendirilmiş olacak. Yaptığımız imalatın hiçbir yerinde kalitede ve kullanılan malzemede taviz yok” dedi.

DÖRT DÖRTLÜK GÜVENLİKLİ BİR SİTE YAPIYORUZ

Projenin teknik koordinatörlüğünü yürüten İnşaat Mühendisi Nadir Gürkan Yetkin, proje hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu projeye başlarken bir hayalden yola çıkıldı ve bütün parçaların hepsi birleştirilerek bu proje ortaya çıktı. Bir iddia ortaya koymak gerekirse, bu güne kadar yapılmışların en iyisini şuan yapıyoruz. Biz konut yapmıyoruz yaşam merkezi yapıyoruz. Bugüne kadar yapılan çalışmalardan en temel fark bu. Güvenli barınma ihtiyacını karşılamak adına dört dörtlük güvenlikli bir site yapıyoruz” dedi.

PROJE İÇİN BELİRLENEN RAKAMLAR ÇOK ABARTI RAKAMLAR DEĞİL

Konutların çok pahalı olmayacağının altını çizen Yetkin, “Yılmaz Becikoğlu öncelikli olarak yapılan projeye ticari bakmıyor. Bolu'ya Boluluların hak ettiği tarzda bir konut kazandırmış olacağız. Bu yapılan proje Bolu'da yapılan konutlarda bu proje göz önünde bulundurularak yapılacak. Bu proje fiyatlandırılırken de çok yüksek fiyatlar ortaya çıkamayacak. İstanbul'da bir milyon dolar istenen konutları biz burada insanların çok rahat alabilecekleri bir seviyeye indireceğiz. Proje için belirlenen rakamlar çok abartı rakamlar değil” dedi.

BİR YAŞAM MERKEZİ BİR HAYAL MERKEZİ OLUŞTURMAK İÇİN DÜŞÜNÜLDÜ

Hayata geçirilecek projenin mimarlığını yapan Uğur İlhan, “Yaşam alanlarıyla birlikte bin beş yüz metrekarelik sosyal tesis alanı var. Yüzme havuzundan tutun Fitness salonuna, saunasına kadar her şey düşünüldü. Bütün bu faaliyetler kapalı alanda gerçekleşecek faaliyetler. Aynı zamanda açık alanda yine çocuklar için oyun alanları ve yetişkinler için spor alanları bulunuyor. Bütün bunların hepsini birleştirdiğiniz zaman, yaptığımız projenin kendisi sadece barınma ihtiyacını karşılamak değil, bir yaşam merkezi, bir hayal merkezi oluşturmak için düşünüldü.”

İSTANBUL'DA DAHİ BU KALİTEDE KONUT YOK

İddialı bir proje yürüttüklerini söyleyen İlhan; “Bolu'da yaşayan herkesin hak ettiği gerçek bir yaşam alanı oluşturmaya çalışıyoruz. İstanbul'da dahi bu kalitede bir yapı yapılmadı. Biz Bolu'da olmayan, bugüne kadar denenmemiş bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Biz bu projeyi bir yılda teslim etmeyi düşünüyoruz. Metraj olarak baktığınızda söylediğimiz hedefi pek ciddiye almıyorlar. Kırk Dokuz Bin Beş Yüz Metrekarelik inşaat alanımız var. Bu alanı bir yıllık süreye yaydığınız zaman, ciddi bir metraj yapıyor. Bu imalatın bu kadar kısa sürede yapılmasına bu sektörün içindekiler imkânsız olarak bakıyorlar. Ama şuandaki periyodumuzda şaşırtacak en ufak bir olumsuzluk yok. Bir yıl içersinde bu projeyi tamamlamış olacağız” dedi.

 
 

Bu haber 5302 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi