Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  FESTİVALDEN SONRA, BOLU'YU YENİ BİR FESTİVAL DAHA BEKLİYOR www.boluweb.com | Paylas
9.10.2010 09:58:55
FESTİVALDEN SONRA, BOLU'YU YENİ BİR FESTİVAL DAHA BEKLİYOR

 Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Hükümet Meydanı Projesi”ni ilk olarak Bolu Gündem ile paylaştı.

Kimimiz karşı çıktık; kimimiz kayıtsız kaldık. İtirazlar edildi, izinler alındı. Avan projeler hazırlandı. Artık start zamanı geldi. Pazartesi günü Hükümet Meydanı'nda her şey değişecek. Yeni Trafik Master Planı çerçevesinde ilk uygulama Hükümet Meydanı'nda başlatılacak. Vatandaşların neyin nasıl olacağı konusunda tereddüt içersinde olduğu projenin “Hükümet Meydanı” etabı ile ilgili start 11.10.2010 tarihinde verilecek.

Haber sorumlularımızdan Ayşegül Topcu'ya Başkan Yılmaz projenin ayrıntılarını anlattı.

Yılmaz, Hükümet Meydanı'nda hemen yapılacak düzenlemeleri, 2011 yılına sarkacak olan çalışmaları ve projenin ulaşacağı nihai sonucu bize sundu.

MEYDAN KARDELEN MEYDANI İDİ, BEYAZ ET FESTİVALİ İTİBARİ İLE HÜKÜMET MEYDANI OLACAK

Meydan hakkında ilk önce Başkan” Burası şimdiye kadar, Kardelen meydanı idi, Beyaz Et Festivali itibari ile Hükümet Meydanı olacak” dedi.

Anıtpark çevresini turlamamız esnasında Başkanın hızına yetişemiyoruz. Projenin, Bolu'nun çehresini tamamen değiştireceğini inandığını belirten Başkanın heyecanına ortak olmaya çalışsak da onun hızına yetişebilmemiz olanaksız.

Yılmaz, "Her şey hayal etmekle başlar; önce hayal ettik, sonra uzmanları ile hayalimizi ete kemiğe büründürdük” diyor.

Projenin üç ayağının olduğunu daha doğrusu üç hedefinin olduğunu söyleyen Başkan, bir Bolu trafiğinin yeniden düzenleneceği trafik master planımıza uygun olacağını , ikinci olarak Bolu'nun güzelleşmesi , genişlemesi ve turizme katkısı olacağını, üçüncü olarak ise bu çalışmaların Bolu ticari yaşamına getireceği artı katma değerler şeklinde hedeflerini sıralıyor.

Bu kadar büyük bir meydanın etkinlikler açısından neleri içerdiğini sorduğumuzda, bunların da Avan projede yer aldığını,

Buz pateni pistinin, büyük bir arena diye tabir edilen toplantı ve konser alanının, Turizm danışma ofisinin, deprem sinyalizasyon merkezinin, su oyunlarını gerçekleştirecek olan havuzların ve Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izin alınırsa meydanın altının yer altı çarşısı ve otopark olacağını ifade ediyor.

Yeraltı çarşısı ve otopark için "Yap- işlet- devret” modelini benimsediklerini, eğer Anıtlar Yüksek Kurulundan onay çıkarsa meydanın altını da bu şekilde düşündüklerini ve ihaleden elde edecekleri gelirle de, meydanın üstünü de bedavaya getireceklerini de sözlerine ekliyor.

Buz pateninde yaz aylarında ne yapacaksınız? Sorusunu sorduğumuzda ise bunu da düşündüklerini, tesiste yapay buz pisti kullanacaklarını ve pistin 12 ay hizmet vereceğini kaydediyor. Yine Kadın Doğum Çocuk Hastanesi'nin Vali Konağına bakan kısmına görsel bir şelale düşündüklerini, bunun için de Yüksek Anıtlar Kurulu'ndan izin beklediğini belirtiyor.

Peki, trafik nasıl olacak?

Dediğimizde, öncelikle Atatürk Bulvarı'ndan gelen araçlar Anıtpark'ın arkasından ve Adliye'nin önünden geçerek İzzet Baysal Caddesi'ne geçiş yapabilecekler. Adliye ve Askeri lojmanların önünden geçen yolda genişletme yapacaklarını, bunlarla ilgili izinlerin alındığını, üç şeritte İzzet Baysal Caddesi'ne geçişin planlandığını, Askeri Gazinodan Mudurnu istikametine dönüş yoluna bir şerit daha ilave edileceğini, bu konuda Adliye ve Askeriye ile mutabık olduklarını, 2011 yılı içersinde yolun genişleyeceğini ve trafiğin daha da rahatlayacağını da belirtmeyi ihmal etmiyor.

İZZET BAYSAL CADDESİ'NE GENİŞLETME DEĞİL, DARALTMA YAPACAĞIZ

Başkan Yılmaz, “İzzet Baysal Caddesi'ne araç trafiği açısından geçişlerin az olmasını planlıyoruz.

İzzet Baysal Caddesi'nde genişletme değil daraltma yapacağız. İzzet Baysal Caddesi'nde yol iki şeride dönüşecek şeritlerden birinin sadece Belediye otobüslerinin geçişi için kullanılacağız diğer şeridi ise araç trafiğine ayıracağız. Bunlara ilave olarak bisiklet ve yaya yolları da olacak” dedi.

HÜKÜMET MEYDANI'NA BUZ PATENİ PİSTİ, YER ALTI ÇARŞISI, KONSER-TOPLANTI ALANI, TURİZM DANIŞMA OFİSİ, DEPREM SİNYALİZASYON MERKEZİ VE OTOPARK YAPMA PROJEMİZ VAR

Trafik master planını Bolu kamuoyunu bir çok kere anlattıklarını ilgililere brifingler verdiklerini artık uygulama zamanının geldiğini belirten, Alaaddin Yılmaz Hattat Emin Barın Caddesi, Cumhuriyet Caddesi diğer yandan Hastane Caddesi ve İsmet Paşa Caddesi'nin daha önceleri açılan çevre yollarının güzergah, şerit ve gidiş gelişlerinin de Trafik master planına ve Hükümet Meydanına entegre olarak değişiklikler olacağını bunun projenin diğer tamamlayıcı ayakları olduğunu son söz olarak belirtiyor.

Hadi bakalım kolay gelsin demekten başka bir temennimiz yok.

Anlaşılan o ki Beyaz Et Festivalinden sonra Bolu'da yeni bir “Festival” daha başlıyor.

Bu bağlamda, Başkana hayırlı olsun Bolu'ya projeniz demeden önce, başkandan bir söz daha almak istiyorum. Tabii bu söz bana değil, Bolu halkına verilmiş bir söz olacak.

-Ben ve umuyorum ki Bolu'nun büyük çoğunluğu burada yapılacak düzenlemelerde yeşil'in hakim olmasını isteyecekler.

Ben buna ilave olarak burada yapacağınız istimlaklar da ağaçları koruyacak mısınız? Ağaç kesmeyeceksiniz değil mi biz Bolu'da betonlaşma istemiyoruz diyorum.

-Başkan Yılmaz, Bu konuda buradan Bolu halkına söz veriyorum. Ağaçlara dokunmak zarar vermek bir yana Bolu'nun en önemli milli serveti yeşili burada fazlasıyla yer vereceğime söz veriyorum.

Sabırsızlıkla biz de projenin hayata geçmesini bekliyoruz.

 

 

Bu haber 1590 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi