Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Otellerimizin yılbaşı eğlence faturası www.boluweb.com | Paylas
23.10.2010 08:39:59
Otellerimizin yılbaşı eğlence faturası

Eğleniyoruz, nerelerde eğleneceğiz ve ne kadar ücret ödeyeceğiz... BİR TÜRKAN ÖZTÜRK HABERİ...

TÜRKAN ÖZTÜRK

Yılbaşı gecesini evinin dışında geçirmek isteyenlere, BOLU HABER fiyat tespiti yaptı.

ABANT TURBAN OTELİ: 190 yatak kapasiteli. Abant Turban Oteli'nde yılbaşı rezervasyonları 1 Kasım'da tamamlandı. Geçen yıl 2 kişi bir gece için 85.515 lira ödemişken, bu miktar 100.20 liraya çıktı. Ancak yılbaşı nedeniyle otel yöneticileri 4 gecelik rezervasyonu zorunlu tuttular. Buna göre 2 kişinin 4 gecelik otel ücreti 244 bin lira olarak belirlendi. Yılbaşı gecesi için düzenlenen eğlencede, Türk Sanat Müziği sanatçısı Suna Batıgün, Hafif Müzik Sanatçısı Deniz Pınar ve dansöz Canan Can'ın yer alacağı bildirildi. Fiks menü 32.500 lira olarak belirlendi.

BOLU KARTALKAYA OTELİ: Ayrıca yılbaşı için rezervasyon yok. Zorunlu olarak 4 günlük konaklama geçerli. 31 Aralık girişli ve 4 Ocak çıkışlı olmak üzere 4 günlük paket programda 1 kişinin ücreti 200 bin lira olarak belirlendi. 550 yatak kapasiteli otelde ayrıca yılbaşı için ücret alınmayacağı açıklandı. Yılbaşı gecesi otelde Yurdaer Doğulu orkestrası konuklara neşeli dakikalar geçirtecek. 
ÇİZMECİ MOTEL: Sanatçıların katılacağı eğlenceli yılbaşı programı için 1 kişiye 10 bin lira ücret tespit edildi.

EMNİYET MOTEL: Orkestra eşliğinde Cemal Soyer'in solist olarak katılacağı yılbaşı programının restaurant kesiminde fiks menü olarak 1 kişi 10 bin lira ücret tespit edildi.

KORU OTEL: Konaklama hariç olarak programlı yılbaşı balosu için 1 kişiye 30 bin lira ücret belirlendi. Sürprizli program olacağı ifade edildi.

YURDAER OTEL: Piyanist Şantör Orhan'ın eşliğindeki yılbaşı eğlencesinde 1 kişiye fiks menü olarak 15 bin lira ücret belirlendi.

***

31.12.1986 yılında Bolu Haber Gazetesi'nde hangi firmalar reklam vermiş? Biz merak ettik yayınladık. Siz de merak edersiniz umarız.

Fen-İş Elektronik - Petrol Ofisi Bayii - Şafak Market - Koyunlu Mobilya - Fırat Video - Akkayalar Mobilya - Rekor Kundura - Gülay Butik - Tay Ajans - Foto Güngör - Astaş Halıcılık - Ocakgaz Bütangaz - Alemdar Muhasebe - Renkli Fotoğraf Laboratuvarı - Deniz Pide Market - Emek Ticaret Ortaklığı - Konsay A.Ş. Parkesan - Emrah Düğün Salonu - Kınacı Un ve Yem Sanayii - Mine Butik - Mandıra Gıda Pazarı - Nitasu Ticaret - Geredeliler Erdoğan Kardeşler - Met Fotoğraf Stüdyosu - Bilgi Ekmek Fabrikası - Ermak Elektrik Makineleri Sanayii A.Ş. - Efes Halı Mobilya Mağazaları - Leblebicioğlu Müessesesi - Bolu Kalite Yem Sanayii - Ahmet Özmen Mali Müşavirlik - Çelik Ticaret - Zakkum Çiçekçilik- Reklamcılık.

***

Şevket Sadık Çatladı'dan bir Bolu değerlendirmesi. Bakalım bu günlere de ışık tutan, eleştirileri, değerlendirmeleri var mı ya da o gündem bugüne neler değişmiş!

İŞİN ASLI

-Merhaba, Yeni yılda başarılar dilerim.

-Teşekkür ederim.

-Günahıyla, sevabıyla koca bir seneyi daha bitirdik.

-Gerçekten zor bir geçit oldu 1986, Bolu hem de Türkiye için.

Fakat bizi ilgilendiren daha çok Bolu ve verilen hizmetler.

-Belediyenin bu dönemde başarılı çalışmaları ve girişimleri oldu. Şehrimize gözle görülür yenilikler getirdi.

-Evet otobüslerin alınması, şehrin asfaltlanması, altyapı hizmetlerinin bazı aksamalarla da olsa hem yapılması, yeni imar planının yürürlüğe konması, kökez suyunun şirketleşmesi, kömür tevzi çalışmalarının gecikmeyle de olsa gerçekleştirilebilmesi ve temizlik araçlarının sayısının artırılması, halkın yaşamına biraz olsun rahatlık getirdi.

-Her halde bu hizmetler verilmeye çalışılırken, finansman kaynakları bulmak oldukça güç olsa gerek.

-Zannederim.

-Fakat ekonomik yönden büyük sayılabilecek bir hizmet verilmedi Bolu'ya. Patates, buğday, gene gerçek değerini bulamadı. 1987'de bakalım ne gibi çözüm getirilecek bu konularda, zira ormanlar da yavaş yavaş tükenmeye başladı. Eskiden yürümekte zorluk çektiğimiz yerler, şimdi keltepeler halinde. Bolu köylüsüne geçim kaynağı olabilecek tarım ürünleri teşviklerle para getirir hale konulmak veya köylerde tavukçuluğu özendirerek tedbirler gibi yeni geçim kaynakları bulunmalı. Yoksa, çiftçinin hali kötü.

-Sahi Belediyenin Karaçayır'da yaptırdığı bir fuar vardı. Bu konu hakkında bir bilgin var mı?

-Bildiğim kadarıyla adı geçen fuarın projesi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde çizdirildi. Yapımın gerçekleşebilmesi için, toplu konut ve kamu ortaklığı fonundan kredi alınması için proje Ankara'ya gönderildi. Fakat resmi olmayan kişilerden duyabildiğim kadarıyla dosya fonda para kalmadığı için fon başkanı tarafından geçenlerde Belediyeye iade edilmiş. Fondaki paralar, Malatya gibi bazı illerle özel sektöre dağıttırıldığı için bitmiş.

-Fakat bizim müracaatımız yapıldığı zaman fonda para olması gerekirdi. Çünkü dosya Ankara'ya Ocak 1986'da gönderilmişti. Fona dosyayı kim iade etmiş biliyor musun?

-Bu konuda bilgim yok. İstersen telefon et, öğren. Unutmadan, biliyorsun PTT de bu sene boş durmadı. Aboneleri ahizenin başında epeyce bekletti. Ama hem yeni hatları döşedi, hem de bu yıllardır beklenenlerin telefonlarını Vermeye başladı. Numaranın başına 1 ilave ederek, çevir. Öğrenelim şu işin aslını. Bolulular'ın hiç faydası olmamış mı acaba?

-Gene gazetecilik damarın tuttu galiba.

***

Patates üreticileri, 1986 yılında Şerafettin Erbayram'ın Başkanlığında toplanmışlar.

Patates üreticilerine yeni pazar

Bolu Patates Üreticileri Derneği'nin yıllık olağan genel kurul toplantısı 25 Aralık 1986 günü yapıldı. Genel Kurula Bakanlık İl Müdürü Sezer Alhan ve Tohum Islah Genel Müdürü Mustafa Karaduman, Tareks Ziraat Müdürü Dr. Çetin Özbayram, Bolu Ziraat Bankası Müdürü Kemal Güngör, Tarım Kredi Müdür Vekili Kamil Obacı, Bakanlık İl Müdürlüğü, yöneticileri ve dernek üyeleri katıldılar.

Dernek Başkanı Şerafettin Erbayram'ın kongreyi açmasından sonra, özellikle üretilen patateslerin pazarlama imkanlarının bulunmaması, bu sebeple sarf edilen emeğin karşılıksız kalması üzerinde durularak, acilen önlem alınması, toprak iklim şartları uyduğu için tohumluk patates yetiştirilmesine özen gösterilmesi önerildi.

Bolu Ziraat Bankası Müdürü Kemal Güngör ise, Müstahsile gerek tohumluk bedelinde ve gerekse gübre konusunda %22 faizle her türlü kolaylığı göstereceklerini belirtti.

Bu haber 1779 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi