Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  BOLUSPOR HUZURSUZ www.boluweb.com | Paylas
HABERLERSPOR
2.11.2010 08:45:54
BOLUSPOR HUZURSUZ

Boluspor'da Neler Oluyor?

Boluspor Kulübü 2010-2011 sezonuna oldukça iddialı başladı. Yeni yönetim öylesine iddialı idi ki, Play-Off hesapları dahi yapmadan istikamet Süper Lig parolası ile lige başladı.
Finansman sorunu yaşamadı yeni yönetim; çünkü önceki Başkan Necip Çarıkcı'nın Türkiye Futbol Federasyonu ile iyi ilişkileri çerçevesinde TFF'den yıl boyu Boluspor'un parti parti alacağı payı, daha transfer sezonu başlamadan kasasına indirdi.
1 milyon dolar civarında olan bu müthiş kaynak Boluspor'un transfer sezonuna nakit para ile girmesini sağladı.
İddialı, başarılı hoca Levent Eriş ve ekibi ile anlaşıldı. Transferler yapıldı. Buraya kadar her şey güzel gitti. Taraftar grupları bir araya geldi, kombineler satıldı. 
Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı derler ya, bu çalışmalar sahaya, sonuçlara yansımadı. Spor yorumcularına göre takım iyi futbol oynuyordu, hırslıydı. Hatta son 5 maça kadar sahada da çok fazla bir sıkıntı yaşamıyordu.
Son 5 maç her şeyi altüst etti dersek, tespiti doğru yapmış oluruz. 5 maç ve alınan 3 puan. Bir başka deyişle kaybedilen 12 puan. Bu, kale önünü karıştırdı.
Geçen hafta istifa seslerinin düşük tempoda çıktığı kulisler birbirini kovaladı. Doğrulanmayan istifa seslerine karşın, Başkan Emin Semercioğlu son noktayı koydu, “Her şey kontrolüm altında.”
Başkan, son noktayı koydu koymasına ama kulisler devam etti. Genel Kaptan dün akşam, toplantıya istifası cebinde katıldı.
Pazartesi günkü olağan toplantının çokta olağan geçmeyeceği saatler öncesinden belliydi. Ve Bolu Gündem olarak bu olağandışı toplantı için kulüp önünde konuşlandık.

LEVENT ERİŞ, YILDIZ VE DEMİREL'İ ADRES GÖSTERDİ
Toplantıda neler oldu dersiniz? İşte 2010-2011 sezonunun en önemli toplantılarından birinin ayrıntıları:
Dün geceki toplantıda Levent Eriş hoca yönetimden yerine getirilmesi oldukça zor taleplerde bulundu. Yönetimin toplantısı saatlerce sürdü. Levent Eriş yönetim kuruluna Boluspor'un profesyonelce yönetilmediğini ifade ederek, genel kaptanlık ve idari menajerlik müesseselerini işaret etti. Bilindiği gibi Boluspor'da genel kaptanlık görevini Nedret Yıldız, idari menajerlik görevini de Muharrem Demirel yürütüyor. Levent Eriş'in toplantıda Nedret Yıldız'la ilgili sorunlar dile getireceği tahmin ediliyordu. Ancak Muharrem Demirel'le ilgili bir konu gündeme getireceği beklenmiyordu.
Bu gelişmeler üzerine karar vermekte zorluk çeken Başkan Emin Semercioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, saatler süren toplantıya rağmen nihai karara varamadılar. Yönetim kurulu üyelerinden Osman Kayışoğlu toplantıyı erken terk etti. Toplantının sonunda Boluspor Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Tuncay Alnıak görevinden istifa ettiğini açıkladı. 
Toplantının sonunda yapılan açıklama ile Çarşamba günü yönetim kurulunun tekrar toplanacağı ve son kararını vereceği duyuruldu.

TALEPLERİM GERÇEKLEŞMEZSE GÖREVİ BIRAKIRIM
Toplantı devam etmekte iken kulüpten ayrılan Teknik Direktör Levent Eriş, çok net ifadeler kullanarak yönetim kuruluna ilettiği talepleri karşılanmazsa görevi bırakacağını söyledi. Eriş, şöyle konuştu: “Biz alınacak her türlü karara saygılıyız. Ama bu istekler umarım istenilen seviyede değerlendirilir. Talebim oldu. Bu talebim kendim için değil, takımım adına oldu. Talebim gerçekleşirse çalışmaya devam ederim. Eğer düşüncelerimi uygulamaya sokmazlarsa tabi ki çalışmam. Yani kusura bakmasınlar. Ben yönetim kuruluna saygı gösteriyorum. Yönetim kurulunun alacağı her türlü karara saygılıyım. Ama tabi ki onlar değerlendirecekler. Aslolan Boluspor kulübüdür. Bizler sadece çalışan kişileriz. Geçiciyiz. Takım için ilerleyen dönemde yapılması gerekenler yapılacaksa varız, ama yoksa belki de tekrar bir araya geliriz. Bu toplantıda ben rapor vermedim, sadece sözlü ifade vermek istedim. Nasıl olursa olsun yönetim kurulumun alacağı karara saygı gösteririm.”

TALEBİM İDARİ YAPILANMAYLA İLGİLİ 
Taleplerinin içeriğine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Eriş, amacının kişisel olmadığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Futbol takımıyla ilgili bir sıkıntım yok. Talebim idari yapılanmayla ilgili. Kişiler üzerinde durmuyorum. Benim amacım kişiler değil, sistem. Benim amacım kulüp prensipleri. Levent Eriş'in istekleri değildir. Asla benim kişisel taleplerim olarak değerlendirilmesin. Ben Boluspor kulübünden büyük değilim. Boluspor yönetim kurulundan önde değilim. Ben sadece kulübün personellerinden birisiyim. Başarıya giden yolda eğer bir zafiyet, bir eksiklik görüyorsam, bunun giderilmesi yönünde talebim oldu. Kabul ederler, etmezler. Ederlerse de etmezlerse de canları sağ olsun.”

İSTİFA ETMEM ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL
Toplantı sonunda salondan ilk çıkan isim Boluspor Genel Kaptanı Nedret Yıldız oldu. Basın mensuplarıyla adeta karşılaşmak istemeyen Yıldız'ın moralsiz olduğu dikkatlerden kaçmadı. Otomobiline binmek üzereyken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Nedret Yıldız, son kararı Kulüp Başkanı Emin Semercioğlu'nun vereceğini ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu: “Her şey Çarşamba günü netlik kazanacak. Şu an da net bir karar çıkmadı. İçeride bazı görüşmeler yaptık tabi. Önemli olan Boluspor'un zarar görmemesi. Nedret Yıldız'ın Boluspor'a zarar vermesi düşünülemez. Bizim genel kaptanlık gibi bir hırsımız yok. Önemli olan Boluspor'un yarınlarda ne olacağıdır. Onun için hem istifa, hem de devam etme konusunda sağduyulu davranılmalı. Önemli olan Boluspor'un zarar görmeden yoluna devam etmesi. Onun için Nedret Yıldız'ın istifa edip etmemesi çok da önemli değil. Başkanımızın bazı tasarrufları var. Başkanımızın alacağı kararlardan sonra Çarşamba günü yeniden toplanacağız. Çarşamba günü ortam ne olur bunu hep beraber göreceğiz.”

BOLUSPOR YENİ BİR İDARİ YAPILANMAYA MI GİDİYOR? 
Yönetim kurulu toplantısının sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Boluspor Kulüp Başkanı Emin Semercioğlu, Teknik Direktör Levent Eriş'le yola devam etmek istediklerini ifade ederek, yeni bir idari yapılanmanın da sinyallerini verdi. Semercioğlu yaptığı açıklama da şunları dile getirdi: “Bizim değerlendirmelerimiz devam ediyor. Çarşamba günü toplantı neticelenecek. Basit bir şey değil ki hemen karar vermek. Levent Hoca bizden idari yönden bir talepte bulunmadı. Analizler yapıyoruz ve bu analizler neticesinde Boluspor'a ne gerekiyorsa, Boluspor'un muvaffakiyeti için gerekenleri yapacağız.”

SEMERCİOĞLU: “BÜTÜN GAYRETİM HOCANIN GÖREVE DEVAM ETMESİNDEN YANA”
Levent Eriş'in, toplantıdan çıkacak kararı beklediğinin hatırlatılması üzerine Başkan Semercioğlu, kendisini telefonla arayıp durumu anlatacağını belirterek, şunları söyledi: “Levent Hoca'nın açıklamalarını bilmiyorum. Ayrıca Levent Hoca toplantının Çarşamba gününe uzadığını bilmiyor. Ben kendisine Çarşamba günü yeniden toplantı yapılacağını söyleyeceğim. Ama ben öyle bir şey olacağını tahmin etmiyorum. Ben hocamızın istifa edeceğini düşünmüyorum. Boluspor'un menfaati için gerekli her şey yapılır. Önemli olan huzurlu bir şekilde hocanın görevine devam etmesini sağlamak. Şu an hiçbir yönetici hakkında konuşma yapmıyorum. Bütün yöneticilerin Boluspor sevgisiyle dolu olmasından dolayı hiçbir yöneticiden böyle bir şey beklemiyorum. Benim bütün gayretim hocanın göreve devam etmesinden yana. Böyle bir zamanda hoca değiştirilmez. Ama ufak tefek meseleler vardır, bunlar da halledilir. Bunların üstesinden gelinir, çözülür. Uzlaşılmayacak büyük meseleler yok. Önemli olan samimiyeti sağlamak. Güven sağlamak. Onlar olduğu zaman bu işler olur.”

Bu haber 1514 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi