Bolu'ya girerken, D-100 den görülmesin diye çiçekli tepeler oluşturulan SANAYİ SİTESİ TAM BİR FACİA.
Tamircinin yanında çorbacı, çorbacının yanında kaportacı, kaportacının yanında parçacı, parçacının yanında Tırcı, yanında demirci, mobilyacı, marangoz, meydanlarda terk edilmiş hurda araçlar, yolları tıkayan kurtarıcı vinçler her yer karmakarışık bir düzensizliktir gidiyor.
Mutlaka el atılmalı.
Tuvalet lavabo yok, su yok çalışanların sağlığı ile ilgili hiçbir şey yok.
Mutlaka el atılmalı.
Çatılara otomobil ve kaporta parçaları atılmış.
Kimi kat çıkmış ihtiyaçtan, kimi yeri kazmış sıkışıklıktan.
Dükkanlar ikiye üçe bölünmüş sağa sola yola parka çıkmalar yapılmış, kiraya verilmiş ikiyüz dükkan olarak yapılan sanayi sitesi amip gibi bölüne bölüne bugün 480 esnafı barındırıyor.
Dükkan sahipleri işi bırakmış usta olduğunu düşünen çıraklar kiracı olmuş bölünen dükkanları kiralamış sağlıksız koşullarda para kazanmaya çalışıyorlar.
Mutlaka el atılmalı.
Bu binaların ben depreme dayanıklı olduğuna da inanmıyorum ve iddia ediyorum bir sallansa sanayi sitesi yerle bir olacak.
Bu bakımdan da mutlaka el atılmalı.
Aracını tamire getiren bay-bayan kime gidecek? Aradığı adresi nasıl bulacak? Nerede bekleyecek? Nerede tuvalete gidecek? Böyle yere müşteri gelir mi? Esnaf para kazanabilir mi?
Site yönetim başkanı Ahmet Toprak'ı ( As Ahmet ) ziyarete gittim. Uzun uzun konuştuk bir dokundum bin ah işittim. Öyle dertli ki…
Her şey karmakarışık burada, bu şekilde düzeltilmesi de imkansız. Sitenin buradan kaldırılmasından başka hiçbir çözüm üretemedik.
Belediye başkanımız Alaattin Yılmaz buraya el atmış ve çalışmalar başlatmıştı.
Bu çalışmaların hızlandırılması ve desteklenmesi lazım.
Gerçek sanayi esnafı maddi kaybı olsa da daha sağlıklı, temiz ve iyi koşullarda çalışmak istiyor.
Çatlak seslere kulağı tıkayıp doğru olanı yapmak ilerde orada çalışan esnafında Bolu'nun da yararına olacağını düşünüyorum.
03.11.2010