TEK KOLLU BOKSÖR CİHAT VURUCU JÜBİLE YAPTI.
Evet inanılmaz tek kollu boksörün Cihat Vurucunun jübile haberi (12.Mayıs.1987)
İnanılmaz. Yaşı tamı tamına 79 boksu bıraktıktan yıllar sonra Türkiye’nin “tek kollu boksör’ü Cihat Vurucu sade bir jübile yaptı, hem de biletini gişede kendi satarak, 13 yaşında İstanbul’daki Fatih İhtisas ( Eski Kumkapıspor) kulübünde boksa başlayan Cihat Vurucu’nun içindeki hicran olimpiyatlara gidememektir. 1936 yılında Galatasaray’a transfer olan Vurucu, şöhreti rahmetli Eşref Şefik’in fikri ile Milli Takım Olimpiyatlarına götürülmeyince üzüntüsünü bu yıllara kadar içinden atamamış. 1937’de kilo düşmek için Bursa’ya giderken geçirdiği kazada kolunu kaybetmesine rağmen 9 maç yapmış,7’sini nakavtla kazanırken 2’si berabere sonuçlanmış. 1946’da Federasyon kurulunca tek kolla boks yapması yasaklanınca antrenörlüğe başladı.İstanbul Boks İhtisas, Kırıkkale ,Eskişehir’de antrenör olarak çalıştıktan sonra 1969’da Bolu’ya geldi. Bolu Bölgesi boks takımı 2 defa Türkiye Şampiyonu yaptı.
“Boksörlere sürekli gıda yardımı yapılmalıdır. Eskiden dövüşçü boksör vardı, şimdikiler ise vur-kaçcı, onun içinde nakavtlar kayboldu . Kampa alınınca yapılan gıda yardımı yetersiz diyen tek kollu koca boksör Cihat Vurucu , yolun açık olsun.
BOLU LİNYİTLERİ KÖMÜR İŞLETMELERİ MÜESSESESİ FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR
Bolu Linyitleri mi ? Bir zamanlar vardı,satıldı özelleşti (12 Mayıs 1987)
Bolu Linyitleri Kömür İşletmeleri Müessesesi’nin Mengen bölgesinde işletmekte olduğu kömür ocaklarının, ilgili kanun gereğince özel sektöre devredilme hazırlıkları devam ederken, işletmenin lağvedileceğine dair dedikodular ortaya atılmıştır. Bu konuda ilgililerden öğrendiğimize göre, müessesenin kaldırılması diye bir konunun mevcut olmadığı, özellikle kısa bir zaman önce Bolu’da yeniden kurulmuş olan teşkilatın daha verimli bir hale gelmesi için gereken hazırlıkların bilhassa Göynük Ocakları’ndaki keşif çalışmasının devam ettiği, ileriki tarihlerde Mengen bölgesinde yeni ocakların açılması için gereğinin yapılacağı ifade edilmiştir.
DYP İL BAŞKANI FİKRET ÖZUĞUR’UN GAZETEMİZE CEVABI
28 Nisan 1987 tarih ve 50 sayılı nüshanızın 3. sahifesinde yorum başlıklı yazıda:(12.Mayıs 1987)
DYP Bolu Teşkilatı’nın pasif olduğunu öne sürenlerin olduğundan bahisle Sayın hemşehrimiz Doktor Kemal Demir’in partinin başına geleceği sizin tabirinizle tevatüründen bahsedilmektedir. Malumunuz olduğu üzere iddialar subjektiftir. Kimine göre faal olan, kimine göre faal değildir. Particilik de maalesef ben olsam şunları şunları yapardım şeklinde tenkit yapılmamakta. Sadece yapılmıyor şeklinde dedikodular üretilmektedir. Genç yazarınız zaman içinde elbette bunları öğrenecek ve tevatür üzerine yazı yazmayacaktır. Pek muhterem hemşehrimiz Sayın Doktor Kemal Demir’in parti teşkilatının başına gelmesini kim istemez ki. Ama bunca hizmetten sonra bu tevatür dahi olsa düşünülüp kaleme alınır mı? Sayın Doktor Kemal Demir’in hemşehri ve dostlarına DYP saflarına katılma talimatı verdiği memleketin kurtuluşunun Sayın Süleyman Demirel’le ancak mümkün olduğu kanaatinin artık kendisinde yerleştiğini ve kısmet olursa Bolu’yu sıkıntıya sokmamak için İstanbul’dan ve DYP saflarından seçime katılacağını söylemiştir. Ama bu tevatür değildir.
Meyveli ağaca taş atarlar, Bilmem meyve vermeye başladık mı? Bu vesile ile size ve yazı ailenize, çalışmalarınıza saygılar sunuyorum.
Fikret Özuğur
DYP İl Başkanı
DOSTLUK BU MU?
Maç olurda ,kavga olmaz mı? Olmaz,olmasın derler ama neticede gene kavga çıkar. (12.Mayıs 1987)
Alpagutbey- Yukarısoku maçının bitiminde, fotoğraflarda görülen olaylar yaşandı. Köy maçlarının amacı nedir biliyor musunuz? Bu nasıl dostluktur? Tertemiz mücadele veren futbolcuların, güzel duygularını kirleten seyircinizi getirmeyin Karaçayır’a. Bizler yetenekli gençleri futbol dolu mücadeleyi güzel golleri seyretmek istiyoruz. Yumrukları, küfürleri, öfkeyi değil.