Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  “Hırsızlığın çözümü hurdacıları uyarmak” www.boluweb.com | Paylas
8.2.2011 09:37:09
“Hırsızlığın çözümü hurdacıları uyarmak”

 Beygaz'ın Sorumlu Müdürü Evren Tepelioğlu, ev ve işyerlerinin doğalgaz tesisatlarında kullanılan bakır topraklama çubuklarının hırsızlığı ile ilgili açıklama yaptı.

HABER: ZEKİ ERCİVAN

Doğalgaz hattı ile apartman şebekelerinin bağlantı noktalarında statik elektriğin doğalgaz şebekesine zarar vermemesi ve hayati bir tehlike ortaya çıkmaması için ev ve işyerlerine topraklama çubukları bağlanıyor. Topraklama çubukları bakır gövdeleri ve maddi değerleri nedeniyle uyanık hırsızların bir numaralı tercihi haline geldi. Konuyla ilgili görüşme yaptığımız Beygaz'ın Sorumlu Müdürü Evren Tepelioğlu, yaşanan bu hırsızlık olaylarının önüne geçmek için Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin bu çubukları satın alabilecek hurdacıları uyararak önlenebileceğini söyledi. Tepelioğlu ayrıca bakır topraklama çubuklarının betonlanarak korunabileceğini ifade etti.

BETONLAMA EN GÜZEL ÇÖZÜM

Topraklama çubuklarının korunması ile ilgili açıklama yapan Tepelioğlu “Biz topraklama çubuklarının betonlanmasını tavsiye ediyoruz. Diğer türlü muhafazasının yapılabilmesi mümkün olmuyor. Farklı yöntemler uyguladık topraklama çubuğunu boruya doladık yere topraklama çubuğunun farklı şekillerde çakılmasını denedik. Ama bütün aldığımız bu önlemler hırsızları engellemedi. Kolay kolay bu durumun önüne geçebilmek mümkün değil o nedenle topraklama çubuğunun montajının yapılmasının ardından betonlanması üzerinin kapatılması en güzel çözüm” dedi.

SÖZLÜ UYARIDA BULUNUYORUZ

Tepelioğlu, topraklama çubuklarıyla ilgili sözlü uyarılarda bulunduklarını belirterek “Bu konuda sorumluluk apartman yöneticilerine ait. Biz belirli aralıklarla bu işin kontrollerini yapacağız. Şuan boşta gördüğümüz ev ve işyerlerinde sözlü uyarıda bulunuyoruz ancak sayaç okuma sırasında tüm binalar yeniden kontrol edilecek. Eksik tespit edilenlere bir yazı tebliğ edilecek ve verilen süre içersinde gerekli tedbirin alınması istenecek.

HER ELEMANIN BİR GÖREVİ VAR

Doğalgaz şebekesinde kullanılan bütün ekipmanların önemli olduğunu söyleyen Tepelioğlu “Doğalgaz borularında oluşabilecek statik elektriğin oluşması ve hayati bir tehlikesinin ortaya çıkmaması için ev içine yerleştirilen kombilerde statik elektriği önleyici bir sistem var. Ancak apartman girişinden itibaren borulardaki statik elektriğin giderilmesi için bu topraklama çubuğu devreye giriyor. Yani bizim oluşturduğumuz sistemde her elemanın bir görevi var. Görüntü olsun diye o eleman yerleştirmiyoruz. Olurda binanın herhangi bir yerinden elektrik akımı olursa o çubuk elektriği toprağa aktarabilsin kısa devre yapsın ve sigortaları attırsın diye bulunuyor. Herhangi bir kıvılcım riskini önlüyor. Kıvılcım durumunda risk ortamı doğar büyük sorun olur. Can güvenliği için kullanılması gereken ekipmanlardan biri” dedi.

MENFEZLERİ KAPATMAYIN

Tepelioğlu açıklamasının devamında doğalgaz şebekesinde kullanılan diğer ekipmanlara dikkat çekerek “Topraklama çubuğunun dışında havalandırmalar ve menfezlerle ilgili şunu söylemek istiyorum menfezlerin kapatılmaması gerekiyor. Kullanıcılarımız açık menfezden soğuk geldiğini düşünüp kapatmak isteyebilir ancak o menfez olası bir kaçak anında tahliye işlemenin gerçekleşmesi için konmuştur. Menfezlerin kapatılmaması gerekiyor. Sistemdeki bütün elemanların doğru şekilde kullanılması gerekir” dedi.

SATIN ALMAZLARSA HIRSIZLIK OLMAZ

Yaşanan hırsızlık olayları ile ilgili alınması gereken tedbirlere değinen Tepelioğlu “Emniyetin bu konuda tedbir alması gerektiğini düşünüyorum. Bu topraklama çubuklarını çalan kişiler Bolu’dadır ve muhtemelen bu çalınan çubuklar hurdacılara satılıyordur. Emniyetin hurdacılara uyarıda bulunup bu tip ekipmanları satın almayarak bu hırsızlığın önüne geçmesi sağlanabilir. Bu konuda vatandaşın kendisinin tedbir alması gerekiyor” dedi.

Bu haber 1704 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi