Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Bir devrin sonu www.boluweb.com | Paylas
14.2.2011 09:22:58
Bir devrin sonu

 Kızılay'ın dün yapılan olağanüstü kongresinde yaklaşık 24 yıldır görevini sürdüren Başkan Yılmaz Özarslan, koltuğunu Hayri İnceayan'a bıraktı.

HABER: ZEKİ ERCİVAN

Yapılan olağanüstü kongrede her iki aday kıyasıya rekabet etti. İnceayan yaptığı konuşmada Özarslan'la ilgili sert eleştirilerde bulundu. İnceayan yaptığı açıklamada “ Artık değişim zamanı gelmiştir. Sayın Özarslan bu güne kadar yönetimi hiçe sayarak kurumu ben yaptım oldu mantığıyla yönetmiştir. Siz değerli kurum üyelerimizi de memur gibi görmektedir. Sayın Başkan yedi kişilik yönetim kurulu üyelerimizi bile hiçe sayarak, sadece ikisiyle birlikte ihtar çekip hesap soruyor. Ben oyla seçilmiş biriyim. Böyle bir hakkı nereden alıyorsun Sayın Başkan, kendini padişah mı sanıyorsun?” dedi. İnceayan eleştirilerine şu şekilde devam etti “Ben 24 yıllık Başkanım diye, görüş ve öneri diye açıklamalar yapıyor ama kendisi usul bilmiyor, yönetmeliği bilmiyor. Ben sizinle bu görevi ne kadar uzun süredir yaptığınıza değil, bu konuda yeterli bilginizin olup olmadığı ile ölçmek isterim. Kızılay'da küçük olsun benim olsun mantığıyla hareket ediyorlar” dedi.

KİMDEN VE NEDEN KORKUYORSUN SAYIN BAŞKAN
İnceayan kurumun mali gelir gider tablosunun üyelere gösterilmediğini söyleyerek “Beş aydır kurumumuzun gelir gider tablosunu ısrarla istememize rağmen Sayın Başkan hesapları önümüze getirmemiştir. Kimden ve neden korkuyorsun Sayın Başkan, bu hesapların bizim elimize geleceğini ve bu belgelerin ortaya çıkacağını hiç mi düşünmedin Sayın Başkan? Siz değerli üyelerimizden toplanan paralarla personele gıda alımı yapılmıştır. Bu alımların yapıldığı yerin büyük ortağı da meğer bizim başkanmış. Sayın Başkan kendi firmasının mallarını Kızılay'a satmaktadır. Son iki yıl içersinde kendi firmasından Kızılay'a 15 Bin TL'lik satış gerçekleştirmiştir.” diye konuştu.

NE ZAMAN DOĞRU BİR PROJE GETİRMİŞ
İnceayan açıklamasının sonunda aday olmasıyla ilgili gerekçeyi şu şekilde tarif etti: “Sayın Başkan'la bu konularda ayrı düştüğümüz için ben bugün burada aday olduğumu açıklıyorum. Sayın Başkan bizim hakkımızda 'Sürekli karşı çıkıyorlar' diyerek, çeşitli yerlerde çeşitli ifadeler kullanmıştır. Sayın Başkan ne zaman doğru bir proje getirmiştir de biz kendisini ve yapılacak işi onaylamamışız? Kızılay'ımızın ihtiyaç duyduğu kan bankasının yapımı için şuan ismini açıklamayacağım bir hayırseverimizden 200 bin TL'lik yardım sözü aldım. Biz Kızılay'a daha etkin bir şekilde hizmet etmek için talip oluyoruz. Başkan kapalı kapılar ardında toplantılar yapıp, kendi bildiği gibi kararlar almaktadır. Ben burada şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceğime söz veriyorum”

KIZILAY'DA ÖRNEK TİP PROJE OLARAK KABUL EDİLDİ
İnceayan'ın yaptığı eleştirilerin ardından Yılmaz Özarslan konuşma yapmak için kürsüye çıktı. Özarslan yaptığı konuşmada “1960 yılında çok zor şartlar altında şuan ki yönetim binasını yaptırdık. Bolu'ya bir kan merkezi yapabilmek için çok mücadele verdik. Ancak bu konuda başarılı olamadık. Bizde bir otobüsü modern bir hale getirerek, bugüne kadar toplanan kanın iki katını toplamayı başardık. Afet depolarının kurulmasıyla ilgili Kızılay Genel Merkez'de karar alındıktan sonra Bolu'ya da bir afet deposu kurmak için çalışmalara başladık. Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'ın Kızılay'a tahsis ettiği araziye acil afet deposunu kendi imkanlarımız ve hayırseverlerimizin yardımıyla yaptık. Acil afet deposu Kızılay'da örnek tip proje olarak kabul edildi” dedi.

ÖZÜR DİLEMEK İSTİYORUM
Özarslan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kızılay bugünkü noktasına kolay gelmedi. Bu başarı sadece benim başarım değil. Bu güne kadar Kızılay yönetimlerinde yapmış oldukları çabaların sonucudur. Huzurunuzda bütün bu alanda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca konuşmamın bir yerinde özür dilemem gereken kişiler var. Çünkü onlara vakit ayırmam gerekirken, bu zamanı Türk Kızılay'ına seve seve gönül rızasıyla gururla harcadım. Sevgili eşimden çocuklarımdan torunlarımdan onlara yeteri kadar vakit ayıramadığım için özür dilemek istiyorum”

PROJENİN YÜZDE DOKSANINI HİBE OLARAK KARŞILANACAK
Özarslan kurumun yaptığı projelerle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bitirmemiz gereken iki önemli proje var. Bu projelerden biri Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne ait boş araziye kan merkezi yapacağız. Bu baharda temel atma çalışmalarına başlayacağız. Gurur duyacağımız bir proje olacak. Toplam maliyeti ise 30 Milyon Euro. Türkiye'de ve Avrupa'da örneği olmayan Yaşlılar Köyü projesi için yabancı bir vakıf ile anlaşmış bulunmaktayız. Gerçekleşecek projenin yüzde doksanını hibe olarak karşılanacak. Projenin yer tahsisi konusunda çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bütün bu projelerin hayata geçebilmesi için ve yönetimde güven tazelemek için olağanüstü kongreye gittik ve şuan huzurlarınızdayız. Yeni ekibimizle bunları gerçekleştireceğimizi düşünüyorum”

BU DURUMA YÖNELECEK İNSAN MIYIM? 
Hakkındaki iddialara cevap veren Özarslan, “Biz yıllar önce çok zor şartlar altında bir fidan diktik. Şimdi ağacımız büyüdü meyveler arttı. Bu ağacın meyveleri düşürülmeye çalışılıyor. Tabi ki bu durum olacaktır. Biz zaten bu kurumu dostlarımız için, insanlarımız için bu hale getirdik. Ama burada ağacı kurutana kadar yapılmak istenen girişimler var. Eğer siz bu ağacın kurumasını istiyorsanız, alın elinize baltayı vurun sayın üyeler. Ya da hep beraber destek verin ağacağımızda daha fazla meyve büyütelim. Sizin bize emanet ettiğiniz kurumun, her kuruşunu namus gibi saklayacak bir yetenekte ve bu şekilde bir duruşa sahibiz. Bizim üç beş kuruşa tenezzül etmeyeceğimizi 25 yıl içersinde gösterdik. Bu yıl mı bunu değiştireceğiz? 25 yılın meyvesini toplarken bu güzellikleri yetiştirirken, bu duruma yönelecek insan mıyım?

TENEZZÜL ETMEM 
Kızılay personeline dağıtılan paralarla ilgili açıklama yapan Özarslan, “2 Bin 800 Lira'nın personelimize dağıtılmasıyla ilgili yönetim kurulunda karar aldık. Yedi personelimize gıda parası olarak dörder yüz lira para verdik. Damadıma ait marketin yeri iyi olmadığı ve işleri iyi olmadığı için iş yerinde olan mallar başka bir markete gönderilecekti. Bende o mallar başka bir yere aktarılacağına, bu durumdan kendi personelimiz faydalansın istedik. Dört yüz liralık para ile beş yüz elli liralık, altı yüz liralık mal alsınlar dedik. 12 milyon liranın üstünde mal varlığına sahip bir Kızılay'ın başındaki yönetim kurulunun ve başkanının bu şekilde bir şeye tenezzül etmeyeceğini herkes bilir.” ifadelerini kullandı.

AYIP ETTİN 
Özarslan açıklamasının sonunda “Evet, kurumun beş aydır gelir gider tablosunu ben mi vereceğim, yoksa bu işlerden sorumlu görevli personel mi verecek? Evet, beş aydır bu işi yapan çalışanımız, bu verileri girmediği için bu raporları vermedi ve bizde yönetim kurulu kararıyla personelin işine son verdik. Burada küçük hesaplar peşinde koşarak hakkımda yapılan değerlendirmelerle ayıp edilmiştir. Ben bu tarz bir değerlendirmeyi Kızılay'ın içinde bulunan birine yakıştıramadım” diye konuştu. 
Özarslan'ın konuşmasının ardından her iki başkan adayının oluşturduğu listelerin oylanmasına geçildi. Yapılan oylama sonucu Hayri İnceayan 112 oy alırken, Yılmaz Özarslan 85 oy aldı. Ayrıca 2 oy geçersiz sayıldı. Bir oysa boş çıktı.


OKUR YORUMLARI ________DOKUZUNCU KÖYLÜ________ 14 Şubat 2011 00:14:28 Valla onu bunu bilmem ne mübareği nede ÖZASLANI..! ama bütün şehirde dolanan bir dedikodu var, aynen şöyle KIZILAYIN BANKADA 2 TİRİLYONU VAR 2 TİRİLYONU VAR...:! eee boşuna dememişler BAL TUTAN PARMAĞINI YALAR diye..:) ne diyelim hayırlı olsun..! _______UĞUR ÇİLOĞLU___________ 13 Şubat 2011 21:00:25 Hayri Beyi tebrik ediyorum. Başarılar Dilerim... ________SUAT CARLI____________ 13 Şubat 2011 20:59:05 Tebrikler Hayri. Hayırlı uğurlu olsun. Allah kolaylık versin. Sevgi ve selamlar. ____________HALİL İBRAHİM YAMAN________ 13 Şubat 2011 20:35:54 sonuçta görev "toplumsal" olunca biraz daha önem vede anlam kazanıyor... Ve böylesi görevlerde gençler devreye girmeli ki; onların, daha aktif vede enerjik olarak katkılarının daha fazla olacağını düşünüyorum!.. Ben Hayri İnceayan'ı böylesi önemli toplumsal bir göreve gelmesinden dolayı tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum!.. Kızılay gibi tüm kurumlarımızdaki uzun süreli görevler gençlerle el değiştirmelidir ve genç arkadaşlarımız bunlara talip olmalıdır.. 

 

Bu haber 1838 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi