İran’da başlayan bir aşk hikâyesi Bolu’da mutlu sona ulaştı. Bahareh ve Farid isimli iki genç Bolu’da dünya evine girerken, birbirlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan çift, hikâyelerini Bolu Express muhabiri ile paylaştı.
Çift, İran’da yaşarken, Hıristiyan olmaları gerekçesiyle gördükleri dini baskılar nedeniyle irtica başvurusu yaptı. Birleşmiş Milletler iki genci Türkiye’ye gönderme kararı verdi. Ancak, iki gençten Farid Aksaray’a, Bahareh ise Bolu’ya yerleştirildi. Birleşmiş Milletler kararınca ayrı düşen iki genç, hasrete 6 ay dayanabildi. Evlenme kararı alan çiftin çektiği sıkıntılara bir yenisi ise tamda o anda karşılarına çıktı.
Şahit bulamadılar
Çift, evlenmek için Bolu Evlendirme Dairesine başvuru yaptı. Ancak, kimliklerinde yazan “Vatansız” ibaresi nedeniyle kimse onların nikâh şahidi olmak istemedi. Çift, başvurdukları herkesten ret cevabı alınca nikâh memuresinden yardım istedi. Sorun, nikâh memuresi Eylem Gökmen’in çifte yardımcı olabilmek için bir akrabasından ricada bulunmasıyla sona erdi. Gelin ile damadın şahitliklerini, Eylem Gökmen’in bir akrabası ile çiftin tercümanlık işlerinde yardımcı olan bayan bir yetkili yaptı.
30 yaşında ki Farid ile 24 yaşındaki Bahareh, karşılaştıkları zorluklara rağmen, tüm engelleri aşarak dünya evine girdi. İkisi de bayan kuaförü olan çift, aradıkları mutluluğu Bolu’da bulurken, nikâh defterinden çektikleri mutluluklarının tapusu niteliğinde ki bu fotoğrafı da gazetemizle paylaştı.
“Vatansız” ların evlenmesinde sorun yok
Bahareh ve Farid gibi, Tüm resmi evraklara sahip ve Türkiye’ye yerleştirilen “Vatansız” olarak nitelendirilen kişilerin evlenmelerinde, evlendirme yönetmeliğinin 13. Maddesinde yer alan “Vatansız veya mültecilerle, vatandaşlık durumu muntazam olmayan yabancıların müracaatları evlendirme memuru tarafından kabul edilir” ifadeleri gereğince herhangi bir yasal engel bulunmuyor.