Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  AVUKAT REŞAT BULUT; “BOLU MAHVEDİLDİ, BOLU KATLEDİLDİ” www.boluweb.com | Paylas
18.2.2013 08:46:10
AVUKAT REŞAT BULUT; “BOLU MAHVEDİLDİ, BOLU KATLEDİLDİ”

 Av. Reşat Bulut, Bolu Belediyesi'nin 18 Madde uygulamaları ile ilgili Bolu Gündem' e konuştu. Bulut , “ Uygulamaların sonu bir kısım emlakçılara rant kazandırır. Belediyenin buna alet olmaması gerekir” dedi.

Yaptığı açıklamada, Bolu'yu bir gemiye benzeterek,” Geminin kaptanı gemiyi ne kadar başarılı kullanırsa hepimiz o kadar rahat ederiz, Ama kaptan acemilik yapar gemiyi sağa sola yalpa yaptırır bir yerlere çarptırırsa gemideki bütün yolcular bundan zarar görür” dedi. 

BOLU'NUN YERLEŞİMİ HATALIDIR
Bulut, Şehir merkezinin E5 üzerine kaydırılmaya çalışıldığını söyleyerek, “ Bir şehrin şehir içi aksı, ana yol doğu batı doğrultusunda olursa, bu yolun kuzey kısmı güneş alır ve cıvıl cıvıl olur. Ama güney kısmı ise sönük kalır. Bu yolun sağındaki ve solundaki dükkânların kira miktarlarından da görebiliriz. Yolun kuzey kısmında 100 liraya kira veriliyorsa, güneş görmeyen yerler 20 25 liraya kiraya verilir. Bu tabiî ki sadece bu günkü belediye yönetiminin sorunu değil. Bu Bolu'da görev yapan bütün başkanların sorumluluğundadır. Bolu'nun yerleşimi hatalıdır. Şimdi gözlemlediğim kadarıyla şehir merkezini E 5 üzerine kaydırmaya çalışıyorlar. Fakat unutulmamalıdır ki izzet Baysal Caddesindeki sorunlar E5'te de yaşanacaktır. Şehir içi aksının kuzey güney ekseninde olması gerekir ki, yolun her iki tarafı eşit anlamda güneş alsın. Kuzey güney istikametinde adaların oluşturması halinde oradaki bütün binalar güneş alır ve hepsi sağlıklı yaşam alanları olarak kabul edilir” dedi. 
“18 uygulamalarının çokta sağlıklı olmadığını sadece emlak alım satımı yapan emlakçılara komisyonculara rant sağlamaya yönelik olduğunu düşünüyorum”

BOLU GÜZELLEŞMİYOR, AKSİNE ÇİRKİNLEŞİYOR
Şuandaki duruma göre kuzeye yapılan binanın güneşini kuzeye yapılan bina kestiği için kuzeydeki bina güneş alamıyor. Ve buda oradaki kişilerin mağduriyetine sebep oluyor. Belediyemiz kâğıt üzerinde sürekli olarak 18 uygulaması yapıyor. Bolu güzelleşmiyor bana göre Bolu çirkinleştiriliyor. Hala daha doğu batı eksenli ana yollar oluşturuluyor. Harita üzerinde 18 uygulamakla ben yaptım oldu ile olmaz bu iş. 18 uygulanan bölgelerin mutlaka, derhal alt yapılarının yapılması gerekir. Şimdi bunlar yapıldıktan sonra hızla buraların yollarının açılması gerekir. Gel gör ki bizim belediyemiz sürekli muhtelif yerlerde 18 uyguluyor.

FİLİZ MAKARNA'NIN KARŞUŞINDA BİLE '18' UYGULANIYOR
Filiz makarnanın karşısında bile 18 uyguladığını duydum. İzzet baysal yolu üzerinde 18 uygulaması olduğunu duydum. Ama hiç birinde ne parsel belli ne alt yapı yatırımı var. Bunun sonu bir kısım emlakçılara getirim kazandır. Belediyenin buna alet olmaması gerekir. Bu itibarla ben 18 uygulamalarının çokta sağlıklı olmadığını sadece emlak alım satımı yapan emlakçılara komisyonculara rant sağlamaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Bunları konuşmak benim de en doğal hakkımdır. 

“ÖNCE SAĞLIK SONRA ESTETİK”
Sözlerine “ Bolu'da basına yansıdığı kadarıyla 154 binanın çok acil yıkılması gerektiği ifade ediliyor. Geçenlerde bir dershane açılacakmış, binası çok hasarlı olduğu için ruhsat verilmemiş. Verilmemişte neden bu binayı bu zamana kadar yıkmamışlar” diye devam eden Bulut, “ Şimdi Şanzelize olarak nitelendirilen İzzet Baysal Caddesi'nin güzelleştirme çalışmaları ile güzelleştirilmiyor. Biz doğal yol istiyoruz, biz tabi bir yol istiyoruz. Bu yolun yapılması hiçte şık olmadı Bolu bu yönden de çirkinleştirildi güzelleştirilmedi. Bana göre önce sağlık gelir, insanların koruması gelir, estetik değil. Bolu ciddi bir deprem görmüştür. Ama maalesef belediyemiz bunlarla meşgul olmak yerine Şanzelize peşinde koşuyor. Şanzelize de trafik akışı vardır. Böyle Şanzelize olmaz. Bunlara gülüyorum zaman zaman. 

KENT MEYDANININ TRAFİĞE KAPATILMASI DAVASINI TEMYİZE TAŞIDIM
Sayın Belediye Başkanımız Valiliğin karşısını kapattı. Ben bu yönde dava açtım olumsuz sonuçlandı şuanda temyiz aşamasında eğer burası otopark olacaksa neden kapatıldı. Otopark olacaksa bu yol neden kapatıldı. Sayın Başkan ben yaptım oldu düşüncesini artık bırakıp çevre koşullarını düşünerek uygulamalar yapmalıdır” dedi. 

BOLU MAHVEDİLDİ, BOLU KATLEDİLDİ
18. Madde'nin gereği gibi uygulanmadığının altını çizen Bulut, “ Halk mağdur ediliyor. Sağlık Müdürlüğünün önünden devam eden yol 18 uygulanan alanda parsellerin içine girmiş ve şimdi düzeltilemiyor. Belediyemiz ve Başkanımız neden bunları çözmüyor anlamak mümkün değil. Bu ekibin bilinçli olduğunu ifade etmenin çokta kolay olmadığını düşünüyorum. 18 için çok ciddi ölçümler yapıp, bu günü kurtarmaktan çok 50–100 sene ilerisini görerek 18 uygulaması yapılır. Şehir yönetimi kent yönetimi hafife alınacak bir uygulama değildir. İzzet Baysal Caddesinin doğu batı ekseninde yapılması Bolu'yu mahvetmiştir ve yenileri bunu devam ettirmiştir. Bolu mahvedildi Bolu katledildi. Bunda sadece şimdiki Belediye Başkanının değil, tüm Belediye Başkanlarının günahı sorumluluğu var ben bunlara itiraz ediyorum.

BOLULU OLMAMA RAĞMEN ŞEHRİ TANIMAKTA ZORLANIYORUM
Bolu, maalesef betonlaştırıldı. Bolulu olmama rağmen şehri tanımakta zorlanıyorum. Şanzelize, otopark: bunlara harcayacağı parayla 150 binayı yıkıp yapabilirdi. Acaba fazla şey mi bekliyorum belediyeden bilemiyorum. Şimdi söylediklerimin doğru olduğunu ve mutlaka böyle yapılmasını söylemiyorum. 18. madde uygulamalarından benim herhangi bir menfaatimde yok zararımda yok ama uygulanıyorsa bu aksların kuzey güney doğrultusunda olması mutlaka şart. Büyük önderimiz Mustafa Kemal, Ankara Kızılay yolu 200 metre olacak dediği zaman herkes itiraz etmiş, bakın şimdi o yol da ihtiyacı karşılamıyor. Samimi olalım. Ben bunu bekliyorum” dedi.

 
 
Bu haber 1528 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi