Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  MECLİS ÜYELERİNDEN TEPKİ www.boluweb.com | Paylas
MECLİS ÜYELERİNDEN TEPKİ

 

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu'nun Bolu'da yatırım yapmak isteyen girişimcilerin İl Genel Meclis üyeleri tarafından küstürüldüğünü açıklaması, İl Genel Meclisi üyelerine hitaben “bu insanların ufku açık olmalı sözleri Meclis'te şok etkisi yarattı. İl Genel Meclisinin Çarşamba günü yapılan oturumunda Mengen İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Nuri Gürsoy, konuya ilişkin söz aldığı konuşmasında Meclis Başkanı Mücahit Kutlu'ya, BTSO Başkanı Semercioğlu'na meclisi temsilen cevap verilmesi gerektiğini söyledi. Gürsoy “Benim ufuk çizgim Semercioğlu'nun hayal ufkuna dahi dünya ile güneş arasındaki mesafe kadar fark atar” dedi.

Bolu TSO Başkanı Emin Semercioğlu'nun İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal'ın TSO ziyaretinde İl Genel Meclisi'ne yönelik yaptığı açıklamalar İl Genel Meclis üyelerinin tamamından büyük tepki aldı.

Semercioğlu, Ahmet Baysal'a yakınan ifadelerle yaptığı açıklamada, Bolu'nun yatırım için kısıtlı alana sahip olduğunu belirtmiş, bu kısıtlı alanda yatırım yapmak isteyen girişimcilerin ise İl Genel Meclisi üyeleri tarafından küstürüldüğünü iddia etmişti.

Ak Parti ve CHP üyelerinden oluşan Meclis toplantısında,bazı üyeler yaptıkları açıklamalarla Semercioğlu'na sert eleştirilerde bulundu.

Oturumun son bölümünde gündem dışı söz alan Mengen İlçesi İl Genel Meclisi Üyesi ve Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Mustafa Nuri Gürsoy, konuya en tepkili isim oldu.
Mustafa Nuri Gürsoy, “BTSO Başkanı Semercioğlu'nun “İl Genel Meclis üyeleri Bolu'ya gelen yatırımcıyı küstürmemeli. Bu insanların ufku açık olmalı. Biz burada çok sıkıntı çekiyoruz. Bazı yatırımcılarında morali bozuluyor. Çünkü onlar (İl Genel Meclis üyeleri) yatırım yapmış, fabrikası olan insanlar değil. Hemen parayı fazla alalım diyenler var. Bunlar yanlış. Yatırımcıyı küstürmemek gerekiyor. Evet, bazı yerlerde muhafazakarlık yaparsın ama her zaman değil. İnsanın ufkunun geniş olması lazım. Burada yatırım yapan insan, parasını yine Bolu'ya harcayacak. Her şekilde Bolu kazanacak” şeklindeki açıklamalarını meclis üyelerine okuyarak, tepkisini dile getirdi.

GÜRSOY: “BENİM UFKUM SEMERCİOĞLU'NUN HAYALLERİNDEN DE ÖTE”

Mengen İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Nuri Gürsoy, açıklamalarından dolayı Semercioğlu hakkında şunları söyledi: “Ne demek oluyor bu sözler? Ben bu açıklamaya çok üzüldüm. Talihsiz, yersiz ve mesneti olamayan bir açıklama bu. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu ve Bolu şehrimiz adına büyük mahcubiyet duydum. İl Genel Meclisi üyeleri hakkında yapılan bu açıklamalar oldukça talihsiz. Semercioğlu'nun İl genel Meclisi üyelerini hedef alarak yaptığı 'ufukları geniş olmalı' şeklindeki açıklamaları en hafif tabirle ayıp olmuştur. Böyle bir yakıştırmayı, böylesi bir yapıştırmayı ve ufuk çizgisi anlayışıyla kurduğu cümleleri kınamak istiyorum. Ufkun genişliğine gelecek olursak; şahsen benim ufuk çizgim Sayın Emin Semercioğlu'nun hayal ufkuna dahi dünya ile güneş arasındaki mesafe kadar fark atar. Bu kadarda iddialıyım.” 

Gürsoy, kendilerini temsilen İl Genel Meclisi Başkanı'nın Semercioğlu'na muhakkak yanıt vermesi gerektiğini savunarak sözlerini tamamladı.

LAÇİN: “ÖNÜNE HER MİKROFON KONULAN HER KONUDA YORUM YAPIYOR”

Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyesi ve İmar Bayındırlık Komisyon Başkanı Taner Laçin'de Meclis Başkanı'ndan söz alarak konuya dair yaklaşımını gözler önüne serdi ve Semercioğlu'na büyük eleştirilerde bulundu. Laçin, “Yönetici pozisyonundaki arkadaşlarımız önlerine her mikrofon konduğunda hemen hemen her konuda yorum yapabilme iradesini kendilerinde hissediyorlar. Daha sorumlu, hatta daha yapıcı eleştirilerini sunarlarsa bu kimseler oluşabilecek polemiklerinde önüne geçmiş olurlar. Hepimizin buradaki amacı Bolu'ya bir şeyler kazandırabilmektir. Bolu küçük bir yer ve yatırımcılara sunabileceğimiz alanlarımızda oldukça sınırlı. Bu konuda da oldukça seçici davranmamız kadar da doğal bir şeyin olamayacağını düşünüyorum. Bolu'ya yapılabilecek kötü bir yatırımında sorumluluğunu alan insanlarız. Bu anlamda açıklamaları ben talihsiz olarak değerlendiriyorum ve bu açıklamalarımı da, bizlerin hedef alındığını düşündüğüm için yapıyorum. Meclisimizin bu konuyla ilgili geniş çaplı bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu aydınlatması gereğine inanıyorum” diye konuştu. 

SERÇE: “SEMERCİOĞLU, GÖRÜŞ BELİRTMEDEN ÖNCE SORULARIMA YANIT VERSİN!”

Laçin'in ardından söz alan bir başka meclis üyesi Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi İlhan Serçe ise, “Bende bu yüce meclisin bir üyesiyim. Hakkımızda eleştirilerde bulunan Emin Semercioğlu'na sormak istiyorum. Acaba kendisi bir gün oturumlarımıza katılıp, bizleri ziyaret etmiş midir? Veya Bolu'yla ilgili konularda gelip bizlerden bilgi almış mıdır? Emin Semercioğlu, hakkımızda görüş belirtmeden önce bu soruların yanıtlarını açıklamalıdır” dedi.

KUTLU: “ PERŞEMBE GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI YAPACAĞIZ”

Ak Partili bu üç meclis üyesinin ardından konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu, Semercioğlu'nun açıklamalarını talihsiz olarak yorumladı. Kutlu, “Bu konuyla ilgili Perşembe günü bir basın açıklaması düzenleyeceğiz.” Dedi.

TOMBAK: “SEMERCİOĞLU ÖZÜR DİLEMELİ”

Semercioğlu'nun açıklamalarına bir tepki de CHP li meclis üyesinden geldi. Semercioğlu'nun açıklamalarına ilişkin tepkisini ortaya koyan Erdal Tombak ise, “Meclisimize yönelik böyle bir tutumla ilk defa karşılaşıyoruz ve açıklamaları kınıyoruz. Emin Semercioğlu açıklamaları sonrası bizlerden özür dilemelidir” dedi.



Bu haber 2721 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi