Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  COŞKUN: ÜNİVERSİTENİN ADAYIYIM www.boluweb.com | Paylas
11.2.2010 09:15:04
COŞKUN: ÜNİVERSİTENİN ADAYIYIM

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, gazetemize yaptığı açıklamada, yapılan seçimi ve hakkında yapılan soruşturmayı değerlendirdi. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun yaptığı açıklamada, “Ben üniversitenin adayıyım” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 4 Şubat'ta AİBÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hayri Coşkun, önceki gün Prof.Dr. Atilla Kılıç'tan görevi teslim aldı. 4 yıllık görev sürecince AİBÜ'ye yol kat ettirecek çalışmalar yapacağını söyleyen Prof. Dr. Hayri Coşkun, "En iyi nok tada durmak zorundayız. Kurulduğu günden bu ya na üniversitemiz bu anlamda birçok yol kat etti. Yenilenme ve gelişimin sürekli arttırılması noktasında durağan bir süreç içerisine girmeyeceğiz. Bundan sonra da bu kapsamda üniversitemiz bu yoluna devam edecektir" dedi.

VAKIF ÜNİVERSİTENİN BAŞ TACIDIR, BUNDAN SONRA DA ÖYLE OLACAKTIR

İzzet Baysal Vakfı'nın Bolu'da çok büyük yatırımlar yaptığını ve vakfın her zaman kendilerinin baş tacı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hayri Coşkun, şöyle konuştu: "Tabi ki İzzet Baysal Vakfı, Bolu'da çok büyük yatırımlar yaptı ve bu yatırımları da hiçbir karşılık beklemeden yapan bir vakıf. İlkokuldan üniversitesine kadar eğitim ve sağlık alanında çok büyük yatırımlar yapmış bir vakıf. Bu vakıf üniversitemizin ve Bolumuzun tartışılmaz değeridir. Bugüne kadar olduğu gibi, vakıf üniversitenin baş tacıdır, bundan sonra da baş tacı olarak devam edecektir. Elbette üniversiteler kendi yönetimlerini kendileri belirler, kendi seçimlerini kendileri yapar. Ve seçim süreci üniversitemizde büyük bir olgunluk içerisinde geçti. Üniversitemiz çıkan adaylara, düşünceleri, adayların projeleri ve adayların kendilerini dikkate alarak oy vermişlerdir. Bu süreç içerisinde adaylar mevzuattaki kayıt ve kural gereğince YÖK'e ve Cumhurbaşkanı'na kadar çıkarak şu an içerisinde bulunduğumuz sürece kadar yasal bir çerçeve içerisinde tamamlanmıştır. Dolayısıyla durum bundan ibarettir. Bunun haricinde herhangi bir şey söz konusu olamaz. Aday olarak, Prof. Dr. Hayri Coşkun olarak üniversitenin adayı olduğumu söylemeliyim. Bunun haricinde birçok şey yazılıp çizildi. Bunlar benim için geride kaldı.”

Prof.Dr. Coşkun, YÖK tarafından hakkındaki soruşturma ile ilgili olarak ise, "Biliyorsunuz, YÖK tarafından açıklamalar yapıldı. Benim onların dışında herhangi bir şey ilave edecek durumum yok. Gerekli açıklamalar zaten yapıldı. O anlamda benim bir başka şekilde açıklama yapmama gerek kalmadı" diye konuştu.
 


 

Bu haber 1894 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi