LİONS KULÜBÜ MENSUPLARI BOLU ABANT'TA SEMİNER DÜZENLEDİ
Fahrettin Kerim Gökay, Çamlık'taki 22 dö-nümlük arazisini projenin gerçekleşmesi için bağışladı.
(BOLU AKAJANS- İLHAN ÖNDER) Ankara, İstanbul, İzmir'deki “Lions Kulübü üyeleri, Bolu Abant Otel'de toplanarak bir seminer düzenlemişlerdir.
Seminerde, İstanbul eski Valilerinden Fahrettin Kerim Gökay, çamlıktaki 22 dönümlük arazisini kimsesiz çocuklar köyü kurulması için kulübe hibe etmiştir.
Abant Otel'de yapılan seminerde, kulübün çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bir açıklamada bulunan Kulüp Genel Başkanı Kemal Köksalan, çalışmaların ana amacının yurtta bulunan kimsesiz, fakir ve hasta çocuklara yardımcı olmak olduğunu belirtmiş ve şunları söylemiştir: “Çevredeki kimsesiz, fakir ve hasta çocuklara yardım amacını güden kulübümüz, ayrıca ülkede devlet eli ile yapılamayan hizmet üzerinde çalışmalar yapmaktadır.
Türkiye'de halen 53 Lions Kulübü vardır. Kulüpler kaynağını insan sevgisinden alırlar. Köylere okul yapmak, okullardaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak, fakir çocukların görülmeyen, duyulmayan ihtiyaçlarına imkanlarımız nispetinde yardımcı olmak bizim hizmetlerimiz arasında yer almaktadır.”(16.03. 1979)
***
Yıllarca "Sanayi kenti mi olalım, yoksa turizm kenti mi” diye tartışan Bolu'nun kaderine yön veren insanlar, bir türlü doğru tercihi yapamazlar. Her şeye rağmen 1979 yılında büyük ölçekli bir tesis Bolu'da üretime geçer. Ancak bir süre sonra bu tesis de şehrimizde tutulamaz, Bilecik'in ilçesi Bozüyük'ün yolunu tutar.
1 MİLYAR 250 MİLYON LİRAYA MAL OLDU
Ortadoğu'nun en büyük termosifon fabrikası Bolu'da faaliyete geçti
1300 kişiye iş imkanı sağlayacak olan fabrika, yılda 250 bin tane termosifon üretecek.
BOLU (AKAJANS –İLHAN ÖNDER)
Bolu'da Koç Holding'e bağlı Arçelik A.Ş. tarafından 370 dönümlük bir arazi üzerine, Ortadoğu'nun en büyük termosifon fabrikası kurulmuştur. 45 bin metrekarelik alanı makine ve diğer tesislerin oluşturduğu fabrikanın termosifon üretimine başladığını belirten yetkililer, tam kapasite ile üretime önümüzdeki yılın Ocak ayında başlanılacağını söylemişlerdir.
Bolu'nun Yukarısoku mevkiinde kurulan fabrikanın tam kapasiteyle çalışmaya başladığında, yılda 250 bin adet termosifon üreteceğini belirten yetkililer, üretimin yüzde 20'sinin dış ülkelere ihraç edileceğini kaydetmişlerdir.
Konuya ilişkin olarak bir açıklamada bulunan fabrika yetkilileri, fabrikanın tam kapasite ile üretime başladığında 1300 kişiye iş imkanının sağlanmış olacağını belirterek şunları söylemişlerdir: “Fabrikamızda sadece termosifon üretimi yapılacaktır. Fabrikanın çevreye olumsuz olabilecek her türlü yan etkileri düşünülmüş ve gerekli tedbirler alınmıştır. Fabrikamızda kullanılan suyun kimyasal maddelerden arınması ve çevreye zarar vermeyecek bir şekilde getirilmesi için temizleme tesisleri kuruldu ve bu tesisler için de 105 milyon lira harcanmıştır.
Fabrikada kullanılan su daha sonra dinlendirilerek kimyasal reaksiyonlardan sonra içilebilir halde dışarıya akıtılacaktır. Diğer artıklar da ekonomide kullanılacaktır. Bu tesislerin kurulması için çevredeki 15 köyün izni alınmıştır. Fabrika ekonomimize katkıda bulunduğu gibi, bölgede bulunan 1300 işsize de iş imkanı sağlayacaktır.” (09.12.1979)