Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  GERÇEK LİDER BOLUSPOR www.boluweb.com | Paylas
8.2.2011 09:44:42
GERÇEK LİDER BOLUSPOR

 Evet, aylar süren maratonun bugün gelinen noktasında Boluspor nihayet inisiyatifi eline geçirmiştir. Kim ne söylerse söylesin, Bank Asya'nın zirvesinde henüz boy göstermese de gerçek lider Boluspor'dur.

Bundan böyle Boluspor rakiplerini izlemeyecek, yarışın içindekiler Boluspor'u takip edeceklerdir. Puan kaybetmesini bekleyip, tökezlemesi için dua edeceklerdir.
Bu noktaya gelmek elbette kolay olmadı. Şimdi bunun kıymetini bilmek gerekiyor. Bu takımın 6 haftadır bileğini büken olmadı. Boluspor, ligin en fazla gol atan ekibi ve son 4 maçında hiç puan kaybetmedi. Son 3 karşılaşmasında 3-0'lık skorlarla rakip ağlara 9 gol gönderen Boluspor, en önemlisi önceki hatalarından da büyük ölçüde arınmış olacak ki, bu karşılaşmalarda kalesini gole kapattı.

Adanaspor maçına gelince, taraftar tribünleri artık dolduruyor. Taraftar yılların özlemi ile tabanca gibi. Destekse destek, bütünlükse bütünlük. Tribünlerde coşku da var, Meksika dalgası da.

Ben en son Bank Asya'ya merhaba dediğimiz Tarsus İdman Yurdu maçında tribünlerin tamamen dolduğuna ve bir kısım taraftarın o tarihi günü stadyumun içinde yaşayamadığına tanık olmuştum. Zannediyorum birkaç hafta sonra Atatürk Stadyumu'nda boş yer bulmak mümkün olmayacak.

Elde edilen başarıyı asla küçük görmemek gerekiyor. “Efendim ligin zayıf ekiplerini yendik. Kartal'ın Giresunspor'un, Adanaspor'un gücümü vardı ki? Abartmamak gerekir. Henüz daha gerçek rakiplerimizle karşılaşmadık” şeklinde gelinen noktayı yorumlayan, sağlamcı çokça dostumuz var. Bu görüşe de saygı duymakla birlikte, şunu belirtmem gerekiyor. Bu ligde kolay maç, zayıf rakip var mı? Elde edilen her puan çok değerli değil mi? Rakibi puansız gönderdikten sonra, “zaten gücümü vardı?” demek bence doğru bir yaklaşım değil.

Aynı söylem ligin ilk yarısında Tavşanlı Linyitspor'u 5-0 yendiğimiz karşılaşmadan sonrada ortaya çıkmıştı. O gün bir grup arkadaşımız Boluspor'un iyi futbolunu takdir etmekten çok, Tavşanlı Linyitspor'un zayıf bir rakip olduğundan dem vurarak, bir yanlışlık yapmışlardı.

O zayıf zannedilen Tavşanlı'ya, Boluspor'dan sonra hiçbir ekip 90 dakikada 5 gol atmayı başaramadı. Ve o gün zayıf diye yorum yapılan mütevazı ama mücadeleci ekip, bugün ligi kasıp kavuran Boluspor'un sadece 1 puan gerisinde.

Evet, şimdi artık önümüze bakıyoruz. Boluspor bu ligde 14 kez daha sahne alacak. Bu takım içerde, dış sahada her rakibi ile baş edebilecek güce sahip. Ayakları yerden kesilmezse ki, hiç öyle bir zaafa düşeceğini zannetmiyorum, bu ekip engelleri birer birer aşacaktır.

İlk engel Tavşanlı nasıl aşılabilir? Levent Eriş, bu işe şimdiden kafa yormaya başlamıştır. Ne yapılması gerektiğini bizden iyi biliyordur. Ancak bir yinede önerimizi, uyarımızı yapalım. Rakibin kendi evinde henüz yenilgisi yok. Bank Asya'da iç sahada bileği bükülmeyen tek takım Tavşanlı Linyitspor. Şu ana kadar evinde ağırladığı 8 rakibine, kalesinde gol için sadece 3 kez izin vermiş.

Bu ekibi hafife almak gibi bir gaflet içinde olacağımızı sanmıyorum. Linyitspor'un ne oynadığı belli. Takımın ofansif yükü geçen sezon Hacettepe'de Ferhat Kiraz'la birlikte oynayan Mehmet Akyüz'ün omuzlarında. Mehmet Akyüz'ü durdurdunuz mu, Tavşanlı'nın hücum gücünün büyük oranda kırılacağı cümle alemin bildiği bir gerçek. Bunun dışında rakip bu ligin en mücadeleci ekibi. Koşuyor, pres yapıyor, ısırıyor. Çok şükür Boluspor'un bu tip bir rakiple de boğuşacak silahları ve böyle bir maça uygun kadro yapısı da var.

Şayet Pazar günü Kütahya'da rakip ekibin hocası Mustafa Akçay, haddini bilmeyerek oynar ve oyunun stratejisini Boluspor'u yenmek üzerine kurarsa, oyunu bizim yarı sahamıza yıkıp, kontrolsüz üzerimize yüklenirse, ben inanıyorum ki herkesin sempati ile baktığı Tavşanlı Linyitspor; sadece evindeki yenilmezliğini yitirmekle kalmaz, 8 maçta ancak yediği 3 golden daha fazlasını kalesinde görebilir.

Yok haddini bilerek oynarsa, Boluspor'un işini zorlaştırabilir, maçı kilitleyebilir. Ancak maç başı iki gol ortalamasına ulaşmış ve ligin açık ara ile en fazla gol atan takımı olmuş Boluspor'da mutlaka karşılaşmanın bir anında o kilidi açacak bir çilingir çıkacaktır. 
Herkese mutlu, umutlu ve sağlık dolu bir hafta diliyorum. Hoşçakalın.

GEÇMİŞ OLSUN RIDVAN DİLMEN

Boluspor'un keşfedip, Türk futboluna kazandırdığı yıldızlardan Rıdvan Dilmen'in yaşadığı sağlık sorunu hepimizi üzdü ve endişelendirdi. Kırmızı-Beyaz formayı giyerek, “Boluspor'un Şanlı Tarihi”ndeki yerini çoktan almış olan yaşayan değerimiz Rıdvan Dilmen'e bizde geçmiş olsun dileklerimiz sunuyoruz.

08.02.2011

Bu haber 1427 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi