Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili: “Görüntülerden bende rahatsızım ama…” www.boluweb.com | Paylas
23.2.2011 08:59:30
Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili: “Görüntülerden bende rahatsızım ama…”

Milyon dolarlık otele giden yol üzerindeki eski yapılara nasıl çareler üreteceği merak edilen Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili konuştu.

2007 yılında Karacasu beldesinde yapımına başlanan 300 yatak kapasiteli içerisinde masaj salonları, yüzme havuzları, mini golf sahası, saunalar ve birçok aktivitenin yer aldığı Gazelle Resort SPA Oteli, geçtiğimiz haftalardan itibaren kapılarını yavaş yavaş aralamaya başladı. Otelin yüzde 90’lık kısmı tamamlanarak faaliyete geçirilirken, küçük çalışmaların yapılması ise dikkatlerden kaçmadı.
Karacasu beldesindeki turizm potansiyeline değer katan, Bolunun ekonomisini canlandıran otelde yaklaşık 150 personele de istihdam sağlanıyor. Otele giden yol güzergâhı üzerindeki yıkılmaya yüz tutmuş ahşap yapılar ise dikkatlerden kaçmıyor. Karacasu Belediyesi’nin harabeyi andıran bu yapılar üzerinde çalışma yapıp yapmayacağı ise merak ediliyordu. Karacasu Belediye Başkanı Beydili dün gazetemize açıklamalarda bulundu.

“BAZI ENGELLER ELİMİZİ KOLUMUZU BAĞLIYOR”
Karacasu Fatih Mahallesi’ndeki Gazelle Resort SPA Otel’e giden yol üzerindeki yapıların gündemlerinde olduğunu dile getiren Başkan Beydili, yaşanan görüntülerden rahatsızlık duyduklarını; ancak karşılarına çıkan bazı engellerden dolayı ellerinin kollarının bağlı olduğunu söyledi. Başkan Beydili, “Buradaki eski binalarda insanlar yaşıyor. Başka evi olmayan ve binayı tamir ederek yaşayacak olan insanlar bulunmaktadır. Bu binaların bazılarının hisseli olması ve burada ikamet eden insanların bulunmamasından dolayı binalarla ilgili işlem yapılamamakta olup, ancak yine de Belediyemizce çözüm yolları aranmaktadır. Belediyemizin mülkiyetinde uygun bir yer olsa, turistik bir yörede bulunan bu eski binaları burada durdurmamız söz konusu olamaz. Beldemizin güzel görünümü ve estetiği bizim için her zaman ön safhada tutulur. Ama yine de bununla ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve Karacasu için en güzelini ve en doğrusunu yapmak bizim işimizdir” dedi.

“YIKIM KONUSUNA SICAK BAKMIYORUZ”
Tartışmalara konu olan binalarda yaşayan vatandaşların yeni bina yaptırmak için yeterli ekonomik güce sahip olmadıklarını dile getiren Başkan Beydili, “Belediye olarak oturup, bu binalar için neler yapabiliriz konusunda görüşmelerde bulunduk. Buradaki sakinlerimizle yaptığımız görüşmelerde vatandaşlarımız bize, “Buranın yıkılması halinde bizim başka kalacağımız yerimiz yok” dediler. Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarım ve ben durum böyle olunca yıkım konusuna sıcak bakmadık. Ardından ev sahipleriyle yeniden görüştük ve evlerini iki buçuk metre içeri çekmelerini istedik. Ve evin dış cephesine iyi bir dekorasyon yapılmasını istedik. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapmak üzere bizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim için önemli olan kimsenin mağdur olmayacağı, güzel bir çevre düzenlemesi gerçekleştirmektir” diye konuştu. 
Beydili açıklamalarının sonunda, söz konusu bölgedeki yapılarda yaz aylarında iyileştirme çalışmalarının yapılmasının planlandığını söyledi.

Bu haber 1798 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi