Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  www.boluweb.com | Paylas
23.2.2011 09:04:00

 Kuyumcular Derneği Başkanı ve Alyanaklar Kuyumculuk İşletmecisi Hakan Özkan, altın fiyatlarında son günlerde yaşanan artışı değerlendirdi ve altın yatırımcılarına önemli tavsiyelerde bulundu.

Son günlerde altın fiyatlarında yaşanan artış piyasaları adeta allak bullak etti. Son bir hafta içerisinde 5 lira artış gösteren çeyrek altın 124 liraya ulaştı. Yaşanan artışı ve altın piyasalarındaki son durumu Kuyumcular Derneği Bolu Şubesi Başkanı ve AlyanaklarKuyumculuk İşletmecisi Hakan Özkan ile görüştük.

Altın fiyatlarında yaşanan artışı petrol ve dolar fiyatlarındaki artışların tetiklediğini belirten Özkan, Ortadoğu’da yaşanan hareketliliğin bu artışların ana kaynağı olduğunu söyledi. Altın fiyatlarındaki artışı beklenen bir gelişme olarak kaydeden Özkan, piyasalarda şu an belirsizliğin hakim olduğunu belirtti. Özkan, “Altındaki beklediğimiz artışlar özellikle son bir haftadır kendisini göstermeye başladı. Altın da hemen hemen her gün küçük artışlar yaşanmaya devam ediyor. Ancak altında fiyatların ne seviyeye ulaşacağı veya gidişat konusunda belirsizlikler hakim. Ama yine de artışlara rağmen en iyi yatırım aracının altın olduğunu savunuyorum” dedi.

ÖZKAN’DAN YATIRIMCILARA UYARI!
27 yıldır kuyumculuk yapan Özkan tecrübelerine dayanarak, altın yatırımcılarına şu önerilerde bulundu: “Belirsizliğin hakim olduğu şu ortamda yatırımcıya beklemelerini tavsiye ediyorum. Fiyatlar daha fazla yükselmeden altın almayı düşünen vatandaşlarımız altın alırken bir kez daha düşünmeliler. Çünkü fiyatlar önümüzdeki günlerde yeniden gerileyebilir.”

ALTIN FİYATLARI TAVAN YAPTI
Altın fiyatlarına ilişkin bilgiler veren Özkan, çeyrek altında son bir hafta içerisinde 5 liralık fiyat artışının gerçekleştiğini söyledi. Özkan, dün piyasalardaki altın fiyatlarına ilişkin şu bilgileri verdi: ‘Eski tarihli çeyrek altının satışı 121 lira, yeni tarihli çeyrek altının satış fiyatı ise 124 lira. Cumhuriyet altını alış 475, satış 505 lira. Reşat lirası alış 485, satış 520 lira.”

BİLİNÇLİ YATIRIMCI ŞU AN BEKLEMEDE
Kuyumcu esnaflarında son dönemde durgunluğun hakim olduğunu dile getiren Özkan, yastık altı altın yatırımının vatandaşlar arasında pek kalmadığını savundu. Özkan, “Fiyatlar daha evvelden yükseldiğinde vatandaşlar zaten altınlarını bozdurarak elden çıkarmışlardı. Ayrıca kış mevsimi olması nedeniyle de piyasalardaki hareketlilikte azalmış durumda. Fiyatların yüksek seviyede olması nedeniyle bilinçli yatırımcı şu an beklemede. Bizlerde bunu öneriyoruz” diye konuştu. 
Özkan açıklamalarının sonunda piyasalarda şu an yaşanan belirsizliğin yaz aylarına kadar sürmesinin beklendiğini söyledi. 


 

Bu haber 2425 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi